Nyhed
Læsetid: 3 min.

Boligministeriets advokat: Beboere skal ikke tvangsflyttes ud af Mjølnerparken

To karreer i Mjølnerparken skal sælges, og i længere tid har der været usikkerhed om, hvordan genhusningen af beboerne skulle foregå. Men nu har Boligministeriets advokat i sagen mellem ministeriet og en række beboere givet en klar vurdering: Beboerne skal ikke flyttes til andre dele af Storkøbenhavn, som deres boligselskab ellers har hævdet. De har derimod ret til at blive i Mjølnerparken
Kammeradvokaten afviser i sit svarskrift, at beboerne – som ønsket af Bo-Vita – skal genhuses uden for Mjølnerparken, når Bo-Vita sælger to af karreerne i området, fordi almenlejeloven »fastslår«, at en erstatningsbolig »skal være beliggende i samme boligområde«.

Kammeradvokaten afviser i sit svarskrift, at beboerne – som ønsket af Bo-Vita – skal genhuses uden for Mjølnerparken, når Bo-Vita sælger to af karreerne i området, fordi almenlejeloven »fastslår«, at en erstatningsbolig »skal være beliggende i samme boligområde«.

Sarah Hartvigsen Juncker

Indland
25. september 2020

I mere end halvandet år har der været uklarhed om, hvordan beboere fra Mjølnerparken skal genhuses, når boligselskabet Bo-Vita i nær fremtid får solgt to af boligområdets fire karreer.

På den ene side har Bo-Vita ment, at genhusningen af beboere fra de solgte karreer kan ske i andre af boligselskabets bebyggelser i Storkøbenhavn.

Genhusningen skal ifølge boligselskabet nemlig ske i regi af en såkaldt helhedsplan om renovering af boligblokkene i Mjølnerparken. Flytter man beboerne i forbindelse med en helhedsplan, er det i orden, at deres nye boliger ligger et andet sted end der, hvor de bor i forvejen.

På den anden side har en række beboere ment, at de skal genhuses i de to boligblokke, som ikke skal sælges. De er godt tilfredse med at bo i Mjølnerparken og ønsker ikke at flytte til et andet sted, og derfor peger de på, at genhusningen skal ske i regi af den såkaldte udviklingsplan – det vil sige den plan om at sælge to af karreerne, som Bo-Vita har udarbejdet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Der kommer mange, mange - mange - flere retssager nu hvor den molboagtige og diskriminerende ghettoplan skal føres ud i livet.

Ud over at den er umenneskelig, er det jo det glade vanvid at rive almene boliger ned med den store boligmangel der er resultatet af årtiers undergravende virksomhed på området.

For slet ikke at nævne ressourcespildet og de negative klimaeffekter.

Lars Jørgensen, Flemming Berger, Susanne Kaspersen, P.G. Olsen, Karsten Nielsen, Maj-Britt Kent Hansen, Lillian Larsen, Birte Pedersen, Bent Gregersen, Stella Nielsen, David Zennaro, Ebbe Overbye, Poul Anker Sørensen, Søren Jensen, Steen K Petersen, Carsten Munk, Finn Jakobsen, Klaus Lundahl Engelholt, Werner Gass, Rolf Andersen, Peter Gløde, Carsten Wienholtz, Jane Jensen, Nike Forsander Lorentsen, Per Klüver, Estermarie Mandelquist, Gert Romme, Ruth Sørensen, Hans Larsen, Trond Meiring, Carsten Svendsen, Dorte Sørensen og Poul Simonsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvorfor er MF nu blevet så glad for DF's og VLAK's Ghettoplan? Hvorfor vil socialdemokraterne smide folk ud af deres boliger og forflyttes til andre og dyre områder. Har mennesker med lavindkomst , syge og på andre måder uden for arbejdsmarkedet nu INGEN værdi for socialdemokratiet.

Er klima/miljø, fattigdom, osv. helt uden betydningen for MF? Har fx. Svend Auken og Peter Sabro virkelig levet forgæves?????

Lars Jørgensen, Susanne Kaspersen, P.G. Olsen, Karsten Nielsen, Birte Pedersen, Bent Gregersen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Ebbe Overbye, Poul Anker Sørensen, Tonny Helleskov, Steen K Petersen, Carsten Munk, Rolf Andersen, Carsten Wienholtz, Per Klüver, Gert Romme, Ruth Sørensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Det bliver interessant at se, hvad der sker, hvis det lykkes at flytte folk til andre boligområder, og nissen så flytter med, så der kommer utryghed og kriminalitet der. Hvor kunne man dog ønske, at man i stedet satte sig ned og løste de menneskers problemer.

Susanne Kaspersen, Trond Meiring, P.G. Olsen, Birte Pedersen, Bent Gregersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ David Zennaro

Du har fat i den lange ende, når du mener, at nissen bare flytter med.
For nu har selv DF fået kolde fødder :

"Enhedslisten, De Radikale og Dansk Folkeparti vil have sat ghettolisten på pause. Nu.

Gruppeformand i DF Peter Skaarup har set på erfaringer fra Holland:

- Vi kan se nogle forfærdelige eksempler derfra, hvor de kriminelle bare rykker fra ghettoerne og ud i helt almindelige bebyggelser blandt almindelige borgere, siger han og uddyber:

- Det er ikke det, vi ønsker med en ghettoindsats. Vi ser gerne, at man lige trækker vejret og ser på resultaterne af de nuværende initiativer i ghettopakken, så vi ikke bare flytter problemerne."

"Nye hårde ghettoer på standby: Politiske modstandere vil have tænkepause"
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/fyn/nye-haarde-ghettoer-paa-standby-...

Det går selvfølgelig slet ikke at den slemme ghetto-nisse flytter til forstæderne ;-)

Gert Romme, Susanne Kaspersen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar