Nyhed
Læsetid: 4 min.

Instrukskommissionen: Forklaring fra kontorchef afveg fra Støjbergs udsagn

Som chef for ledelsessekretariatet i Udlændingeministeriet var Jonas From Soelberg med til mange af møderne, når ministeren lagde arm med sit embedsværk om indkvarteringen af unge asylpar. Hans forklaring torsdag i Instrukskommissionen afveg på en række punkter fra, hvad Støjberg tidligere har fortalt
Den daværende chef for ledelsessekretariatet i Udlændinge- og Integrationsministeriet Jonas From Soelberg kunne ikke huske, at det notat, som Inger Støjberg skulle have godkendt, og som åbnede for undtagelser, spillede nogen som helst rolle. På billedet (t.v.) ses han sammen med sin bisidder, advokat Eddie Khawaja.

Den daværende chef for ledelsessekretariatet i Udlændinge- og Integrationsministeriet Jonas From Soelberg kunne ikke huske, at det notat, som Inger Støjberg skulle have godkendt, og som åbnede for undtagelser, spillede nogen som helst rolle. På billedet (t.v.) ses han sammen med sin bisidder, advokat Eddie Khawaja.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
25. september 2020

De skulle bare ikke bo sammen …

Sådan sammenfattede Jonas From Soelberg det indtryk, han havde fået i løbet af foråret 2016 fra snakke og møder med Inger Støjberg og hendes særlige rådgiver, Mark Thorsen, når de talte om adskillelse af unge asylpar, hvor den ene var under 18 år.

»Det var min opfattelse af holdningen, som primært ministeren udtrykte,« forklarede han, da han torsdag blev afhørt i Instrukskommissionen.

»Det er sådan, jeg husker stemningen. Det var det mål, vi arbejdede efter,« tilføjede han.

Som den daværende chef for ledelsessekretariatet i Udlændinge- og Integrationsministeriet havde Jonas From Soelberg deltaget i de fleste møder, som ministeren havde med sine embedsfolk om sagen, og derfor var hans forklaring til kommissionen imødeset med en vis spænding.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Hvor mange brikker er der mon tilbage på den røde Dronnings hold efterhånden..?

Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Ole Frank, Carsten Wienholtz, Helle Walther, Torben Bruhn Andersen, Gert Romme og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Mon Line Skytte Mørk Hansen lider af svag hukommelse eller blot er fuld af løgn ??

Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Hvem der lyver, har hukommelsestab, eller gik med skyklapper på ( Løkke), sagen er mega spejet. Det vidner om en minister der er yderst egenrådig, embedsfolk som mere eller mindre tog kampen op for at gøre det rette, mod en minister der overskred sine beføjelser og lovgivningen. Og en eks statsminister som hvad det angår var under al kritik, og at han nu så åbenlyst viser det, kan jo godt ryste en lidt. Han har tilsynpligt og forsømmer den groft.

Lars Jørgensen, Edda Hardardottir, Thomas Tanghus, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, jørgen djørup, Werner Gass, Ole Frank, David Zennaro og Jane Jensen anbefalede denne kommentar
Anders Jørgensen

Jeg har lært af Inger Støjberg, og har derfor konstrueret et notat, som står i total modsætning til alt hvad jeg siger og gør. Jeg har faktisk skulle bruge papiret her på det sidste, men kan ikke finde det, måske det havde noget at gøre med, at jeg skrev det ned på et stykke lokumspapir.

Det der irretere mig endnu mere er, at hun rent politisk, nok kun ender med at få en næse, for det er der jo tradition for i Venstre. Jeg husker blandt andet en tidligere udenrigsminister, som anså næser som symbol for loyale ordner, fordi det viste din villighed til at tage en for holdet, at du så samtidigt brød dansk lovgivning var ikke så vigtigt. Jeg ønsker at tro, at det var i den periode at udtrykket "ordner er noget man hænger på idioter" opstod. Ja jeg kan jo selvfølgelig ikke bevise det, men har lært af min gode ven Inger, at først skal du bare overbevise dig selv, og så bare gentage løgnen igen og igen indtil den bliver ophævet til sandhed.

Det er enlig skægt, for jeg har aldrig opfattede højrefløjen som specielt kreative, jeg mener det eneste musiker/kunster jeg lige kan komme på fra den fløj, er Richard Ragnwald, hvis kunsteriske input må siges at være stærkt begrænset. Det kunne selvfølgelig hænge sammen med, at de fleste musikere/kunster tjener under 200000kr. om året men lad nu det ligge. For se nu bare på Ingers fantastiske kreativitet, men skulle næsten tro at hun havde modtaget et kursus. Jeg tænker det må være afholdt af ham den tidligere statsminister, som rent faktisk blev dømt for kreativ bogføring.

I flere latinamerikanske lande har man et udtryk, når man skal ud, og lave stort på toilettet, som lyder "jeg skal lige ud, og skrive et brev til ministeren". Nu vil jeg derfor gå ud og skrive et brev til ministeren, så kan det jo også være mit notat fra tidligere dukker op.

God weekend.

Thomas Tanghus, Per Christiansen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Kirsten Windekilde, Mads Greve Haaning, Trond Meiring og Ole Frank anbefalede denne kommentar