Nyhed
Læsetid: 6 min.

Traumatiseret krigsoffer får afslag på humanitær opholdstilladelse

Selv om en speciallæge i psykiatri beskriver Nevrije Diljaj som en af de mest psykisk syge patienter, han nogensinde har set, har hun fået afslag på humanitær opholdstilladelse fra Mattias Tesfayes ministerium
Kosovo i år 2000, to år inden Nevrije Diljaj flygtede derfra. Ifølge advokat, Anne Land, er Diljajs for syg til, at det var muligt at tage et foto af hende og bringe til denne historie.

Kosovo i år 2000, to år inden Nevrije Diljaj flygtede derfra. Ifølge advokat, Anne Land, er Diljajs for syg til, at det var muligt at tage et foto af hende og bringe til denne historie.

Jakob Dall

Indland
17. august 2020

Som psykiater med 30 års erfaring inden for psykiatrien fra både Hamburg og Augustenborg har han »ikke særlig ofte set en patient, som har været så psykisk syg som Nevrije Diljaj«.

Sådan beskriver speciallæge i psykiatri Hans Günter Gantenberg en i dag 52-årig kvinde, der kom til Danmark i 2002 som flygtning fra Kosovo.

Nevrije Diljaj er ifølge speciallægens vurdering varigt psykotisk, hun hører stemmer og er »ikke længere i stand til at komme i kontakt med omverden, ej heller med sin familie«.

I en psykiatrisk udtalelse fra juli 2019 er hans konklusion, at Nevrije Diljaj »ved behandlingsophør i Danmark er i overhængende risiko for en alvorlig, hurtig og uoprettelig tilbagegang i sin helbredstilstand, som vil resultere i intens lidelse samt væsentlig reduktion af restlevetiden«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

E K S K L U S I O N S M I N I S T E R

Det var det vi havde; det er det nogen valgte: det er det vi har.
Hvad vi IKKE har - er anstændighed.
Hvad vores tidligere Retsstat aldrig igen vil få, - er forladelse. Ikke fra mig. Ikke fra de mennesker, vi bevidst ekskluderer og fortsætter mishandlingen af. Mattias: dit navn er Eksklusionsminister. På sigt, måske terroristudvikler. Du skal lære..at se. Det enkelte menneske. Det enkelte menneskes lidelse, historie - og angst. Det er dybt nødvendigt. Du ekskluderer nemlig lige nu, os alle fra sand velfærd: den der er gratis og givende: næstekærlighed. Du ekskluderer Danmark fra - alt godt menneskeretsligt selskab. Forstå: se og tag så imod! OGSÅ BØRN OG VOKSNE FRA DE SYRISKE LEJRE; HVOR DER NU ER UDBRUDT CORONA!

Søren Fosberg, Ole Frank, Per Christiansen, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Jette Kjældgaard, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Flemming Berger, Pietro Cini, John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Dorte Sørensen, Per Klüver, Lars Koch, Michel Banz, Viggo Okholm, jens rasmussen, Anne Margrete Berg, Henrik Hesselholdt, David Zennaro, Lillian Larsen, Marianne Jespersen, Gert Romme, Alvin Jensen, Kjeld Hansen, Elise Berg, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Gitte Loeyche, Lisbeth Larsen, Ole Svendsen, Jan Fritsbøger, Elisabeth From, Maia Aarskov, Marianne Stockmarr, Ellen Jeppesen, Inger Jensen, Ete Forchhammer , John Andersen, Thomas Tanghus, Hans Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vi lever i Absurdistan.
Jeg mangler ord :-(

Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Lone Hansen, Flemming Berger, Henriette Bøhne, John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Dorte Sørensen, Per Klüver, Lars Koch, Michel Banz, Carsten Munk, Viggo Okholm, Arne Lund, Jan Nielsen, Henrik Hesselholdt, David Zennaro, Lillian Larsen, Gert Romme, Alvin Jensen, Arne Albatros Olsen, Kjeld Hansen, Elise Berg, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Gitte Loeyche, Ole Svendsen, Jan Fritsbøger, Elisabeth From, Maia Aarskov, Marianne Stockmarr, John Andersen, Inger Jensen, Ete Forchhammer og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Forestiller mig pludselig at bli’ tvunget 18 år tilbage... Det ville føles som justitsmord. Der hvor jeg var for 18 år siden, er ikke til at kende igen idag. Den jeg var for 18 år siden, minder nok om mig, men hvor meget mere end det? - og jeg behøver end ikke et eneste mg medicin for at kunne leve.
En afgørelse som den i artiklen omhandlede, kan ikke være truffet af mennesker med det rette job. Inklusiv ministeren...
men som i den forrige regering, sker denne slags uordentlighed vel med statsministerens billigelse...?
Tallet 90 overskygger alt?

Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Lone Hansen, John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Michel Banz, Viggo Okholm, David Zennaro, Alvin Jensen, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Ole Svendsen, Jan Fritsbøger, Elisabeth From, Marianne Stockmarr, John Andersen, Trond Meiring og Inger Jensen anbefalede denne kommentar

Ganske enkelt rystende.
Efter mere end 18 år i Danmark. Ingen familie i Kosovo. Hvordan skal hun dog klare sig? Selvom hun måske kan betale sin medicin, kan hun så i øvrigt sørge for sig selv?
Er det virkelig sådan et Danmark, vi ønsker?

Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Henriette Bøhne, John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Michel Banz, Carsten Munk, Randi Christiansen, David Zennaro, Lillian Larsen, Marianne Jespersen, Gert Romme, Alvin Jensen, Claus Bødtcher-Hansen, Arne Albatros Olsen, Stine Reunert, Christian Mondrup, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Ole Svendsen, Jan Fritsbøger, Elisabeth From og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Marianne Stockmarr

Politiken beskriver idag udlændingemyndighedernes behandling af en kongolesisk kvoteflygtning, og nu denne i Information. Begge historier er rystende, er humanismen død i det Danmark, hvor Fogh ser sig "nødsaget" til at advare mod en human pensionspolitik!

Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Ete Forchhammer , John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Michel Banz, Carsten Munk, Arne Lund, Anne Margrete Berg, Lillian Larsen, Marianne Jespersen, Gert Romme, Alvin Jensen, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Lisbeth Larsen, Ole Svendsen, Jan Fritsbøger og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Jeg rødmer af skam.

Søren Fosberg, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Lone Hansen, John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Michel Banz, Gert Romme, Alvin Jensen, Christian Mondrup, Karsten Aaen, Gitte Loeyche, Ole Svendsen, Jan Fritsbøger og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Denne kvinde burde have fået asyl, i DK, alene på den baggrund, at hun er roma - fordi romanerne i det tidligere Jugoslavien, også i Kosovo! bliver (og blev) diskrimineret, og er personligt forfulgte -fordi de er romaer!

:(

Ole Svendsen, Inger Jensen, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Henriette Bøhne, John Damm Sørensen, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Michel Banz, Carsten Munk, Viggo Okholm, Lillian Larsen, Gert Romme og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ministeriets komplet umenneskelige behandling af et menneske i yderste nød er forfærdelig!

Dette eksempel viser, at den racistiske politik fra DF, som Social Demokraterne, Venstre, Konservative, Nye Uanstændige og delvist Liberal Alliance har stået i kø for at efterabe, kun har et ord der dækker: Ondskab!

Tænk at et af de rigeste lande i verden skulle synke så dybt :(

Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Gert Romme, Alvin Jensen og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Humanismen er forlængst røget ud med badevandet !

Søren Fosberg, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Peter Mikkelsen, Per Klüver, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Man kunne ønske at Veteranforeningen dvs. de danske veteraner med PTSD efter deres oplevelser og erfaringer i Kosovo ville gå ind i sagen til forsvar for kvinden og belære ministeriet

Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Ete Forchhammer , John Damm Sørensen, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Gert Romme jeg synes ellers at du plejer at sige at i det tidligere Jugoslavien er alt fryd og gammen. Her mødes muslim og kristen, albaner og makedoner etc. Er der noget der ikke stemmer. Ud over det er det jo fuldkommen urimeligt at et menneske der har levet 18 år i landet skal ud og det samme gælder selvfølgelig kvinden fra Rwanda, omtalt i Politiken.

Der er efterhånden ingen forskel på om hvilken regering vi har med hensyn til menneskesyn og i statsforvaltning. Den livskvalende stramme udlændingepolitik og lade- staten- rundhåndet- snydt.

Dette påvirker hele samfundet i den negative uhensigtsmæssige måde; indskrænkede syn på andre mennesker og verden og mistillid til regeringer/politikker i deres forvaltning af skattepengene.

