Interview
Læsetid: 5 min.

Sygeplejerske om tidligere pension: Endnu en gang efterlades kvinderne på perronen

Mens den 61-årige sygeplejerske Solveig Olafsdottir mener, at regeringens pensionsudspil overser kvinder i omsorgsfag, er den 60-årige tømrer Niels Ludwigsen mere positiv. Han er ikke sikker på, at han vil bruge retten, men den er »en god forsikring«
Solveig Olafsdottir arbejder i dag som sygeplejerske hos 1813.

Solveig Olafsdottir arbejder i dag som sygeplejerske hos 1813.

Sigrid Nygaard

Indland
20. august 2020

Der er delte meninger om Socialdemokratiets nye pensionsudspil blandt de mennesker, der er eller kan være omfattet af det.

Mange har ventet på partiets løfte om en ret til tidligere tilbagetrækning siden valget i 2019, og tirsdag blev det endelig fremlagt. Det står nu klart, at regeringen mener, at det skal være muligt for dem, der har været på arbejdsmarkedet, siden de var 17, 18 eller 19 år at trække sig tilbage tidligere end den officielle pensionsalder.

Information har spurgt en sygeplejerske og en tømrer, der begge nærmer sig pensionsalderen, om de synes, de har fået, hvad de blev lovet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Kvinder har udsigt til en del år længere på pension ind mænd, da kvinder lever en del år længere ind mænd. Derfor burde mænd have ret til pension et tilsvarende antal år mere end kvinder.

Jeppe Lindholm

Desuden. Langt flere mænd dør før de overhovedet når pensionsalderen sammenlignet med kvinder. For mænd med en grundskoleuddannelse dør hele 12% når de er mellem 60 og 67 år. For kvinder gælder det kun 6%.

Henning Kjær

Der er også danskere uden uddannelse, det er dem der kaldes ufaglærte og mange af dem der nærmer sig i pensionsalderen, gik ud a folkeskolen efter 8-9-10 klasse.