Nyhed
Læsetid: 3 min.

Afdelingschef: Jeg var uenig med forklaringen til Ombudsmanden

Under den sidste runde i Instrukskommissionen forklarede en afdelingschef, at hun havde været uenig i, hvad der var blevet forklaret til Ombudsmanden om hendes telefonkontakt til Udlændingestyrelsen den dag, hvor ministeren udsendte sin pressemeddelelse. Men udover at sige det til sin departementschef havde hun ikke gjort mere ved det
Tidligere afdelingschef fra Inger Støjbergs ministerium Line Skytte Mørk Hansen blev i går genafhørt om den telefonkontakt, hun havde haft den 10. februar 2016 om eftermiddagen med Lene Vejrum, der var vicedirektør i Udlændingestyrelsen.

Tidligere afdelingschef fra Inger Støjbergs ministerium Line Skytte Mørk Hansen blev i går genafhørt om den telefonkontakt, hun havde haft den 10. februar 2016 om eftermiddagen med Lene Vejrum, der var vicedirektør i Udlændingestyrelsen.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
1. oktober 2020

Onsdag var sidste afhøringsdag i Instrukskommissionen, og den koncentrerede sig om genafhøring af to afdelingschefer fra Inger Støjbergs ministerium. Først forklarede Line Skytte Mørk Hansen, der som leder af Afdelingen for Koncernøkonomi havde haft ansvaret for indkvarteringen af asylsøgende, sig om den telefonkontakt, hun havde haft den 10. februar 2016 om eftermiddagen med Lene Vejrum, der var vicedirektør i Udlændingestyrelsen.

Telefonkontakten fandt sted kort efter udsendelsen af Støjbergs pressemeddelelse, der lagde op til adskillelse af samtlige unge asylpar, hvor den ene var under 18 år. Det var den pressemeddelelse, som Ombudsmanden senere efter sit indhold kaldte ulovlig, fordi den ikke åbnede for, at der kunne være undtagelser – altså par, der af hensyn til Danmarks internationale forpligtelser ikke skulle adskilles.

Line Skytte Mørk Hansen har under sin tidligere afhøring forklaret, at hun ud over at henvise til ministerens kategoriske pressemeddelelse også understregede over for Lene Vejrum, at den ikke skulle tages bogstaveligt. Således fik Lene Vejrum Ifølge Line Skytte Mørk Hansens udlægning besked om, at der skulle ske undtagelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Skytte Mørk Hansen og Toudal er ret alene om at mene, at ministernotatet havde nogen som helst betydning, eller at andre end de kendte til det.

Selv Støjberg lod til at have glemt dets eksistens, før én eller anden gravede det frem inden hun skulle møde op i Instrukskommissionen.

Det er svært at forestille sig, at dommeren vil tillægge det nogen som helst vigtighed i den faktiske sagsbehandling.

Kurt Christiansen, Lillian Larsen, Nette Skov, Halfdan Illum, Jan Fritsbøger, Ole Frank, Werner Gass, Finn Jakobsen, Søren Fosberg, Gert Romme, Ete Forchhammer , Kurt Nielsen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Jeg frygter at det bliver embedsmændene, der må tage "skrallet" og IS går fri.

lars søgaard-jensen, Kurt Christiansen, Lillian Larsen, Michael Christensen, Torben Bruhn Andersen, Dorte Schmidt-Nielsen, Halfdan Illum, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, John Scheibelein, Gert Romme og Elisabeth From anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Langt det værste er dog den følgagtighed, hvor man som afdelingsleder ikke engang følger op på en sag, hvor man selv føler sig misforstået. Det er man da nødt til, det er jo det, der er ens rolle i hele systemet: at bringe det til at fungere lovmedholdeligt og i overensstemmelse med det vedtagne.

Annette Munch, Ete Forchhammer , lars søgaard-jensen, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Torkil Forman, Dorte Schmidt-Nielsen, Anne Søgaard, Ole Henriksen, Nette Skov, Jane Jensen, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Werner Gass, Poul Søren Kjærsgaard, Søren Fosberg og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Nu har området under Udlændinge- og Integrationsministeriet været ganske hård ramt af skandaler gennem en årrække.

Men jeg håber virkelig ikke, at dette også er kulturen blandt embedsmænd i andre ministerier. Men jeg kan da godt have mistanke om, at embedsmænd generelt er mere "loyale" overfor deres minister, end de er overfor opgaven og samfundet.

Og så er der jo hele staben af lønnede politiske "rådgivere", som nutidens ministrene omgiver sig med. - Hvor er deres loyalitet?

Men da skandalerne også står i kø i den kommunale sektor, syntes jeg, at der en gang for alle skal ryddes gevaldigt op i hele den offentlige sektor i Danmark. Og så skal der offentlighedsloven skrottes, og der skal meget mere transparens i systemet.

lars søgaard-jensen, Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Dorte Schmidt-Nielsen, Nette Skov, Jann Ringtved, Halfdan Illum, Jan Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Werner Gass, Poul Søren Kjærsgaard og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar

Det er nok ikke for meget sagt, at det er et forløb, der ikke står tilbage for Kafkas mareridt.

Gert Romme, Nette Skov, Jann Ringtved, Eva Schwanenflügel, Ole Frank og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Systemet beskytter sig selv på bekostning af de mennesker, det er skabt til at tjene.

Ete Forchhammer , Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen, Gert Romme, Dorte Schmidt-Nielsen, Anne Søgaard, Martin Rønnow Klarlund, Jann Ringtved og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

hmm er det "skrældet" (affaldet) eller "skraldet" (braget) nogen må tage, begge dele giver jo mening men hvad er det oprindelige udtryk.
sorry to ask

Lillian Larsen, Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jan Weber, i begge tilfælde staves det på samme måde.

Definitionen af at 'tage skraldet' er at tage balladen, skældud eller lignende, så det er 'braget' , der er korrekt.

https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=skrald,2