Baggrund
Læsetid: 8 min.

Portræt: RUC’s rektor »har et enormt mod – lidt Pippi Langstrømpe-agtigt«

Pædagogik og læring har været en helt central del RUC-rektor Hanne Leth Andersens karriere, fra hun som 20-årig underviste på et fransk universitet til hendes første lederjob på Aarhus Universitet. Information tegner et portræt af rektoren, hvis universitet er blevet kritiseret heftigt på det seneste
RUC’s rektor, Hanne Leth Andersen, er godt klar over, at det er hårdt for mange RUC’ere at skulle sige farvel til en del af universitetets særkende med mange hundrede muligheder for at kombinere fag til kandidatuddannelser.

RUC’s rektor, Hanne Leth Andersen, er godt klar over, at det er hårdt for mange RUC’ere at skulle sige farvel til en del af universitetets særkende med mange hundrede muligheder for at kombinere fag til kandidatuddannelser.

Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Indland
7. september 2020

Rektor på Roskilde Universitet (RUC) Hanne Leth Andersen virker som en rigtig RUC’er. En humanist med hennafarvet hår, der ikke tror på høje gennemsnit og inderligt forsvarer sit universitets tvær- og projektfaglige profil.

Men Hanne Leth Andersen har med en magister- og ph.d.-grad i fransk fra Københavns Universitet og 13 år som studieleder, prodekan og centerleder på Aarhus Universitet primært haft sit virke på de gamle, mere traditionelle universiteter.

Da hun blev ansat som prorektor på RUC i 2010, insisterede hun derfor på at blive tilknyttet et af universitetets humanistiske huse, så hun kunne være med til at vejlede de studerende under projektarbejdet, tage dem op til gruppeeksamen og dermed lære RUC’s særlige måde at uddanne på at kende.

Og undervisningen og det pædagogiske har været gennemgående i Hanne Leth Andersens strygende akademiske karriere, der i 2014 gjorde hende til rektor på RUC. Men det er også RUC’s uddannelser og undervisning, som hun på det seneste har måttet forsvare efter hård kritik i medierne. Ligesom hun internt på RUC får kritik for at ville forenkle universitetets mange kombinationsuddannelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her