Nyhed
Læsetid: 5 min.

Løkke: Jeg havde ikke behov for at tale med Støjberg om adskillelse af unge asylpar

I Instrukskommissionen afviste tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen torsdag at have modtaget en bekymret henvendelse fra Søren Pind om, hvad der foregik i Inger Støjbergs ministerium. Han fortalte også, at han ikke havde haft behov for at mødes med sin udlændingeminister om sagen om adskillelse af unge asylpar
Lars Løkke Rasmussen ankom i går til Retten på Frederikberg, hvor instrukskommissionen fortsatte sine afhøringer.

Lars Løkke Rasmussen ankom i går til Retten på Frederikberg, hvor instrukskommissionen fortsatte sine afhøringer.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
18. september 2020

Torsdag var Lars Løkke Rasmussen til afhøring i Instrukskommissionen. Men det var ikke meget, den tidligere statsminister kunne bidrage med, for han havde ikke haft meget fokus på adskillelsen af unge asylpar. Han havde end ikke fundet behov for selv at mødes med regeringens udlændinge- og integrationsminister for at høre, hvad der var op og ned i sagen.

Som bekendt tager sagen afsæt i en pressemeddelelse, som Inger Støjberg udsendte den 10. februar 2016. Den lagde op til, at der skulle ske adskillelse af samtlige unge asylpar, hvor den ene part var mindreårig. Ombudsmanden kaldte senere ministerens pressemeddelelse for ulovlig, fordi den lagde op til en undtagelsesfri adskillelse af samtlige asylpar – hvilket ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Men uanset hvor mange gange kommissionens udspørger, advokat Lars Kjeldsen, spurgte, om Løkke ikke selv havde fundet anledning til at drøfte sagen med Inger Støjberg, var svaret nej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Løkkes manglende erindring om det passerede, og hans syn på egen indsats, lægger adskillige længder til dybden af hullet med manglende dømmekraft.
Hvis hans politiske eftermæle kan blive sløjere, så er det netop blevet det.

Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen, Kristian Spangsbo, Steen K Petersen, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Som statsminister - altså den absolut øverst ansvarlige for dansk politik i omtalte periode, mener Lars Løkke altså ikke, han havde behov for at tale med Støjberg om adskillelse af unge asylpar.

Dette er lodret ansvarsflugt, og viser en person, der ikke vil tage ansvaret for de opgaver, han som landets statsminister faktisk er mere end bare medansvarlig for.

Lars Løkke er dog en sølle og ualmindelig lad person. Man kan godt undre, hvordan en vælgerforening kan stille en så ringe person op som folketingspolitiker. For vælgerforeningerne har faktisk et stort ansvar, for det er dem, der opstiller kandidaterne. Og også med tanke på Inger Støjberg er dette åbnbart en markant systemfejl blandt Venstre-vælgerforeninger.

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Bent Gregersen, Thomas Tanghus, Per Kortegaard, Steen K Petersen, Vibeke Hansen, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Katrine Damm, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson, Ole Frank, Nicole Post, Ib Christensen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Rystende hvor fulde af lyv politiker er.

Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Benta Victoria Gunnlögsson og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Måske var det et job for Pinds departementschef dengang, at fortælle Pind, at vigtige henvendelser mellem en justitsminister og en statsminister ikke foregår på SMS, men på medier, der kan registreres.

Dorte Schmidt-Nielsen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Lene Krathmann Pedersen, Søren Knudsen, Carsten Wienholtz, Werner Gass, Katrine Damm, Jane Jensen, Janus Agerbo, Martin Rønnow Klarlund og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Det var en lidt anden udlægning end Jens Ringberg kom med i P1 ( men han lyder også som regel som om han kom lige ud fra Venstres gruppeværelse) Her blev der fortalt at Lykke Rasmussen havde set sin telefon efter tilbage i flere år og ikke kunne finde mail ol fra Søren Pind osv. JR mente derfor ikke at der var noget af komme efter mht. LLR.
JR havde mere fokus på, at undersøgelse ikke kun gjaldt IS men hele sagens behandling - så det kunne være at det var embedsmænds fejl.

I mine øjne så beskylder LLR Søren Pind for at være utroværdig samt viser en meget dårlig dømmekraft - ja og så smykker LLR sig med en kandidat titel i jura.

Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Martin Rønnow Klarlund og Ole Frank anbefalede denne kommentar

For os der kan huske så langt tilbage, var det klart at han havde travlt med at lege struds i det forløb. Helt oplagt en strategi de havde planlagt den gang. Så Lykke senere kunne holde sin ryg fri...

Dorte Schmidt-Nielsen, Eva Schwanenflügel, Werner Gass, Jane Jensen og Helle Walther anbefalede denne kommentar

Man kan jo få udskrift af telekommunikation, hvis man vil det fra begges mobil telefoner. Departement chefen BB husker det. Men hvem gemmer sms 8 år tilbage, helt ærlig rydder han aldrig op på sin mobil telefon, den kan slet ikke rumme så meget. At se Løkke meget tyk, lidt småsjusket, vrissen og
ældet, da han gik, fra mødet, en ensom mand, han er færdig i politik. Han bør satse på andre ting og
bruge sine evner, som man ved han har på flere felter. Slip taget i klippen og se, hvad der sker.

Han havde vel vigtigere ting at tage sig til end at sikkre sig, at hans ministre overholder gældende lov.
Det er jo ikke noget man i Venstre bekymrer sig om!
Måske skulle han lige ud ad købe underbenklæder med venstres dankort.

Eva Schwanenflügel, Gert Romme, Helle Walther, Hans Larsen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar