Nyhed
Læsetid: 10 min.

Ti tidligere praktikanter på DR Nyheder sender brev til ledelsen om krænkende oplevelser

I et brev til DR fortæller ti kvinder om krænkende og sexistiske oplevelser, de har haft eller været vidner til under deres praktiktid med mandlige chefer og ansatte. Nyhedschef i DR Nyheder beklager, at mediet ikke har været bedre til at sikre ordentlige forhold for unge kvinder
En række tidligere journalistpraktikanter beretter om sexistisk kultur her på DR Nyheder. Gennem de sidste fem år er der vidnesbyrd om klap i røven og uønsket massage.

En række tidligere journalistpraktikanter beretter om sexistisk kultur her på DR Nyheder. Gennem de sidste fem år er der vidnesbyrd om klap i røven og uønsket massage.

Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Indland
17. september 2020

Ti kvinder, som i perioden 2015 til 2019 har været journalistpraktikanter på DR Nyheder, fortæller i et brev til DR’s HR-chef om sexistiske og krænkende oplevelser på arbejdet. Det drejer sig eksempelvis om uønsket massage og klap i røven. Nogle har selv haft oplevelserne, mens andre har været vidner til dem.

Brevet, som blev sendt mandag i denne uge, skal ifølge kvinderne sætte fokus på trivslen og arbejdsmiljøet for unge kvinder på DR Nyheder.

»Efter at have talt sammen om nogle ubehagelige og grænseoverskridende episoder, som vi enten har oplevet på egen krop eller været vidner til på DR Nyheder, har vi i fællesskab besluttet, at vi ikke kan – og ikke vil – være tavse længere,« står der i brevet, som Information har set.

Alle ti kvinder har underskrevet brevet med deres fulde navn. Information har set det og talt med alle underskrivere på nær én, og fire af dem står frem med navn i denne artikel. Resten ønsker at være anonyme af hensyn til deres fremtid i mediebranchen.

Initiativtageren til brevet er Shani Pedersen, som var praktikant på DR Nyheder fra 2016 til 2017. Hun håber, brevet kan give anledning til, at der bliver igangsat en intern undersøgelse i DR Nyheder, så man kan komme til bunds i, hvor omfattende den sexistiske kultur er.

»Hvad DR vil gøre med de her vidnesbyrd, er deres ansvar. Men jeg håber, at det vil sætte gang i en debat om, hvad der skal til, for at vi ændrer kulturen, og at man i fremtiden sikrer, at unge praktikanter har et sikkert arbejdsmiljø,« siger hun.

Debatten om sexchikane og sexisme i den danske medieverden er i de seneste uger genopblusset, efter tv-vært Sofie Linde til Zulu Comedy Awards fortalte om en grænseoverskridende oplevelse med »en stor tv-kanon«, da hun som 18-årig begyndte på DR.

Siden har 1.615 kvinder i mediebranchen skrevet under på en støtteerklæring til Sofie Linde, hvor de bekræfter, at de også har »oplevet det i større eller mindre grad« i løbet af deres karriere. 

Uønsket massage af chefen

Brevet til DR består af ti kvinders vidnesbyrd fra deres tid som praktikanter. I fem af dem går den samme mediechef igen. Hans navn fremgår af brevet, men Information har valgt at anonymisere ham.

To beretter om, at han har masseret dem, mens de arbejdede, en fortæller, at han af og til rørte ved hende – blandt andet på røven og ved at lege med hendes hår – og at han ofte omtalte hende som »den smukke praktikant«. To andre beskriver, de har været vidner til, at han har sagt upassende ting til andre kvinder, masseret dem eller nusset dem.

Shani Pedersen, som ikke længere er ansat i DR Nyheder, er en af dem, som har oplevet at blive masseret af denne chef. Hun var lige begyndt som praktikant, da hun opdagede, at han af og til kom forbi og »rørte ved unge kvinder og praktikanter og gav massage«.

»Jeg kan huske, at jeg ret hurtigt syntes, det var grænseoverskridende at være vidne til, og jeg undrede mig vildt meget over det. Inden det skete for mig selv, havde jeg en samtale med nogle af de unge kvindelige ansatte om, hvorvidt det var normalt. Der var mit indtryk, at det var det,« siger hun.

En dag, da hun sad ved sin computer, kom chefen pludselig bagfra, rørte hende på skuldrene og begyndte at massere hende.

»Jeg kan huske, at jeg frøs og tænkte over, hvordan jeg kunne komme ud af den her situation bedst muligt,« fortæller Shani Pedersen.

Hun havde efterfølgende svært ved at se DR Nyheder som et sted, hun ville fortsætte med at arbejde. Men alligevel sagde hun ikke fra over for chefen.

– Ville det ikke have løst problemet, hvis du havde sagt, at du ikke brød dig om det, da det skete?

»Det er muligt. Men det er svært, når der er ubalance i magtforholdet. Man er simpelthen pissebange for, hvad det får af konsekvenser at sige fra – betyder det, at man ikke bliver evalueret godt nok? At man ikke får en freelancekontrakt efter praktiktiden? Vil ledelsen overhovedet tage det seriøst, når det handler om en person, der er anerkendt i mediehuset,« spørger Shani Pedersen.

En af de kvinder, som ønsker at være anonym, men som også har oplevelser med samme chef, fortæller i brevet til DR, at hun »havde ondt i maven over at møde på arbejde, når hun kunne se, at han stod i vagtplanen«. Men hun sagde heller ikke fra, »for det er svært, når man kommer som helt ny i huset og gerne vil gøre det godt«.

Information har været i kontakt med den pågældende mand. I et svar til Information skriver han:

»Indtil i dag har jeg ikke kunnet forestille mig, at min opførsel blev opfattet krænkende eller sexistisk. Det er virkelig trist, at den omgangsform, som jeg troede var med til at skabe et godt arbejdsmiljø for alle mine kolleger, har været ubehagelig for nogle. Der er flere af episoderne, jeg ikke kan genkende, men min konklusion kan kun være, at jeg er nødt til at opføre mig anderledes. Det er også vigtigt for mig at sige, at jeg er ked af, at de ikke har følt, at de kunne sige det her højt til nogen i DR. Så jeg straks og ikke først nu – år efter – fik chancen for at sige undskyld og ændre den måde, jeg omgås mine kolleger.«

Adspurgt om, hvilke episoder han kan og ikke kan genkende, har han ikke nogen kommentarer.

Klap i røven

Cecilie Lange, som også er tidligere praktikant på DR Nyheder og i dag vært på debatprogrammet Touché på Radio LOUD, er en af de andre medunderskrivere på brevet. Hun har ligeledes haft oplevelser med sexchikane i sin praktiktid, men understreger, at der er tale om en anden chef end ham, der går igen i de fem vidnesbyrd.

Information har valgt ikke at bringe konkrete detaljer om vidnesbyrdet, idet Cecilie Lange ikke ønsker, at den pågældende mand skal konfronteres med hendes historie. Hun er bekymret for, hvad det kan få af konsekvenser for hendes karriere. Men i store træk handler det om to episoder, hvor hun blev klappet i røven af den samme chef i DR, som ikke længere er i mediehuset.

»Jeg blev ret overvældet. Jeg følte en mærkelig skam over, om der var noget ved mig, min påklædning eller min udstråling, som gjorde, at det var umuligt for den pågældende chef at lade være med at røre ved min røv. Jeg brugte også lang tid på at prøve at bortforklare og undskylde hans handlinger. Men uanset hvad er den opførsel jo ikke i orden,« siger hun.

– Men hvordan skulle chefen vide, at han overskred dine grænser, når du ikke sagde fra?

»Som leder med medarbejderkontakt er man nødt til at have en klar fornemmelse af, hvor grænserne går. Hvis man er det mindste i tvivl, skal man lade være. Jeg blev helt paf i situationen, men kunne jo straks bagefter mærke, at det overhovedet ikke var i orden,« siger Cecilie Lange.

Hun håber, at klagebrevet til DR kan bidrage til at fastholde fokus på problemer med en sexistisk kultur i mediehuset og branchen generelt.

»Det nytter ikke noget, at man som ung kvinde skal gå med de her oplevelser selv. Jeg mener, der er brug for et fokus på, at alle gør deres bedste for, at det er fedt at være her for os alle.«

Kathrine Meyer, endnu en tidligere praktikant på DR Nyheder og medunderskriver på klagebrevet, overværede en af episoderne med Cecilie Lange og DR-chefen.

»Vi var lige startet i praktik nogle måneder forinden, og det var svært at gennemskue, hvad man skulle stille op med en sådan situation. Men siden sørgede jeg for at holde mig på afstand af ham,« siger hun.

Tre kvinder beskriver i brevet, at de har haft andre oplevelser i DR Nyheder, som ifølge dem var krænkende. To af dem fortæller om en redaktør, som i deres praktiktid sendte dem sms’er uden for arbejdstiden, af og til om natten, om emner, der ikke var arbejdsrelaterede. Det kunne for eksempel være med et spørgsmål, om vedkommende var i byen. Den ene kvinde fortæller, at hun syntes, det var akavet at se ham i øjnene, når hun var på arbejde.

Herudover har den tidligere praktikant Annika Wetterling, som stadig arbejder i DR, oplevet, at en mandlig ansat i DR Nyheder hev hende til side for at komme med en seksuelt ladet kommentar om hendes udseende.

»Det var virkelig ubehageligt,« fortæller hun.

Igen har Information valgt ikke at gå i detaljer med vidnesbyrdet, da Annika Wetterling ikke har ønsket at konfrontere manden, som stadig arbejder i DR.

– Hvorfor henvendte du dig ikke til nogen om oplevelsen dengang?

»Som praktikant er man så optaget af bare at passe ind. Jeg manglede nok et sprog for, hvor grænserne er på en arbejdsplads, og hvad man skal gøre, hvis de bliver overskredet,« siger Annika Wetterling.

Herudover oplevede hun som ny ung kvinde i DR at blive »advaret om fem-ti navngivne personer højt oppe i hierarkiet, som man skal holde sig fra, for de har lange fingre«.

Hvor går grænsen

Shani Pedersen tog initiativ til at samle vidnesbyrdene i en henvendelse til DR, efter tv-værten Sofie Linde med sin historie satte fokus på krænkelser i mediebranchen.

Herefter delte Shani Pedersen en besked på det sociale medie Instagram, hvor hun spurgte, om det for eksempel er i orden, at en mandlig chef giver en kvindelig ansat massage.

Flere kvinder reagerede på hendes opslag, og de skrev og fortalte om lignende oplevelser. Herefter satte hun en lille, uformel undersøgelse i gang og samlede vidnesbyrdene efter aftale med kvinderne. Shani Pedersen fortæller, at hun ud over dem, der er med i klagebrevet, har kontaktet fem andre, som ikke ønskede at deltage. Nogle bekræftede billedet, mens andre ikke havde lignende oplevelser.

– Hvad har du gjort dig af overvejelser om din metode, hvor du selv har opfordret eller henvendt dig til specifikke kvinder om specifikke oplevelser?

»Når man laver en amatørundersøgelse er der risiko for, at det ikke er fuldstændigt retvisende, eller at der sidder nogle kvinder i DR, som ikke har bidt mærke i noget besynderligt. Men en afvejning af hvor omfattende et problem, det er med den specifikke chef, det må DR vurdere frem for mig, som indsamler erfaringerne,« siger Shani Pedersen.

– Der har den seneste tid været delt flere historier om sexisme af mere eller mindre alvorlig karakter. Hvad tænker du selv, er ’bagatelgrænsen’ for, om der er tale om en sexistisk kultur?

»Der er ikke nogen klar definition på, hvor grænsen går. Det er nok også det, der lidt er udfordringen. Derfor er det vigtigt, at der er så mange kvinder lige nu, som fortæller, hvornår deres grænse er blevet overskredet,« siger hun og henviser til, at heller ikke fagbevægelsen eller medierne selv definerer sexchikane klart i deres retningslinjer.

Flov og ked af det

DR har som udgangspunkt stillet krav om, at kvinderne står frem med navn over for den mand, der går igen i fem vidnesbyrd, før de vil behandle henvendelsen om ham. DR’s HR-chef Nanna Abildstrøm vil ikke gå ind i den konkrete sag. Men DR oplyser, at der generelt kan reageres på et samlet sæt af henvendelser, hvis ét navn er fremme.

Eftersom Shani Pedersens står frem med navn, kan DR altså gå videre med sagen. Shani Pedersen undrer sig dog over, at HR kræver, at kvinderne står frem over for den pågældende mand. Hun mener, at det stiller dem i en sårbar situation.

»Man ved ikke ved, hvad det får af konsekvenser – man kan for eksempel risikere at skulle arbejde under ham dagen efter. Jeg er overrasket over det, og jeg er bange for, at det betyder, at de kvinder, der samler mod til at gå videre med noget, vil holde sig tilbage.«

Adspurgt, hvorfor DR stiller dette krav, svarer Nanna Abildstrøm:

»En sag af denne karakter kan have alvorlige ansættelsesretlige konsekvenser for den pågældende, og derfor skal vedkommende have mulighed for at forklare sig på et oplyst grundlag.«

DR Nyheders nyhedsdirektør Sandy French har ikke nogen kommentarer til de konkrete sager i brevet, men understreger, at det har sat tanker i gang omkring, »hvilken kultur vi har i DR Nyheder«.

»Vi har meget klare retningslinjer og spørger i trivselsmålinger ind til krænkende adfærd og uønsket seksuel opmærksomhed. Men ledelsens opgave er at sikre, at retningslinjer og regler bliver til mere end ord på papir,« siger hun.

»Vi må konstatere, og det er jeg enormt ked af, at i hvert fald denne her gruppe af tidligere praktikanter har oplevet, at deres grænser er blevet overskredet. Og at de ikke har følt det naturligt at sige fra eller gøre opmærksom på det.«

– I brevet opfordrer de kvindelige praktikanter til en intern undersøgelse i DR Nyheder af, hvor omfattende den sexistiske kultur er. Kommer I til at foretage en sådan?

»Jeg tror ikke nødvendigvis, en undersøgelse er løsningen. Men jeg kommer til at invitere alle vores praktikanter, fotoelever og ansatte på DR Nyheder, som har underskrevet støttebrevet til Sofie Linde, til lyttemøde, som skal handle om, hvorvidt vi har den kultur i DR Nyheder, som vi ønsker. Alle andre er selvfølgelig også velkomne,« siger Sandy French.

– Har man i DR Nyheder været gode nok til at sikre ordentlige forhold for unge kvindelige praktikanter?

»Hvis du havde spurgt mig før det her forløb, havde jeg klart sagt ja. Men nu må jeg jo bare konstatere, at det har vi jo så ikke. Det er jeg ked af og flov over. Det er også derfor, jeg må erkende, at vi ikke har været gode nok bagudrettet. Nu er det min fremmeste opgave at sikre, at det sker fremadrettet.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Hele #MeToo-bevægelsen og den herskende krænkelseskultur er ikke andet end ekskapisme fra de virkelige problemer. Jeg er træt af den form for selv-realisering på bekostning af andre der har undskyldt for længe siden - næsten som en munke-marxist der beklager sin vej til reformist. Jeg afskyr det.

"- Hvis vi dropper det der med at dømme dem, der er åbne omkring deres seksualitet, er der nok flere kvinder, der tør at tale om deres behov.

Og hvis kvinder taler om, hvad de tænder på, og hvad de forventer, så vil sex i sidste ende gå fra at være tabulagt og farligt til at være naturligt og behageligt. For både mænd og kvinder."

'Fordi vi har lyst' kan ses lige her på TV 2 PLAY.

Her er mænd , som altså kan vække de 80% af kvinderne, derfor i mangel. Men hvordan må det ske, åbenbart ikke ved jokes og humor "under bæltestedet", det tåler moderne kvinder så bare ikke, før en samtykke erklæring - og så skal ellers mænd forfølges ind i helvede med angiveri til chefen, anonymt tør jeg gætte, og med fyring i vente, for så viser virksomheden moderigtig profil og stil, måskeden endda nemt kan komme af med en irriterende frimodig anarkist samtidig...

Hvor fedt man nu næsten er blevet så gammel, at man ikke orker at tænke på sex hvert andet øjeblik, men synd er det nu for de unge mænd...og kvinder.

Der er mange mennesker, som hver dag er udsat for krænkelser og intimidering på arbejdspladser og andre situationer dagligt. Krænkelser og intimideringer, som ikke kun tæller de seksuelle krænkelser. Krænkelser, som både udføres af kvinder og mænd. Det er et meget stort problem i dagligdagen for de mennesker som det går ud over.

Claus Nielsen, Tino Rozzo, jens peter hansen, Carsten Munk, Allan S. K. Frederiksen, Benta Victoria Gunnlögsson, Birgitte Johansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Gert Friis Christiansen, Helle Degnbol, Steffen Gliese, Torben K L Jensen, Bjørn Pedersen, Jens Christian Jensen, Ole Frank, Troels Ken Pedersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Troels Ken Pedersen

Jeg håber virkelig at det vil lykkes at holde fokus i denne omgang på at få ændret kulturen, og ikke falde for fristelsen til at gøre det til personsager, der er lette at fordømme og lette at afskrive som ikke noget der har noget med os andre at gøre.

Mette Poulsen, Birgitte Johansen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, June Beltoft, Rolf Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

P1-morgen havde talt med den omtalte mand fra DR Nyheder. Han var ked af det og havde ikke tænkt på at hans adfærd kunne krænke nogen - men han ville nu ændre adfærd.

Er det ikke problemet at folk ikke har ens adfærd og ikke kan føle når de går over andres grænser.
Måske skal der skærpes så forældrene få opdraget deres børn til en bedre forståelse og fornemmelse af andre grænser.

I mine unge dage blev jeg også klappet på bagdelen - min reaktion var at klappe igen og han gjorde det aldrig igen hverken på mig eller de andre.

Benta Victoria Gunnlögsson, Gert Friis Christiansen, David Zennaro, Rolf Andersen, Torben K L Jensen, Bjørn Pedersen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Vi kan ikke se bort fra, at der er visse slags mænd, der i selvovervurdering og repektløshed når magtfulde poster, hvor de bl.a. udnytter lavere rangerende kvinder i uansvarligt og ulækkert omfang.

Mette Poulsen, Birgitte Johansen, Niels Jacobs, David Zennaro, Rolf Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Tak til de 10 praktikanter der står frem med vidnesbyrd om krænkelser, sexisme og chikane. Der tegner sig i kølvandet på Sofie Lindes fabelagtige stunts til Comedy Galla et tydeligt mønster i medieverdenen med mænd som beherskerne der oplever at de har ret til at gøre og sige hvad de vil. Den strukturelle ulighed - de 76 mandlige ledere vs 25 kvindelige ledere - slår til igen på den virkelig hårde og farlige måde. Stop det. Ansæt flere kvindelige ledere.

