Analyse
Læsetid: 2 min.

Anklager kan trække vejret lidt lettere efter terrordom i dronesagen

Med Landsrettens skærpede dom i dronesagen kan anklagemyndigheden nu vinge et vigtigt flueben af: Retten har nikket til, at det var en terrorsag, da tre mænd skaffede droner til Islamisk Stat
Det lykkedes anklager Sidsel Jessen-Klixbüll at få Landsretten til at skærpe byrettens dom og gøre dronesagen til en terrorsag og ikke blot en sag om støtte til en terrorgruppe.

Det lykkedes anklager Sidsel Jessen-Klixbüll at få Landsretten til at skærpe byrettens dom og gøre dronesagen til en terrorsag og ikke blot en sag om støtte til en terrorgruppe.

Niels Christian Vilmann

Indland
11. september 2020

Der blev fjernet et ’E’ i landsretten torsdag, og det betød dels, at en mand fik otte års fængsel og blev udvist for bestandig, og dels at anklagemyndigheden kan trække vejret en smule lettere. For med torsdagens dom fik det, der i medier er blevet kaldt »Danmarks største terrorsag« også rettens ord for at være netop det: en terrorsag.

Sagen handler om de tre mænd, ’Taxachaufføren’, ’Cykelhandleren’ og ’Underviseren’, der sidste år blev dømt for at fremme terrororganisationen Islamisk Stat (IS) ved at levere droner og dronedele til netop IS i Syrien og Irak.

I byretten blev de tre mænd kun dømt efter den underparagraf E til terrorparagraffen, der handler om at »fremme virksomheden« for en terrororganisation, altså i det her tilfælde IS, og som kan give op til seks års fængsel.

Med den dom afviste byretten anklager Sidsel Jessen-Klixbülls ønske om, at de tre mænd skulle dømmes for at medvirke til terror efter den rene terrorparagraf, der kan give op til livstid, ved at sende droner til IS, der brugte dronerne til angreb blandt andet på Ain Issa-basen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Bo Elkjær

Det er til at hulke over - vi støtter terror med penge fra vores egne momskaruseller.

Disse momskarruseller er ikke svære at sætte i gang og trække penge ud af -
problemet er, at Told & Skat på et eller andet tidspunkt forventeligt vågner op og varsler et momstilsyn.
Det kan man så udskyde en tid ved ikke at være på adressen på det angivne tidspunkt - bogholderiet er selvfølgelig ikke-eksisterende og alle bilag makuleret; men på et eller andet tidspunkt bliver firmaet forventeligt meldt til Politiet.

Det sker der jo ikke så meget ved de første par år - om nogensinde - men der er en risiko for at få en dom for brud på bogføringsloven og måske blive frakendt retten til at drive virksomhed i en årrække.

Hvis man er ligeglad med alt det, så ....