Nyhed
Læsetid: 6 min.

Eksperter og støttepartier: Regeringens klimaprogram kan ikke kaldes reel klimahandling

For første gang har regeringen fremlagt et såkaldt klimaprogram, der skal vise, om regeringen er på rette vej i forhold til at opfylde 70-procentsmålsætningen i 2030. Men programmet er langtfra godt nok, lyder kritikken fra både opposition og eksperter
Klimaminister Dan Jørgensen (S) fremlagde tirsdag for første gang regeringens klimaprogram.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) fremlagde tirsdag for første gang regeringens klimaprogram.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
30. september 2020

Tirsdag fremlagde regeringen for første gang et klimaprogram, der skal vise, at den har styr på den klimapolitiske kurs frem mod målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030.

Af klimaprogrammet fremgår det, at regeringen foreløbig har fundet knap seks af de i alt 20 millioner ton CO2, som Danmark skal reducere inden 2030, og at de resterende 14-15 millioner i høj grad skal findes i teknologier, der endnu ikke er udviklet.

Især forventer regeringen, at der i slutningen af årtiet vil være store reduktioner at hente på teknologier som CO2-fangst og lagring (CCS) samt det såkaldte Power-to-X, hvor eksempelvis overskudsstrøm fra vindmøller laves til brint, der kan bruges som brændstof i transporten. 

Men det er slet ikke sikkert nok at sætte sin lid til ukendte teknologier, mener både eksperter og regeringens støttepartier. De peger samlet på, at regeringen i alt for høj grad sætter sin lid til, at fremtidens udvikling af teknologi vil løse klimakrisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

De kære danskere der konsekvent fortsætter med at stemme på socialdemokraterne ved folketingsvalget må snart se at vågne op og erkende at Socialdemokratiet har en historie om ikke at gennemføre det, som de vinder valget på, der går helt tilbage til 1930'erne (næsten 100 år(!)).
Det er jo den rene ynk.

Det er da vist en sandhed med modifikationer, jeg kan da sætte flueben ved ret meget efterhånden. Og oplys mig om en regering, som har gennemført alt det, som de lovede før et valg. Jeg er 77 og jeg erindrer intet. Intet parti med ledelse/regeringsmagt som har gjort det. Hverken under V, K eller R eller S ledet regeringer. Ingen. og hvorfor ikke, fordi det kræver 90 mandater og alle de andre partier lover også en masse, som de har som ideologier og parti politik, men her kræves også 90 mandater, så derfor forhandler man og indgår kompromisser. Sådan gør man i et demokrati.
Klimaplane, er første skridt på vejen, og den tegner godt. Realisme og økonomi skal ind over også. husk det.

Helle Walther

Hvis du læser bare én af de rapporter IPCC har udgivet det sidste årti, vil du finde ud af hvori realismen i den grønne omstilling ligger. Det er ikke i den kampagne regeringen fører mod den grønne omstilling.

Nej men der har også været andre eksperter man har lyttet til, og regeringen kan ikke blot prioritere en ting og bruge alle pengene på en ting, så bliver det nemlig aldrig til de 70 %, for så får du ikke befolkningen med dig. Men gule veste i gaderne.