Nyhed
Læsetid: 5 min.

Red Barnet: Udsigt til 13 millioner flere børneægteskaber efter corona kræver ekstra indsats

Lukning af skoler, forringet økonomi og øget fattigdom på grund af COVID-19 vil ifølge FN føre til 13 millioner flere børneægteskaber over en 10-årig periode – især i Vestafrika og Asien. Millioner af piger kommer til at betale en høj pris, hvis den globale indsats for at forebygge børneægteskaber forringes, forudser Red Barnet
En 32-årig mand og hans 15-årige hustru fra Bangladesh får taget bryllupsfoto ved deres bryllup i 2015.

En 32-årig mand og hans 15-årige hustru fra Bangladesh får taget bryllupsfoto ved deres bryllup i 2015.

Allison Joyce

Indland
2. september 2020

Skolelukninger og andre tiltag, som er blevet sat i værk verden over for at bremse COVID-19-pandemien vil »afbryde indsatsen for at stoppe børneægteskaber«, advarede FN’s Befolkningsfond UNFPA om tilbage i april. Fonden mener, at pandemien kan føre til ikke færre end 13 millioner flere børneægteskaber i det kommende årti.

Samtidig har flere lande, heriblandt Danmark, meldt ud, at de på grund af den økonomiske nedgang under COVID-19 vil reducere udviklingshjælpen.

Det får nu Red Barnet til at råbe op.

»Hvis der bliver færre penge, kan vi ikke engang gøre det, vi i forvejen gør. Og efter COVID-19 er der endnu større behov for en indsats mod børneægteskaber,« siger Line Friberg Nielsen, der er politisk rådgiver fra organisationen Red Barnet.

Hun frygter et tilbageslag for indsatsen for at forebygge ægteskaber – en indsats som blandt andre Red Barnet er med til gennem deres arbejde med lokale organisationer i Niger, Burkina Faso og Mali.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her