Ruth Sørensen, June Beltoft, Steffen Gliese og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Det er jo boomernes børn der oplevede den sexuelle frigørelse der kom med p-pillen,frigørelsen af porno i tresserne med kvindefrigørelsen (den rigtige af slagsen - den første bølge) der bliver angrebet af den nuværende generation af kvinder som nogle kalder de fjerde bølge der er udsat for et ekstremt bombardement af amerikansk neo- moralisme over de forskellige sociale amerikanske platforme som Twitter og Facebook. Det her er tankevækkende.

Claus Nielsen, Ea Movang og Sten Dokkedahl anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Jeg er fra 1945 og tilhører vel boomerne og ikke boomernes børn, Torben K L Jensen. Mine forældre ville være 113 og 108 år i dag. Nej vi ,boomerne , oplevede den mest frigørende periode i danmarksgistorien. Og tak for det. Vi har været heldige og skønnede på det. Jeg er ved at fortvivles over at unge som idag, godt ikke i år, rejser til Columbia, Laos og Australien og snakker om at de er pressede. Vi oplevede en seksuel frigørelse, en fri omgangstone, en fantastisk musik og vi gjorde det mens vi i sommerferien knoklede på byggepladser, fabrikker og lagre og om vinteren som lærervikarer, biblioteksopstillere og rengøringspersonale. Vi tog på stop til Paris og stoppede rundt i DK og Europa, intet interrail dengang. 10-20 % blev studenter i et gymnasium som på mange måder var et fortidslevn, pædagogisk set. Men så i slutningen af 60'erne og i 70'erne blev hele det gamle korthus væltet ned. Og vi var med til det. Et opgør med puritanismen og selv om jeg selvfølgelig mener at liderlige, vamle chefer skulle skydes med lunken lort, så var den seksuelle lyst i min ungdom, tror jeg nok, ligelig fordelt mellem piger og drenge. Det betød nok ikke at der var ligestilling og at mange normer overlevede, men når kvinder smed bh'en på stranden og ammede deres børn offentlig så var det et opgør der fik deres mødre og bedstemødre til at slå kors for sig. Nypuritanismen og seksualangsten er ved at kippe over når nogle kvinder kalder det seksual chikane, hvis man kommenterer deres ny frisure. Når en hel række kvinder står og beundrer de to unge, flotte tagdækkere der i bar overkrop lægger strå på vores nabos gård er det vel ikke et overgreb, men en ret naturlig udtryk for en seksuel tiltrækning af kroppen og her altså den mandlige. Sex er kommet for at blive, når man enes om det. Og det er kærligheden såmænd også.

Mogens Holme, Claus Nielsen, Ferenc Kovacs, Kristian Karlsen, Erik Fuglsang, Hans Larsen, Lis djørup, Marianne Jespersen, Ea Movang, Benta Victoria Gunnlögsson, Birgitte Johansen, Viggo Okholm, Niels Jacobs, jan sørensen, Sten Dokkedahl, Mads Greve Haaning, Peder Bahne og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Hvis man har sagt A må man også sige B. Host op med nogle navne! Det er ikke blot fejt at udslynge alskens adresseløse beskyldninger, det er også - i sin konsekvens - et urimeligt angreb på alle mænd. Aktuelt er det nu samtlige mandlige chefer i DR, der er under mistanke for at opføre sig som sexistiske svin, uagtet at der formentlig er tale om nogle få, som ikke har lært at opføre sig ordentligt.

Det er i øvrigt en beskæmmende undertone i hele Metoo-fænomenet: Alle mænd er nogle sexistiske svin og alle kvinder er ofre.

Tino Rozzo, Erik Fuglsang, Gert Friis Christiansen, Bent Nørgaard, Sten Dokkedahl og Anders Reinholdt anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Jens - så lad os for en ordens skyld kalde dem for boomernes børnebørn.
PS : Jeg er selv en boomer fra 1948 men også en 68´er,socialist om en hals der deltog i ungdomsoprøret med begejstring.

