Baggrund
Læsetid: 5 min.

Sexisme i lægefaget: »Som medicinstuderende står man meget alene med sine oplevelser«

Flere end 800 læger og medicinstuderende har skrevet under på, at sexisme eksisterer i hospitalsverdenen. Hierarkiet fordrer et sexistisk arbejdsmiljø, fortæller den 25-årige medicinstuderende Frederikke Bach Larsen
I skrivende stund har 844 læger og medicinstuderende skrevet under på underskriftindsamlingen ’Stop sexisme blandt læger’.

I skrivende stund har 844 læger og medicinstuderende skrevet under på underskriftindsamlingen ’Stop sexisme blandt læger’.

Finn Byrum

Indland
29. september 2020

»Sexisme er også en del af hverdagen på de danske hospitalsafdelinger, de danske klinikker og på de danske universiteter.«

Sådan står der blandt andet i teksten bag den underskriftindsamling, som initiativet Uden Tavshedspligt har startet blandt danske læger og medicinstuderende.

Som beskrevet hos blandt andet TV 2 har 846 læger og medicinstuderende indtil videre skrevet under på initiativet, der blev iværksat i kølvandet på Sofie Lindes opråb om sexisme i mediebranchen, og den senere støtteerklæring, hvor 1615 kvinder i mediebranchen skrev under på enten at have oplevet eller overværet sexisme i branchen.

En af dem, der har underskrevet initiativet ’Stop sexisme blandt læger’, er 25-årige Frederikke Bach Larsen, der læser medicin på Aarhus Universitet på 9. semester.

Hun mærker, hvordan den hierarkiske struktur i lægefaget fordrer en sexistisk struktur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Husker tilbage til ungdommen og festerne på sygeplejerkollegiet.
Lægen var den store scorer-karl.
Men det svært at klandre lægen, da tøserne gjorde hvad som helst for score en læge.

Lidt overordnet set kan man mene sexismen ikke er så officiel i ufaglærte- og lavere uddannet kredse. Folk lever der mere i overensstemmelse med instinkterne.
I højere uddannet samfundslag kendes derimod bedre til personlige rettigheder og leves mere i overensstemmelse med kunstige (politisk indført) love.

Det selvfølgelig bar min fordomsfulde tanke, men alligevel.

Anders Christensen

Hey Nils, ud fra hvad du skriver, kan jeg ikke læse din pointe.
Mvh, Anders

Steinar A. Klock

Til (de få) menn det gjelder: Se for deg at den kvinnen du står overfor (og vurderer å prøve deg på) er din mor, din søster, din kone eller din datter - behandle henne med respekt. Til (de få) kvinner det gjelder: Se for deg den mannen du står overfor (og vurderer å prøve deg på) er din far, din bror, din ektemann, din sønn - behandle ham med respekt!
Beste hilsen Steinar

@ Anders Christensen.

Der ligger såmænd heller ikke mere end jeg prøver indikere meget af denne sexisme der skrives om,
er den der udøves blandt de kendte og blandt dem i de højere stillinger.
Det værtifald ikke daglidags man hører om Sosoassistenter der boller sig til stillingen. :-)