Den indskrænkede syn på andre mennesker går hårdt/fatalt udover flygtninge der oprigtig har behov for asyl(fra græsk asylon 'fristed', ordnet.dk) fordi man betragter dem kun som økonomisk belastning til samfundet og ikke som mennesker der er i nød og lider.

Med hensyn til økonomi, er det svært at se staten mangler penge idet banker, virksomheder og andre svindler har snydt staten for:

Svindel med udbytteskat: ca. 12,3 mia. kr.
Volkswagen snydt staten: 24 mia. kr. i perioden 2010 til 2016.
Staten mistede ved salg af Dong: 40 millioner kroner
Årlige momssnyd: 14 milliarder kroner.
Manglende skatteindtægt fra olie på Nordsøen: 5,1 milliarder kroner
Svindel i Socialstyrelsen: 111 millioner
Hjælpepakke til virksomheder i skattely: 250 millioner

https://www.berlingske.dk/okonomi/medier-skattestyrelsen-lider-nederlag-...
https://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runelund/ECE10575179/ny-skatteska...
https://politiken.dk/debat/kroniken/art6857447/Hvorfor-blev-staten-snydt...
https://fho.dk/blog/2019/03/04/hent-116-milliarder-skattekroner-til-fael...
https://arbejderen.dk/artikel/2006-05-30/staten-snydt-51-millarder
https://jv.dk/artikel/anklage-mod-64-årig-eftersøgt-kvinde-stjal-111-millioner-fra-samfundets-svageste-2018-10-9(6)
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-05-14-selskaber-ejet-i-skattely-har-...

Ole Svendsen, Inger Jensen, Søren Fosberg, Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Steen Bahnsen, erik pedersen, Elisabeth Andersen, Lone Hansen, Flemming Berger, Carsten Wienholtz, David Adam, Lars Koch, Eva Schwanenflügel, Marianne Jespersen og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

Embedsværket nyder et ufortjent ry som neutral, ikke-politiserende og værdifri. Denne sag - plus tusindvis af lign. sager, viser, at det er en myte uden indhold.
Men ellers .... Martin Henriksens bugtalerdukke aka Mathias Tesfaye, afslører sig gang på gang som en ynkelig medløber, der vil gøre alt for at beholde taburetten.
Måske skulle han spørge sin somaliske far om hvordan det er at være flygtning. Lille Mathias kan kun blive klogere.

Ole Svendsen, Allan Stampe Kristiansen, Inger Jensen, Søren Fosberg, Ole Frank, Trond Meiring, Steen Bahnsen, erik pedersen, Lone Hansen, Flemming Berger, John Damm Sørensen, Carsten Wienholtz, Peter Mikkelsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Altså, først indgår vi i/samarbejder vi med brutal krigsførsel i hovedparten af flygtningenes hjemlande - og derpå kan de få en lige Tesfaye, mens de hører Støjberg. Det er naturligvis helt uantageligt, og vi har levet med denne uantagelige virkelighed, kreeret af vore politisk-økonomisk mægtige, rigtigt længe.

Ole Frank, Allan Stampe Kristiansen, Trond Meiring, Steen Bahnsen, erik pedersen, Lone Hansen, Flemming Berger, Kim Øverup og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Hanne Utoft mener du at DK har understøttet forfølgelse, vold og mord i Kosovo ?? Mener du at forfølgelse af romaer i det tidligere jugoslavien er sket i samarbejde med Danmark ? Mener du at Danmark samarbejdede med serberne da de myrdede løs i Screbenica ? Er det forkert når Gert Romme som opholder sig meget i disse områderfortæller at muslimer, katolikker og ortodokse lever i fredelig harmoni, mens han mener DK er en rygende racistisk, umenneskellig og egoistisk småstat der er sig selv nok. Hvad er det der gør at flygtninge absolut ikke vil væk fra dette rædselsfulde kryptofascistiske lorteland, som forårsager ulykker over alt på jorden og eEt land hvor folk for 32 år siden ikke kunne få en bajer på værtshus og alligevel er blevet i dette hadefulde land.

Lizett Røhling

Søgeresultater
Fremhævet uddrag fra nettet
Billedresultat for hvor mange lande findes der i verden
Officielt findes der 193 anerkendte selvstændige lande i verden ifølge verdensorganisationen FN (Forenede Nationer), der dog har 206 angivne stater i deres system som er opdelt i tre kategorier: 193 officielle medlemsstater. 2 stater med observatørstatus (Vatikanstaten og Palæstina)

Der er 192 andre lande , hvor man kan være traumatiseret i . !!!!