Torben K L Jensen

Dengang i lære som maskinarbejder bare for at sige det ikke var lutter dovne studenter der deltog.

I en en woke verden som den i DR, må man nok forvente at normerne hos den enkelte ikke så regelbaserede, som man nogengange oplever hos almindelige mennesker.

Derfor er det da også pinagtigt for DR, at Sandy French henviser til deres trivselsundersøgelser, som redskabet for b.la. sexisme. Enhver ved at trivselsundersøgelser er dem som bliver prioriteret meget lavt i et kontors dagligdag.

jens peter hansen

Torben K L Jensen. Det gode var at "studenterne" dengang, i alle tilfælde mange jo havde jobs i fx industrien, hvad det jo også var med til at forstå nogle urimelige vilkår ved båndet. Jeg skulle mene at stort set alle profiterede af ungdomsoprøret som ved grød ikke kun var på uni. Tvært om var overalt. Det var det fede.

Mogens Holme, Hans Larsen, Carsten Munk, Marianne Jespersen, David Zennaro, Steffen Gliese og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kai Birk Nielsen

Er det ikke lidt kujonagtigt først at komme med anklager 12 år efter. Er man først blevet modig efter så mange år. Burde de voksne kvinder ikke have advaret og hjulpet deres unge medsøstre noget før. Det er for sent at råbe stop tyven med 12 års forsinkelse.
Kai Birk Nielsen

Mogens Holme, Flemming Berger, Erik Fuglsang og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar

Brug skjult kamera, det gør de på plejehjemene, det kunne være underholdende, at se svigermors drøm blive fanget på det forkerte ben.

Torben K L Jensen

Jens - når jeg skriver de "dovne studenter" var det sådan den borgerlige presse omtalte for i virkeligheden var det meste af ungdommen enige om ungdomsoprøret - i øvrigt give jeg dig fuldstændig ret i hvad du skriver.

Hvorfor er Helle thorning Schmidt kæmpe kage~pik, som hun gav Bjarne corydon i 40 års fødselsdagsgave, ikke sexchikane?
HTS var jo hans chef
Er forskellen at HTS er kvinde?
Aldrig skyldig, altid skyldig princippet har aldrig været mere aktuelt end nu

Claus Nielsen, Erik Fuglsang, Finn Thøgersen og Niki Dan Berthelsen anbefalede denne kommentar

Nu kan man mene om #metoo bølgen hvad man vil... men det her er ligegodt chokerende.

Når dagen er omme, nej, når dagen begynder, så er det enhver ansats pligt at beskytte sin arbejdsgiver mod PR skandaler og erstatningssager i millionklassen. Den navngivne leder, som tilsyneladende har medgivet at han har "masseret" på de unge praktikanter, må jo være totalt uansvarlig og komplet lam i roen.

Og dog... måske har han bare ikke fuldt med tiden, ikke vidst at sex chikane sagerne udløser massive erstatninger og får folk fyret, ikke vidst at 60'erne var forbi... bortset fra at hans job er i DR Nyheder så det bogstaveligt talt er hans arbejde at vide hvad der rører sig i samfundet!

Så mener jeg i øvrigt at det er rart at de tidligere praktikanter har henvendt sig til rette instans med navns nævnelse og konkrete begivenheder. I stedet for f.eks. gøre det hele til en del af markedsføringen af et komedie show.

Erik Fuglsang, Niki Dan Berthelsen, Birgitte Johansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

17/sep/2020

Mmm ... min erfaring er, at både mænd
og kvinder vil have godt af at lære, at
mærke deres mave-fornemmelse (solar
plexus) så tidligt som muligt i livet:-) !!!

Venlig hilsen
Claus,
som har mange års erfaring som terapeut ...

Birgitte Johansen, Viggo Okholm, David Zennaro og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar