Nyhed
Læsetid: 6 min.

Flertal i Folketinget skærer kraftigt ned på sociale indsatser i udsatte boligområder

Midler til de boligsociale indsatser i almene boligområder, hvor der arbejdes med at forebygge kriminalitet, skabe tryghed og få unge i arbejde, er blevet kraftigt beskåret som led i parallelsamfundspakken og boligaftalen for 2020. Almene Boliger advarer om, at det kan få store konsekvenser for udsatte områder, mens boligministeren hellere vil have »velfærdsstat« end »projektmageri«
I de seneste mange år har der været omkring 240 millioner kroner årligt til boligsocialt arbejde, men dette beløb falder nu med op til 100 millioner kroner. Her ses Egedalsvænge i Kokkedal.

I de seneste mange år har der været omkring 240 millioner kroner årligt til boligsocialt arbejde, men dette beløb falder nu med op til 100 millioner kroner. Her ses Egedalsvænge i Kokkedal.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
22. september 2020

Snart kan det være slut med fodbold for drenge, lommepengejob til de unge, netværk for indvandrerkvinder og andre aktiviteter i mange socialt udsatte boligområder.  

I foråret indgik Folketingets partier en grøn boligaftale, som investerer 30 milliarder til renovering af almene boliger. Men i modsætning til tidligere er der bevilliget langt færre penge til det såkaldte boligsociale arbejde, som har til formål at skabe tryghed, øge beskæftigelsen og arbejde med forebyggelse i de udsatte boligområder. 

I de seneste mange år har der været omkring 240 millioner kroner årligt til boligsocialt arbejde, men dette beløb falder med op til 100 millioner kroner. Det betyder ifølge BL-Danmarks Almene Boliger, som er interesseorganisation for de almene boligforeninger, at man må lukke en række indsatser og skrue ned for andre.

»Det går ud over børnene, lokale beskæftigelsestiltag og det nære samarbejde med politiet om at skabe tryghed og forebygge kriminalitet,« siger Bent Madsen, som er administrerende direktør i BL. Han fortsætter:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjørn Pedersen

Så i forvejen skal boliger rives ned hvis der bor for mange fattige i et område, som skaber "utryghed". Nu skal man så skære mere ned i de tiltag, der netop kan gøre livet mere trygt i de områder?

Sommetider tror jeg at både de borgerlige (inkl. Radikale) og Socialdemokraterne i sin tid så "Hvordan vi slipper af med de andre" og blev inspireret hvor de burde være blevet forfærdet. Det virker som en syg form for "nudging", hvor man bevidst ønsker at gøre livet værrere og værrere for folk, for dermed at retfærdiggøre at man river alt omkring dem ned med begrundelsen at det var stedet de boede i/på, der skabte forudsætningen for deres dårlige vilkår.

Poul Simonsen, erik pedersen, Dorte Sørensen, Poul Reynolds, Flemming Berger, Lone Hansen, Mogens Holme, Anders Olesen, Bjarne Andersen, Martin Rønnow Klarlund, Thomas Tanghus, Alvin Jensen, Gitte Loeyche, David Zennaro, Steffen Gliese, P.G. Olsen, Karsten Aaen, Elisabeth From, Kurt Nielsen, Ebbe Overbye, Per Klüver, Anne Øeby, Estermarie Mandelquist, Carsten Wienholtz, Anne-Marie Krogsbøll, Torsten Jacobsen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Susanne Kaspersen, Marie Vibe, Viggo Okholm og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Husk nu lige at man afskaffede sass-puljen for i stedet at sætte det hele på finansloven så man ikke udhulede folkepensionen og husk også at den pulje var politikernes private bolsjedåse hvis altså ikke en en embedskvinde troede det var hendes helt egen kagedåse. Og husk så lige oven i at den skide finanslov ikke er færdigforhandlet endnu - så hvad fanden brokker i jer over.

Erik Jakobsen, Karsten Aaen, Kurt Nielsen og Martin Mortensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det var vel det Kaare Dybvad mente med "projekter"

Nej, vi river da bare boligerne ned i stedet. Det er meget billigere.
Tåber!

Mogens Holme, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Herdis Weins, Karsten Aaen, Trond Meiring og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

Jamen det med utryghed i ghettoområder er overdrevet og blæst ude af proportioner . Har man overvejet om danskere i de såkaldte ghettoområder, med anden etnisk baggrund, overhovedet ønsker at have noget med disse Institutioner at gøre. Man må åbenbart bestikke folk. Jeg føler mig da ikke mindre tryg fordi der er kommet en del indflyttere fra Gellerup området, efter at de er blevet smidt ud af deres boliger. Eller deres børn virker da ikke mere underkuede end danske børn. Somalier stemples som smitte kilder. Selvom corona bredte sig fra Nordsjælland. Køber en brun en flot bil vil vedkommende blive stoppet ustandseligt. Man laver et maskeforbud med en masse undtagelser, så det er tydeligt at det kun skal ramme muslimer. Og dermed omgår man en basal grundlovssikret rettighed. Man må ikke lave speciellove for etniske eller religiøse grupper. De er udsat for en sand hetz fra politisk og flere mediers side. Og så stiller offentlige myndigheder og dele af venstrefløjen sig op og forsvarer dem, som om det var dem der burde være for en anklager. Jeg forstår godt muslimers og mennesker med anden etnisk baggrunds manglende vilje til at lade sig integrere. De må da se det dansk samfund som et lorte samfund for dem.

erik pedersen, Poul Reynolds, Lone Hansen, Anders Olesen, Jens Thaarup Nyberg, Bjarne Andersen, Thomas Tanghus, Alvin Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, David Zennaro, Steffen Gliese, Herdis Weins, Karsten Aaen, Elisabeth From, Kurt Nielsen, Werner Gass, Carsten Wienholtz, Trond Meiring og kjeld hougaard anbefalede denne kommentar
Torsten Jacobsen

Det skriger til himmelen. Kaare Dybvad finder idéen om en social indsats lidt for 'teoretisk' [sic!], hvilket i og for sig siger en del om både Socialdemokratisk fantasiløshed i almindelighed, og Kaare Dybvads mangel på forstand i særdeleshed.

Socialdemokraternes 'idealsamfund' tegner sig stadig mere tydeligt: Et koldt, teknokratisk 'velfærdssysten', beboet af pavlovske arbejdsdroner, frem for mennesker af kød og blod.

Det er et ideal udtænkt på universitetets fantasifabrik, nærmere bestemt på fakulteteterne for statskundskab og økonomi.

Mage til idioti!!

Bjørn Pedersen, erik pedersen, Poul Reynolds, Flemming Berger, Anders Olesen, Jens Thaarup Nyberg, Bjarne Andersen, Martin Rønnow Klarlund, Alvin Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Steffen Gliese, Herdis Weins, Karsten Aaen, Kurt Nielsen, Ebbe Overbye, Trond Meiring, Hans Larsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Håber på, at der bliver fulgt op på den udmelding. Klart nok vil vi heller have hverdag end social foranstaltning hjemme i boligblokkene, hvor vi paradoksalt elsker at leve. Men der mangler arbejdspladser herude - butikker og kontorer, offentlige institutioner, svømmehaller og idrætsanlæg, vild skov og vandløb, varieret bebyggelse - det er et forarmet levemiljø -De sociale projekter er små plastre på såret - med stabile voksne og fællesskaber på trods af omgivelserne.

erik pedersen, Lone Hansen, Anders Olesen, Trond Meiring, Eva Schwanenflügel, Bjarne Andersen, Alvin Jensen, Anne-Marie Krogsbøll, Steffen Gliese, Herdis Weins, Karsten Aaen, Kurt Nielsen og Jens Ole Mortensen anbefalede denne kommentar

Jeg begriber stadigvæk ikke hvordan højtuddannede, elitære og kloge mennesker kan få en gevinst eller en fordel - eller for den sags skyld få stemmer til folketingsvalgene - ud af 'projekter' ,der er så åbenlyst irrationelle.
Kan nogen her mon forklare mig det?

erik pedersen, Mogens Holme, Alvin Jensen, Gitte Loeyche og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Jeg synes, den sociale indsats er virkelig vigtig. Men måske burde den på finansloven og ud i kommunerne som varige projekter, i stedet for alle de tidsbegrænsede projekter. Hvis Kåre Dybvad kan holde fast i det, så tager jeg hatten af for det, for det er ikke godt med alle projekterne.

Jens Thaarup Nyberg

Konkurrencestat, ræset mod bunden.

jens peter hansen

For en 14 dages tid siden fik et indlæg om at indvandrere ikke var mere kriminelle end Per og Poul masser af likes. Det var bare fordi politiet var bias. Hvis altså politiet holdt sig væk var der ingen problemer. Så får området jo heller ikke brug for ekstra penge til rap og andet sjov.