Læsetid: 7 min.

28 år efter bombedrab på Søllerødgade må enken stadig ikke se politiets sag

Gang på gang har Connie Skjold Henriksen bedt om lov til at se politiets sag om sin mand, der blev dræbt af en brevbombe for 28 år siden, men hun får stadig afslag. Jeg ville gerne kunne fortælle min søn om hans far, siger hun
Connie Skjold Henriksen har fået afslag på at se politiets sag om sin mand, der blev dræbt af en brevbombe for 28 år siden.

Connie Skjold Henriksen har fået afslag på at se politiets sag om sin mand, der blev dræbt af en brevbombe for 28 år siden.

Emilie Lærke Henriksen

7. september 2020

Det er en meget alvorlig og uopklaret drabssag, som ikke er endelig afsluttet.

Med den forklaring afviser Københavns Politi at give Connie Skjold Henriksen og hendes voksne søn Alexander adgang til at se politiets sag »vedrørende brevbomben i Søllerødgade«, som dræbte hendes mand for 28 år siden.

Da Information som medie efterfølgende søger aktindsigt i sagen om den bombedræbte Henrik Christensen, henviser Københavns Politi i første omgang til Rigsarkivet, hvor de opbevarer »sager af ældre dato«. Det viser sig dog at være en fejl, som politiet beklager.

Information får også afslag, men med en lidt anden begrundelse, blandt andet hensynet til »Henrik Christensen efterladte«, og at en imødekommelse »vurderes at kunne kompromittere videre efterforskning i sagen«.

De to afslag er utvivlsomt i overensstemmelse med gældende lov – også selv om sagen ikke er under efterforskning, men »er blevet stillet i bero«, som der står i afslaget til Connie Skjold Henriksen.

Men er afslagene også rimelige?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Thomas Tanghus
 • Erik Karlsen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Lillian Larsen
 • Malan Helge
 • Per Klüver
 • Jane Jensen
 • Steffen Gliese
 • Viggo Okholm
 • David Zennaro
 • Ivan Mortensen
 • Katrine Damm
 • Steen K Petersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
 • Dorte Sørensen
 • Poul Anker Sørensen
Thomas Tanghus, Erik Karlsen, Peter Beck-Lauritzen, Lillian Larsen, Malan Helge, Per Klüver, Jane Jensen, Steffen Gliese, Viggo Okholm, David Zennaro, Ivan Mortensen, Katrine Damm, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Dorte Sørensen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er rystende læsning.

Politiets 'efterforskning' er helt på Månen..
Man mistænker offeret, og ignorerer et tilståelsesbrev fra en nazistisk organisation.

Ville politikerne have stillet sig tilfredse med en sådan omvendt anskuelse af begivenhederne, såfremt der var 'indvandrere' eller 'ikke-vestlige' indblandet i så alvorlig kriminalitet?
Der havde da været ramaskrig og pres på fra dag ét for at få gerningspersonerne fundet.

Lad dog enken få aktindsigt, hvad kan det gøre nu, hvor sagen har været henlagt i årevis?

Nå jo, det kunne muligvis udstille politiets bias.

Carsten Wienholtz, Thomas Tanghus, Lone Hansen, søren ploug, Erik Karlsen, Susanne Kaspersen, Karsten Aaen, Peter Mikkelsen, Lillian Larsen, Erik Winberg, P.G. Olsen, Per Klüver, Arne Lund, Alvin Jensen, John Andersen, Viggo Okholm, Katrine Damm, Ete Forchhammer , Steen K Petersen, Hans Larsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Det er jo ikke nyt at denne sag har været behandlet meget ejendommeligt fra starten af, at der blev udspredt rygter om at Henrik Kristensen selv havde fabrikeret bomben, selv var ansvarlig og man støvede grundigt rundt i venstrefløjen og Interrnationale Socialister i den forbindelse. Efterfølgende har man gjort sig umage for at få sagen glemt, gemt og begravet. Det er således ikke overraskende at man giver afslag til de pårørende med varierende påskud. Man kan høre podcasten om " bomben i Søllerødgade",hvis man ikke kender noget til sagen.

Man kan jo undr sig over der ikke er nogen dokumentarist som har lavet tv- udsendelse om sagen, som jo må betragtes som Danmarks første terrordrab i efterkrigstiden. Men det må da være på mere end høje tid at aktindsigts afslaget bliver rejst overfor justitsministeren og evt. ombudsmanden. Og pressen fastholder fokus på denne sag så idet mindste familien kan få en afklaring.

Carsten Wienholtz, Thomas Tanghus, Lone Hansen, søren ploug, Palle Yndal-Olsen, Karsten Aaen, Peter Mikkelsen, Lillian Larsen, Malan Helge, Erik Winberg, Steen Simonsen, Henriette Bøhne, Per Klüver, Jane Jensen, Alvin Jensen, Viggo Okholm, David Zennaro, Katrine Damm, Ete Forchhammer , Hans Larsen, Dorte Sørensen, Carl Chr Søndergård, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er ikke et terrordrab, når det ties ihjel..

Carsten Wienholtz, Lone Hansen, søren ploug, Karsten Aaen, Lillian Larsen, Erik Winberg, Henriette Bøhne, Per Klüver, Alvin Jensen, John Andersen, David Zennaro og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Enhver med blot et overfladisk kendskab til IS ved, at de aldrig har været og aldrig kommer i nærheden af terror, de tænker (fornuftigvis) i arbejderklassens kamp og massebevægelser, fx var de først med at støtte arbejderopstandene i Polen under partikommunismen osv. Samtidig ved enhver med blot et overfladisk kendskab til de terrordrab, der bliver udført af højreekstremistiske organisationer overalt i verden, at der næsten altid har været involveret politi (og erhvervskanoner og politikere, der skærmer dem). Er det også sagen i denne sag?

Karsten Aaen, Peter Mikkelsen, Erik Winberg, Per Klüver, Arne Lund og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Nej,det første terrordrab i efterkrigstiden skete i 1985 ved Vesterport station,hvor en fodgænger blev dræbt ved en bombeeksplosion.

Thomas Tanghus, Finn Thøgersen, søren ploug, Karsten Aaen, Carl Chr Søndergård, Peter Mikkelsen, Claus Nielsen og Jan Damskier anbefalede denne kommentar

Det her er ligesom med mordene på Kennedy og Palme: De skal ikke opklares, og i steder bruger politiet energi på at lægge røgslør ud over sagerne, leder de forkerte steder (kurder-sporet, Cuba mv.)
Man kan gisne længe over hvilken interesse politiet har i at trække sagen i langdrag resp. sylte den. Om der er en uudtalt sympati for gerningsmændene, er ikke til at sige, men politiets manglende forståelse for folk på venstrefløjen kan være medvirkende til at der ikke bruges tid på sagen.

Hans Larsen, Thomas Tanghus, Lone Hansen, søren ploug, Katrine Damm, Karsten Aaen, Peter Mikkelsen, Claus Nielsen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar