Feature
Læsetid: 6 min.

I Egedalsvænge lærer hitproducer en flok unge drenge at indspille beats og skrive tekster

For at forebygge kriminalitet blandt unge i Egedalsvænge, et socialt udsat boligområde i Kokkedal, mødes 13 drenge hver fredag for at skrive musiktekster og lave beats af produceren Kewan Pádre, der har lavet hit med blandt andre Medina. Det er en del af det boligsociale arbejde, som er beskåret kraftigt i ny boligaftale
I den nye boligaftale har Folketinget skåret 100 millioner kroner, som normalt går til at understøtte sociale indsatser i boligområdet. Et eksempel på disse projekter er her i Kokkedal, hvor Club Kewan trækker unge drenge til.

I den nye boligaftale har Folketinget skåret 100 millioner kroner, som normalt går til at understøtte sociale indsatser i boligområdet. Et eksempel på disse projekter er her i Kokkedal, hvor Club Kewan trækker unge drenge til.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
22. september 2020

I et musiklokale på Kokkedal Skole sidder en flok drenge og kigger ærefrygtigt op på produceren Kewan, der er i gang med at sætte en mikrofon fast på et stativ.

Mette Winding Top, som er projektkoordinator for den sociale indsats i boligområdet Egedalsvænge i Kokkedal, kigger rundt og begynder at tælle.

»Der vist er flere herinde, end der er tilmeldte,« siger hun.

Kewan Pádre, en dansk producer af kurdisk baggrund, der har produceret populære numre for blandt andre rapperen Gilli, Medina og Mads Langer, forsikrer dem om, at det er fedt, de er her.

»Alle er velkommen – både dem, der har tilmeldt sig, og dem, der ikke har. Vi skal have gang i noget musik,« siger han.

Der dufter af energidrik og eau de cologne i lokalet. Kewan spørger, om drengene kender hans lillebror, Laylay, som også laver musik. Stilheden blandt drengene bliver brudt. De siger i kor: »JA,« og Kewan sætter et nummer med ham på.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her