Nyhed
Læsetid: 4 min.

Jurister rejser alvorlig tvivl om gældende regler for adskillelse af asylpar

Ikke alene var der problemer med juraen, da forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i februar 2016 beordrede adskillelse af asylpar. Nu viser det sig, at der også er problemer med den praksis, som gælder i dag
Der var problemer med juraen, da forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i 2016 beordrede adskillelse af asylpar. Men nu viser det sig, at der også er problemer med den nye praksis, der gælder i dag.

Der var problemer med juraen, da forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i 2016 beordrede adskillelse af asylpar. Men nu viser det sig, at der også er problemer med den nye praksis, der gælder i dag.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland
18. september 2020

I disse uger og måneder er den såkaldte Instrukskommission ved at afhøre embedsmænd og forhenværende ministre om de mulige ulovligheder i forbindelse med forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs instruks om adskillelse af asylpar fra februar 2016. Men nu åbner jurister en helt ny dimension af sagen, idet de sår alvorlig tvivl om lovligheden af de gældende retningslinjer om adskillelse af asylpar.

Både konstitueret direktør for Institut for Menneskerettigheder Louise Holck og professor og ekspert i menneskerettigheder Jens Vedsted-Hansen fra Aarhus Universitet vurderer således umiddelbart, at der er problemer med de retningslinjer, der gælder i dag.

»Min foreløbige vurdering er, at der mangler klar hjemmel, og at legalitetskravet derfor ikke er fuldt opfyldt set ud fra et menneskeretligt perspektiv,« siger Louise Holck. »At adskille par mod deres vilje er et voldsomt indgreb, navnlig i en så sårbar situation. Der er jo tale om par, der er flygtet fra deres hjemland. Det må derfor kræve en meget klar hjemmel.«

Det er Jens Vedsted-Hansen enig i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Der er altså politikere, der fuld bevidst gør Danmark til en bananrepublik, i forøg på at promovere sig selv.

Ea Movang, Eva Schwanenflügel, John Damm Sørensen, Hanne Utoft, Sven Elming, Marianne Jespersen, Hans Larsen, Elisabeth From, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Katrine Damm, Jan Weber Fritsbøger, Jørn Pedersen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Det er dybt rystende!

Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Elisabeth From, Werner Gass og Jan Weber Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Jura er ikke en eksakt videnskab, men udelukkende en fortolkning. For og imod barnebrude!
Dette er spørgsmålet?

Krister Meyersahm

I Menneskerettighedskonventionens art.12, garanteres retten til at indgå ægteskab når det sker i overensstemmelse med de nationale love. Med nationale love menes naturligvis de love der gælder i de pågældendes hjemlande og - ikke det der er gældende i det eller de lande man senere bosætter sig i. Støjberg var/er på gale veje.

Ea Movang, Eva Schwanenflügel og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar