Nyhed
Læsetid: 5 min.

Venstre-kendere: Løkkes angreb styrker Ellemann

Nok er en del venstrevælgere enige i Lars Løkke Rasmussens midterkurs, men de er trætte af ham og gider ikke mere ballade, lyder vurderingen fra kendere af partiet
Søndag sagde Lars Løkke til flere medier, at han har overvejet at starte et nyt parti og ikke er færdig med at overveje det. Den centrale motivation er uenigheden med Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, om, hvor Venstre skal placere sig.

Søndag sagde Lars Løkke til flere medier, at han har overvejet at starte et nyt parti og ikke er færdig med at overveje det. Den centrale motivation er uenigheden med Venstres nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, om, hvor Venstre skal placere sig.

Søren Bidstrup

Indland
31. august 2020

Det er noget værre rod og yderst ubelejligt for Venstre, men i virkeligheden kan det ende med at samle partiet bag Jakob Ellemann-Jensen.

Det vurderer to politiske iagttagere med grundig indsigt i Venstres historie og liv om følgevirkningerne af Lars Løkke Rasmussens kontroversielle erindringsbog og de udtalelser, den tidligere statsminister har givet op til udgivelsen mandag.

Løkke skriver i bogen, at han som detroniseret partiformand, nu placeret på bageste række i Folketinget uden mærkbar indflydelse, føler sig i »et mærkeligt limbo«.

»Jeg dur simpelthen ikke til at være halvt med. Og derfor er jeg nødt til snart at træffe mit valg: Enten må jeg acceptere, at den politiske dør er lukket bag mig. Eller også må jeg snurre rundt på hælene og slå den ind igen. På den ene eller den anden måde,« skriver han.

Søndag sagde Lars Løkke til flere medier, at han har overvejet at starte et nyt parti og ikke er færdig med at overveje det.

Den centrale motivation er uenigheden med partiets nye formand, Jakob Ellemann-Jensen, om, hvor Venstre skal placere sig. Løkke vil samarbejde hen over midten med Socialdemokratiet og De Radikale, Ellemann kalder dette »en blindgyde«, lægger klar afstand til De Radikale og betoner, at han – der tidligere er blevet kritiseret for at være ’radikal flygtningeven’ – går ind for en stram udlændingepolitik og ser mod højre for at finde et blåt flertal ved næste valg.

»Løkkes melding har indtil videre udvirket, at der pludselig og på forunderlig vis er samling omkring Jakob Ellemann,« siger Jarl Cordua, liberal-borgerlig politisk kommentator.

Han henviser til, at medlemmer af folketingsgruppen som Lars Christian Lilleholt, Kristian Jensen og Claus Hjort Frederiksen alle er gået på banen med støtte til Ellemann og beklagelse af Løkkes ageren.

Søs Marie Serup, politisk kommentator med en fortid som pressechef i Venstre og særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen, er enig.

»Vi har kunnet fornemme en murren i krogene om, hvorvidt L-banden – Løhde, Lund og Lauritzen – mon havde taget magten fra Jakob Ellemann, men nu ser vi jo, at de giver ham opbakning, så jeg tror faktisk, at dette styrker sammenholdet,« siger hun.

Både Sophie Løhde, Troels Lund Poulsen og Karsten Lauritzen var ude søndag med støtte til den ny formand.

»Jeg håber virkelig, at han (Løkke, red.) nu har fået luft for sin frustration. Venstres linje ligger fast, og jeg er helt enig i det, formand Ellemann skriver,« meddelte Karsten Lauritzen på Facebook.

Hvorhen Venstre?

Jarl Cordua påpeger, at der stadig er flere holdninger i Venstre til, hvor man skal bevæge sig hen politisk.

»Det er jo ikke alle i partiet og folketingsgruppen, der synes om Ellemanns meldinger om, at børn af afviste asylansøgere skal tilbage i lejrene. Men omvendt siger de om Løkkes tanker om et konkurrerende parti ’Hvad skal det dog til for?’ De vil ikke have mere ballade, og de er dødtrætte af Lars Løkke,« siger Jarl Cordua.

Han gør opmærksom på, at Ellemann netop har præsenteret konturerne af sit projekt for både folketingsgruppen og hovedbestyrelsen og begge steder mødt stor opbakning.

