Nyhed
Læsetid: 5 min.

Instrukskommissionen: Løkkes departementschef fik intet at vide om henvendelse fra Søren Pind

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen fortalte ikke sin departementschef, Christian Kettel Thomsen, om, at regeringens justitsminister havde henvendt sig med en bekymring over, hvad der foregik i Inger Støjbergs ministerium. Det sagde departementschefen under fredagens afhøring i Instrukskommissionen, der nu er nået til ministeriernes øverste cheflag
Under afhøringen nåede Christian Kettel Thomsen, ifølge Informations optælling, 23 gange at svare, at det kunne han ikke huske, det kunne han ikke erindre, det havde han ikke en klar erindring om.

Under afhøringen nåede Christian Kettel Thomsen, ifølge Informations optælling, 23 gange at svare, at det kunne han ikke huske, det kunne han ikke erindre, det havde han ikke en klar erindring om.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
5. september 2020

Det var imødeset med spænding, hvad Christian Kettel Thomsen – departementschef i Statsministeriet gennem 10 år frem til januar – ville sige, da han fredag satte sig foran Instrukskommissionen for at blive afhørt. Især om hvorvidt hans chef, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), havde indviet ham i en bekymret henvendelse fra regeringens justitsminister.

Da tidligere justitsminister Søren Pind blev afhørt i juni, fortalte han, at han i 2016 enten med en opringning eller på en SMS til Lars Løkke Rasmussen havde udtrykt, at han var urolig over, hvad der foregik i Inger Støjbergs (V) ministerium i sagen om adskillelse af unge asylpar, hvor den ene var mindreårig.

»Det er jo ikke en hverdagsting, at en minister henvender sig til en statsminister, fordi hans ministerium er bekymret for, om der foregår noget, som ikke er i overensstemmelse med lovgivningen,« som Søren Pind sagde under sin afhøring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Nu bliver samme nummer brugt som i Tamilsagen - her var der også mange der intet kunne huske. Det var vist kun Grethe Fenger Møller , der huskede noget og det fik hun sin straf for.

erik pedersen, Marie Vibe, ingemaje lange, Kurt Nielsen, Arne Albatros Olsen, Carsten Wienholtz, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Katrine Damm, Ole Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Ole Frank, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og Morten Meinertsen anbefalede denne kommentar

Han har åbenbart fået et kursus hos Viggo Fischer.

John Scheibelein, Erik Fuglsang, Per Klüver, Katrine Damm, Bjarne Andersen, Ole Frank, David Zennaro, Dorte Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Der var meget, som den tidligere departementschef ikke kunne huske under afhøringen, der varede syv kvarter. Ifølge Informations optælling nåede Christian Kettel Thomsen 23 gange at svare, at det kunne han ikke huske, det kunne han ikke erindre, det havde han ikke en klar erindring om."

Det er ret besynderligt, at en højt respekteret departementschef åbenbart har begyndende demens..

Og nu :
"Den tidligere departementschef Christian Kettel Thomsen er nu officielt blevet udnævnt som ny næstformand i Den Europæiske Investeringsbank. Han forlod sin post i Statsministeriet i januar, efter han blev indstillet til posten af regeringen."
(Altinget)

Minder det ikke lidt om Ahrenkiel, der skulle videre som ambassadør i Berlin..?

Og med hensyn til Hesthaven :
"Hun tog hul på det, men det var ikke det, vi skulle spørge om,« sagde han og tilføjede, at han havde prøvet »at lukke hende ned."

Samtidig skulle han ikke nyde noget af at få tidligere ansattes version af sagen.

Det er fuldstændig som de tre aber; ikke se, ikke høre, ikke tale.

Det bliver interessant at høre, hvad Løkke har af udflugter..

Christina Laugesen, Fam. Tejsner, Anker Heegaard, Anders Olesen, erik pedersen, David Breuer, Randi Christiansen, Thomas Tanghus, P.G. Olsen, Kurt Nielsen, Mads Greve Haaning, Arne Albatros Olsen, John Scheibelein, Carsten Wienholtz, Morten Meinertsen, Torben Bruhn Andersen, Jane Jensen, Per Klüver, Finn Jakobsen, Katrine Damm, Dorte Sørensen, Ole Svendsen, Bjarne Andersen, Ole Frank og David Zennaro anbefalede denne kommentar

@ Eva Schwanenflügel
Vel talt :-)