Læsetid: 7 min.

Ali og Simon er venner: »Da vi var i Malaga, sad de andre og drak øl i sofaen, mens jeg stod foran med et bedetæppe«

Halalslagtede pølser på shelterturen og forskellige syn på alkohol og på verden er noget af det, Simon Damm Rønne og Ali Al-Dehlagi må acceptere for at kunne være venner. Men det er det hele værd, siger de. Dette er anden artikel i Informations serie om venskaber på tværs af etnicitet
Simon Damm Rønne og Ali Al-Dehlagi er er begge glade for, at de hele tiden har talt åbent med hinanden om religion og andet, hvor de er forskellige.

Simon Damm Rønne og Ali Al-Dehlagi er er begge glade for, at de hele tiden har talt åbent med hinanden om religion og andet, hvor de er forskellige.

Sarah Hartvigsen Juncker

7. september 2020

Når Simon Damm Rønne og Ali Al-Dehlagi sidder på Panum Instituttet i København en fredag eftermiddag og er færdige med dagens læsning om mikrobiologi eller lungesygdomme, kan de se, hvordan de andre makkerpar går ned i medicinerklubben for at skyde weekenden i gang med en øl. 

Selv skal de ikke med derned. Eller i hvert fald ikke sammen. Enten bliver de siddende lidt på skolen og hænger ud, eller også går de hver til sit. Måske tager Simon Damm Rønne en øl med nogle andre, men Ali Al-Dehlagi finder på noget andet. 

Og sådan er det nødt til at være – for deres venskab er lidt anderledes end de flestes.

»Vi lever i to forskellige verdener, både kulturelt og religiøst, så vores veje krydser meget sjældent hinanden, medmindre vi aktivt vælger det. Der er rigtig mange ting, vi ikke har til fælles, som et almindeligt venskab ville bygge på. Vores er bygget på, at vi læser sammen, har det rigtig sjovt sammen og sætter os ind i hinandens liv og prøver at forstå det, fordi vi ikke kan mødes og lave de samme ting,« siger Simon Damm Rønne. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Klaus Lundahl Engelholt
  • Steffen Gliese
  • Erik Karlsen
  • ingemaje lange
  • Torsten Jacobsen
  • Viggo Okholm
  • Mette Skaarup
  • David Zennaro
  • Kurt Nielsen
  • erik pedersen
Klaus Lundahl Engelholt, Steffen Gliese, Erik Karlsen, ingemaje lange, Torsten Jacobsen, Viggo Okholm, Mette Skaarup, David Zennaro, Kurt Nielsen og erik pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hele situationen her minder utrolig meget om opdelingen visse steder, hvor de stærkt kristne i egen forståelse undgår de "ikke" frelste.
I min opvækst valgte "missionsfolkene" at deltage i diverse fester, men nå dansen gik igang trak de sig tilbage sammen med deres egne- så opdelingen var ofte efter "suppe -steg og is" en gruppe med snak-en gruppe med whist og så de der dansede. Sådan var det bare og ingen tager skade og ingen går på kompromis med deres inderste opfattelse omkring det at leve.
At historierne om missionsfolkene så ikke var så meget bedre omkring temperament og handels evner med lidt fusk er så noget helt andet :)

SKØN ARTIKEL :-)
Det er så sandt og befriende at se, hvordan ægte interesse overfor et andet menneske og en respekt for den anden kan give et ægte og godt venskab på tværs af kulturer.
Det, at møde et andet menneske på den måde, er meget værdifuldt og kan også være med til at man selv får en dybere forståelse af verden.
:-)