»Jakob Ellemann holdt et 40 minutters oplæg på sommergruppemødet, hvor han skitserede sit politiske projekt, og hvor de klappede ad formanden som under en nordkoreansk kongres.«

Det er et samlet politisk projekt, offentligheden ikke har fået meget indblik i endnu.

»Ellemann har været nødt til at lægge ud med at give et svar på presset omkring udlændingepolitikken fra Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti og folk som Marcus Knuth, der er gået fra Venstre til De Konservative. De løber med opmærksomheden og udstiller Jakob Ellemann som radikal flygtningeven.«

»Omvendt er der mange af Venstres loyale midtervælgere, der føler sig totalt fremmedgjort af de nye hårde udlændingemeldinger – de havde set Ellemann som en liberal garant for, at det ikke går helt amok. Det er der, Løkke ser sit projekt,« mener Cordua.

Det bliver brunt alt sammen

»Det er en meget typisk model, vi nu begynder at se folde sig ud,« siger Søs Marie Serup om venstreledelsens strategi.

»Man starter med angrebspunkterne, og udlændingepolitikken har været et angrebspunkt med en alvorlig anke over, hvor Ellemann var henne. Der har han nu valgt side, og det er blot første trin på en længere rejse mod et nyt projekt.«

»Om det så er den rigtige side, han har valgt i udlændingespørgsmålet, stiller jeg mig tvivlende over for,« siger Søs Marie Serup.

»Hvis man er flere, der skal arbejde sammen, er det en god idé at indtage hver sin rolle, og der er det en udfordring for blå blok, at partierne ligner hinanden værdipolitisk – det er, som når man blander alle farver: Det ender med at blive brunt alt sammen.«

– Så det er ikke klogt, at Jakob Ellemann nu lægger sig op ad de andre blå partier?

»Jeg mener, Lars Løkke har ret i, at udlændingespørgsmålet i høj grad er neutraliseret i dansk politik. Så hvis man skal bygge et fremtidigt projekt, skal man turde finde nogle nye kanter. Jeg synes, der er en værdipolitisk frihedsdagsorden, der er forsømt af Venstre i lang tid.«

Farligt for partiet

Trods folketingsgruppens opslutning bag den nye formand mener Søs Marie Serup, at Lars Løkkes offensiv er farlig for partiet.

»For det åbner – igen-igen – for den politiske diskussion i baglandet, om Venstre er på den rigtige kurs. Når man er i gang med at opbygge en ny fortælling, som man gerne vil servere i bestemte etaper, så er det utrolig forstyrrende, når der kommer nogen udefra, som stjæler dagsordenen og tvinger én til at forholde sig til den i stedet for det, man havde planlagt.«

Tror du, at Lars Løkke Rasmussen er på vej til at stifte et nyt parti?

»Jeg tror, at han tester vandene,« siger Søs Marie Serup.

Jarl Cordua, er det her en prøveballon fra Lars Løkkes side?

»Jeg tror, det handler om flere ting: Om bogsalg, om at han føler sig dårligt behandlet og ikke mener, han skylder partitoppen loyalitet, og så om en reel nysgerrighed på, om der er interesse for et nyt parti.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Løkke kan blive fisker i Thyborøn.

Birte Pedersen, Torben Bruhn Andersen, erik pedersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

-eller medlem af nye borgerlige!

Eva Schwanenflügel

"Hvis man er flere, der skal arbejde sammen, er det en god idé at indtage hver sin rolle, og der er det en udfordring for blå blok, at partierne ligner hinanden værdipolitisk – det er, som når man blander alle farver: Det ender med at blive brunt alt sammen."
(Søs Marie Serup)

Det er muligvis ikke helt tilfældigt, at SMS vælger at kakakterisere den borgerlige blok og 'det nye venstre' som brunt.

Farvetonen snerper som bekendt henad dystre perioder i fortiden; en kurs flere Østeuropæiske lande også har begivet sig ud på.

Det virker ikke længere til at være Ellemann, der holder i rorpinden, men snarere har han overgivet styretøjet til de brune kræfter for at få del i magten, samt forsøge at overgå sin konstant bidske næstformandinde.

Vi må bare håbe, Mette F ikke føler sig kaldet til en uendelighed af opskruet konkurrence om hvem der er strammest.
Samt at konsekvenserne af Støjbergs ulovligheder bliver en achilleshæl for denne kurs.

Hvad Løkke angår, skal han da være mere end velkommen til at starte et nyt parti.
Endnu mere splitting på højrefløjen er ikke af vejen.

Ole Svendsen, Mads Greve Haaning, Birte Pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Joy Nitav, Torben Bruhn Andersen, Arne Albatros Olsen, Peter Beck-Lauritzen, David Breuer, erik pedersen, Helle Walther, Ejvind Larsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Lars Løkke Rasmussen påpegede noget interessant i Deadline på DR2 til aften.
Mette Frederiksen har flyttet Socialdemokratiet meget langt til højre på indvandringspolitik eller udlændingepolitik, som det naturligvis må kaldes på højrefløjen.

Jakob Ellemann-Jensen har tilsyneladende fastlåst sig til et kommende eller ikke kommende regerings samarbejde på højrefløjen og det er vel at mærke et samarbejde til højre for Radikale Venstre.

Hvis det er tilfældet, så skal Venstre være markant hårdere i udlændingepolitikken for dermed, at overgå Socialdemokratiet, der har flyttet sig langt til højre, men så må Dansk Folkeparti vel være nærmest vulgært fjendtlige imod ‘de fremmede‘ i forhold til Venstre i deres politik, for man må ikke glemme, at for Dansk Folkeparti er en hård udlægningpolitik og hårdere end Venstre en mærkesag og hvad så med Ny Borgerlige?
Ja det er et godt spørgsmål, hvor de skal placere sig.

Det er en glidebane mod bunden kalder Lars Løkke Rasmussen det til aften og det tør vel svagt antydes, at Lars Løkke Rasmussen kan have ret i.

Ole Svendsen, Kim Folke Knudsen, Birte Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Ruth Sørensen, Peter Beck-Lauritzen, Michael Friis, David Breuer, erik pedersen, Ejvind Larsen, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Kapitalismen er død!
De penge det var at tjene, da der fortsat var en tro på, at bæredygtig energi var unødvendigt, findes ikke mere i verden.
Covid-19 fik Lars Løkke Rasmussen til at indse konsekvensen, desværre tilsyneladende ikke til at indse årsagen.

Helle Walther

PBJ@ Det er den retorik Løkke gentager i alle sine interviews, men det behøver ikke være rigtigt. Udlændingepolitikken var noget man vandt valget på i 2001, og da der kom mange til landet og hvor vi stod med mange problemer. Sådan er det ikke mere. Hvis det var, lå DF og Nyeborgerlige nok langt bedre end de gør. De ændringer med børn ud af Sjælsmark, bedre integratinsydelser og også krav til de, der kommer hertil, med at lære dansk, job, m.m, droppelse af Lindholm , er ting som er gennemført under Mette F. dem vil Venstre og blå blok rulle tilbage, det tror jeg ikke, der er stemmer i. Og høre Løkke pludselig være forarget over Mette F sprogbrug, hvor hun fortalte om et konkret problem. Og når jeg husker hans egen retorik tidligere, som vitterlig var grov.( Noget med jordbærmarker, træsko og græshopper, andre kan måske huske det.) Selv ville jeg have sagt utilpassede unge, som nok er en sandere betegnelse. Nu har han fået sit momentum, om det gavner Ellemann på sigt??? Kun hvis han forlader folketinget.Men det har han nok ikke råd til.

Ole Svendsen, Birte Pedersen, Vibeke Hansen, Torben Bruhn Andersen, Henriette Bøhne, Eva Schwanenflügel og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Jørn Pedersen

Vi har et ordsprog, der siger: Højt at flyve, dybt at falde!

Ole Svendsen, Birte Pedersen, Torben Bruhn Andersen, Søren Jensen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar

Han har åbenbart ikke formået at finde et arbejde udenfor borgen, og tænk hvis han nu ender som "arbejdsløs" (pt dog stadig velbetalt folketingsmedlem), ja så må han jo smage sin egen medicín og stille sig i jobkøen og opleve jobcentrenes ulidelige maskineri. Men som Freddie nævner har han vel en chance som fisker hos sin gode ven.
Der er så sikkert ikke meget håb om at andre betaler nye underbukser og sokker, endsige sko hvor et par tusind ikke betyde rnoget.
Undervejs er der måske en eller anden der forbarmer sig og giver ham en tudekiks

Ole Svendsen, Birte Pedersen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Helle Walther
Der er ingen tvivl om, at der vil blive vundet valg på fremmedhad igen, der kommer ingen grøn omstilling, fremmedhad er det eneste der holder hånden på kapitalismen.

Der er 815 millioner sultende i dag, tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

Birte Pedersen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Den dag da Løkke havde Ellemann siddende bag på golfvognen, stadig i Uffes indsyede korte bukser, den famøse dag, da Claus Hjort fik skudt alle i foden, og det hele endte i ragnarok for Venstre, må Løkke alligevel have tænkt, "Jeg laver sku en håndbremsevending, så fløsen ryger af.

Kim Folke Knudsen, Torben Bruhn Andersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Søren Jensen

Man kan vel sige om LLR at skønt det sjældent er positivt, så bliver han i det mindste ved med at overraske. Man havde måske forventet, at han ville respekteret vælgernes ønske og overladt rampelyst til de næste i rækken, men fuld af påhit, som han er, snor han ustandseligt nye rænker. Således er Løkkes modus operandi.

jørgen djørup, Torben Bruhn Andersen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ja men det lykkes kun, fordi medierne elsker snavs og ballade og tjener kassen på det, og TV kanalerne ligeså, hvis man trak på skulderen og, lod bog være bog, så forsvandt interessen nok og han fik ikke den opmærksomhed, han tørster efter. Han burde nok få noget hjælp til at se indad.

Nej Philip, valg vindes ikke mere kun på fremmedhad. Heldigvis. Fast og stram, men også fair, udlændingepolitik, uden symbolpolitik. Er mit valg. Jeg irriteres over, kvinder, der har boet her i mange år, fortsat ikke taler dansk og er på arbejdsmarkedet, for vi har brug for dem. Ældreplejen, sygehussektoren, børnehaverne, Når de bor her, har valgt DK til, kan de godt gøre en indsats for at bidrage, hvis de er sunde og raske. Mange gør det og tak for det, men det modsatte støder jeg også på i hverdagen, og det ser jeg gerne ændret.

Søren Jensen, Stig Nielsen, Birte Pedersen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

@Helle Walther
Mennesker på flugt vælger ikke selv, det er derfor regeringens fremmedhad skabet de store problemer for de udstøtte og samfundet.
Der kommer mange gange flere mennesker, med deres børn på armen på flugt fra de menneskeskabte klimaforandringer de kommende år.
Mange nye klimaflygtninge forøget i antal og voksende yderligt af regeringen fortsat lyver om biomasse afbrænding værende bæredygtigt og Amazonas regnskovsfældning/afbrænding for soya, så fremtiden er ekstremt forøget focus på fremmedhad og samarbejde med det yderste højrefløj, den eneste mulige fremtid for Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet bringer ikke håb for hverken dansk økonomi eller dansk politisk fremmedhad/hetz afradikalisering desværre.

Lars Løkke er en begavet Politiker - med stort P. Han kan tricksene. Og har et renomme ,som han næppe fortjener, for politisk dygtighed.
Jeg er ikke og bliver aldrig en, der stemmer på Venstre. Undrer mig over at et så ligfyldt liberalt parti får så mange stemmer. Hvis Konservative havde bedre folk kunne de, igen, tage en del stemmer. Nu går flere af dem andre steder hen.
Det Nye Venstre vil danne regering med LA og Nye Borgerlige. LA har de prøvet og så blev indtjeningen reddet for nogle fra det ene Brdr. Seier parti. Det andet er endnu mere ekstremt, og Lars Løkke har helt sikkert ret i at Venstre ikke vil kunne basere sig på tosserne i det parti - vel, ikke alle er tosser, men puha, flere er. Og kyniske.
Jeg tror og håber at Mette F. aldrig forsøger at danne regering med Venstre før der er sket en radikal udrensning der. Om et par valg måske.

Ole Rasmussen

Lars Løkke har ret når han siger at dansk politik befinder sig i en glidebane mod bunden, og jeg hører til dem som ønsker et samarbejde over midten. I dag betragter jeg S som et visionsløst parti på en yderfløj i udlændingedebatten. Mette Frederiksen er jo i det spørgsmål jo nærmest bon kammerat med Pernille Vermund, og nu vil Venstre også derud. Det ser ikke godt ud for de kommende generationer i Danmark.

Frederikke Nielsen

Helle Walther
Nu har jeg googlet og googlet for at finde de tal, du referer til, når du fremhæver udenlandske kvinder, der ikke kan dansk som noget, der irriterer dig. Hvor stort et problem er det? Er det alle udenlandske kvinder, der ikke kan tale danske, eller 50% eller 25% eller...?

Ole Rasmussen

Min hustru kom til Danmark fra Frankrig i 1979 og hun taler vist ikke særlig godt dansk. Beklager. Mine børn er i dag glade for de begge er franske.

Kim Folke Knudsen

Kære Lars Løkke Rasmussen

Din analyse af dansk politik -jeg er helt enig med dig.

Hvordan kan et parti som er dit parti gennem en stor del af dit liv reagere på din kritik med svaret at nedgøre dig og latterliggøre dig og anbefale dig at tie stille ? Det er en reaktion som ikke er et demokratisk parti værdigt men en reaktion som minder om et autoritært styre. Hvor ville det dog være velgørende hvis Venstre et øjeblik overvejede deres eget politiske ståsted og sagde politisk debat også blandt vore egne er det som udvikler partiet ?

Jakob Elleman Jensen har dags dato ikke forklaret, hvad det liberale svar på tidens store spørgsmål er, han er flygtet fra beslutningen om at reformere regionerne og han fremstår ikke med kant til Statsministeren.

" Det Blå Marionetteater " som jeg kaldte din forrige Regering led lige netop af det problem, som du helt korrekt beskriver den borgerlige fællesmængde om politikken blev mindre og mindre. Til gengæld blev DF´s pris for at føre deres politik via din regering højere og højere. I foråret 2019 stod det klart at udlændingestramninger, udmeldelse af EU, obstruktion af internationale aftaler og konceptet Denmark First kopieret direkte fra Donald Trumps program, det var det der ville blive fortsættelsen af en ny borgerlig regering, som var helt afhængig af DF, Nye Borgerlige og Rasmus Paludan og ligesindede.

Den nationalistiske blok af danske partier er endimensionel den forholder sig kun til konceptet lovprise de ægte etniske danske værdier og advare mod alt det onde, som kan overgå nationen fra udlandet med særlige fokus på Mellemøsten. DF Nye Borgerlige og Rasmus Paludan forestil jer disse partier stå for fremtidens Danmark og for spørgsmålet om hvordan skal vi fortsat være en rig og velstående nation. Svarene fra de 3 nationalistiske partier rækker fra DF´s ønske om alt skal være som det var i 1950´erne til Nye Borgerliges ønske om at reducere den offentlige sektor endnu mere end selv Liberal Alliance og så Rasmus Paludan: Hvilken Finanslov ville han lægge stemmer til ?

Hallo er der ikke en voksen tilstede ? din bemærkning din rammende og præcise bemærkning op til valget i år 2019, hvor du inviterede til det helt nødvendige samarbejde ind over midten, hvis der skal laves sammenhængende reformer i det her land.

Jeg forstår ikke hvorfor det er blevet en religiøs overbevisning i det her land, at intet parti kan regere uden " Værdipolitik " det vil sige opskriften om at skabe angst for udlandet angst for de fremmede og ønske at leve i total national isolation kun undtaget det materielle behov for at udveksle varer med det urovækkende og truende udland.

Hvis 27 nationer i EU levede efter det koncept, så ville samhandelen og den frie verden bryde totalt sammen og vores velfærd ville fortsætte på lånekrykker indtil den dag, hvor de finansielle institutioner ikke længere anser DK som et godt aktiv.

Alligevel er det slående at store dele af den borgerlige presse uafbrudt har pustet til ilden og støttet denne nationalistiske politik og nu er de selv fanget i deres eget spin efter at Socialdemokraterne fandt ud af, at det gælder om at overhale den nationalistiske blok højre om og dermed neutralisere blokkens indflydelse.

Jeg kan så forstå på Venstres liberale ledelse, at den synes det er meget vigtigt at afskrive samarbejdet ind over midten og gøre sit eget parti helt afhængig af DF, Nye Borgerlige og Rasmus Paludan og lignende konsorter for der skal nok komme nye nationalistiske partier til.

Deres hovedprogram er følgende.

Total afvisning af enhver fra Mellemøsten og en kulturideologisk krig med de lande, hvor Islam er den store religion.

Danmark skal ud af EU og optræde udi det blå på egen hånd.

Vi skal være landet som er spidsen for at nedbryde internationale aftaler, her kan vi sikkert læne os op ad Donald Trump.

Er det det liberale og borgerlige svar på Danmarks fremtid ?

Det er jo dejligt uforpligtende at blive EU kvit og rive den ene og den anden internationale aftale i stykker med udlandet, for de rammer jo ikke os i lille trygge Danmark ?

Et Danmark i et magtpolitisk tomrum eksisterer ikke i virkeligheden. Isolerer vi os, så er vi med vores strategiske nøgleplacering indgangen til Østersøen i søgelyset for øget russisk indflydelse. Med det svage danske parlamentariske system hvor partierne har mistet mange medlemmer er det en enkel sag for en fremmede supermagt med adskillige efterretningstjenester at begynde at undergrave Danmark indefra og købe sig til indflydelse i det skjulte. Der er 600 km afstand til Østpreussen den nuværende Kaliningrad Region, hvor Rusland har udstationeret de kernevåben, som de i en krigssituation kan true Danmark med til at opgive landets suverænitet. Danskerne skal holde nøje øje med, hvorledes Rusland spiller sine beskidte kort i Hviderusland og i Ukraine. Metoden behøver ikke at stoppe ved den russiske nære interessesfære. De adskillige mord og mordforsøg på alle i Rusland, som kritiserer Vladimir Putins diktatur siger alt. Det er den indflydelse der venter os, hvis vi vender ryggen til Europa. Vi gør os helt afhængige af USA og den frie Verden inklusiv USA har ikke mulighed for at komme Danmark til hjælp, hvis landet udsættes for et forsøg på at forandre landet indefra til en Putin venlig vasalstat. Derfor er det ekstra urovækkende at iagtage Fru Marie Krarup DF store intellektuelle forståelse for den russiske politik. DF er ikke en parentes i Danmark, men var for et år siden Danmarks mest indflydelsesrige parti.

Hvor mange af Danmarks nuværende allierede vil komme landet til hjælp, hvis vi havner i den knibe en indre omvæltning af Danmark, så landet fremstår som en Ruslands venlig udkigspost til Nordsøen ?. Russerne udøver allerede indflydelse i GB, hvor de havde en finger med i spillet om BREXIT og dannelsen af Nigel Farage protestparti UKIP. De er ved at sylte Tyskland ind i gasaftaler og de støtter aktivt AFD, som ønsker en tættere alliance mellem Rusland og Tyskland udenom EU.

Det er vores sikkerhed og vores fremtid i den frie verden som står på spil, hvis de 3 nationalistiske partier DF, Nye Borgerlige og Rasmus Paludan får held til at blive det politiske midtpunkt i dansk politik som alt skal dreje sig om. Det er det, der står på spil.

Dit svar Lars Løkke er lige netop medicinen mod den udvikling, at de store partier lukker ned for den nationalistiske klike af partier og indleder et mere forpligtende samarbejde hen over midten. Venstre har muligheden for igen at placere sig som det store borgerlige liberale parti, der ikke lader sig fryse inde i en blå blok med som er medspiller sammen med Socialdemokraterne på den anden side.

Tak for din modige insisteren på dit politiske budskab tak for din indsigt - må den bringe erkendelse frem før eller siden, at borgerlige politik og liberale værdier handler om at dyrke disse og ikke lade sig forføre af partier, som aldrig har haft eller har noget værdifællesskab med borgerlige værdier og liberalt frisind.

Held og lykke med dit gode projekt - gode ideer skal modnes og det kan tage tid inden, at der sker de nødvendige og rigtige beslutninger i dansk politik. Hold fast i dine gode ideer og helt knivskarpe analyse af hvor dit parti Venstre befinder sig nu.

VH
KFK

@Kim Folke Knudsen
Jeg synes, du har nogle gode pointer, og mener bestemt også at vejen frem for Danmark er, at droppe den leflen for racistiske synspunkter, som har præget dansk politik alt, alt for længe.

Jeg er derimod ikke tilhænger af Lars Løkke Rasmussen, da han i perioden 2015-2019 selv førte en yderligtgående politik, som i praksis styrkede netop de racistiske synspunkter, som han nu undsiger. Et menneske sande natur skal først og fremmest kendes på dets handlinger og ikke på dets ord.

Derfor ser jeg Lars Løkke som et opportunistisk magt menneske, der vil have magten - koste hvad det vil. Det beviste han i perioden 2015-2019 - især hvis han, også på det tidspunkt, havde de synspunkter, som han nu giver udtryk for.