Analyse
Læsetid: 5 min.

Arnes tur venter lige om hjørnet – dermed står Mette Frederiksen til at få en vigtig strategisk sejr

Forhandlingerne om statsminister Mette Frederiksens store valgløfte om ret til tidligere pension nærmer sig et resultat. Dansk Folkeparti har fået flere indrømmelser, og S-regeringen satser ligefrem på at kunne have en aftale klar, når Folketinget åbner på tirsdag
S-regeringen har særligt været lydhør over for kravene fra Dansk Folkeparti i forhandlingerne om tidligere tilbagetrækning, skriver Lars Trier Mogensen.

S-regeringen har særligt været lydhør over for kravene fra Dansk Folkeparti i forhandlingerne om tidligere tilbagetrækning, skriver Lars Trier Mogensen.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
3. oktober 2020

Socialdemokratiets mest markante valgløfte er tæt på at blive indfriet: Sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten er S-regeringen nået til principiel enighed om ret til tidligere tilbagetrækning for alle, der har været mindst 42 år på arbejdsmarkedet. Reelt er det nu mest det taktiske slagsmål om, hvem der skal kunne tage æren for detaljerne i de enkelte elementer, der står tilbage at forhandle om.

Slutspillet kan dog sagtens blive teatralsk. Aftalen om en differentieret pensionsalder er nemlig ikke underskrevet endnu, og så længe partierne ikke er indforståede om alle detaljer, er de formelt set heller ikke enige om noget som helst. Derfor kan det godt ende med at trække yderligere ud, før det seneste års største politiske drama kan forløses.

Ifølge en række centralt placerede kilder tæt på forhandlingerne er det dog kun et spørgsmål om ganske kort tid, før S-regeringen vil kunne fejre sin hidtil største politiske triumf. Efter flere ugers intense forhandlinger, hvor utallige ændringsforslag har været diskuteret og beregnet, er det lykkedes for beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) at få opbakning til nogenlunde den grundmodel, som S-regeringen selv fremlagde sidst i august.

De økonomiske omkostninger ved at udvide Arne-løsningen til at omfatte endnu flere – end de godt 25.000 personer, der ventes at gøre brug af ordningen – har vist sig så omfattende, at de tre forligspartier er endt med at acceptere, at anciennitetsalderen ikke ændres afgørende, mod at de så til gengæld har fået indrømmelser på både finansieringsdelen og tilgrænsende områder.

Efter en teknisk betonet begyndelse har Peter Hummelgaard her i ugens løb forsøgt at presse partierne til at nå til enighed. Regeringstoppen drømmer om at have en aftale klar, så statsminister Mette Frederiksen (S) kan gøre Arne-løsningen til selve slagnummeret, når hun holder sin årlige tale ved Folketingets åbning nu på tirsdag.

De tre forligspartier har imidlertid ikke helt så travlt. Valgløftet om tidlig tilbagetrækning er og bliver Socialdemokratiets prestigeprojekt, og de andre partier har derfor villet tage sig godt betalt for at lægge stemmer til en omdiskuteret ordning, som de godt ved, at alle vælgere ikke vil juble over.

Tre indrømmelser til DF

S-regeringen har særligt været lydhør over for kravene fra Dansk Folkeparti. Partiformand Kristian Thulesen Dahl, som i de seneste uger er kommet under hårdt pres på de indre linjer i Dansk Folkeparti, krævede på forhånd, at det udspil, som S-regeringen præsenterede, skulle forbedres til at omfatte flere og have en højere ydelse end de foreslåede 13.550 kroner om måneden.

Men stort set alle typer af småjusteringer har vist sig at løbe op i milliardbeløb, og undervejs har Dansk Folkeparti derfor skiftet kurs og tegner nu til at ville acceptere et potpourri af andre indrømmelser. Dansk Folkepartis krav er faldet i tre kategorier: udlændingepolitik, afbureaukratisering og socialpolitik.

Først og fremmest har Kristian Thulesen Dahl ønsket at sætte et udlændingepolitisk aftryk. Dels ved at kræve værnsregler over for østarbejdere og dels ved at kræve indførsel af digitale kasseapparater – der indrapporterer alle oplysninger om salg direkte til skattemyndighederne – i kiosker og pizzeriaer, kort sagt brancher, som i høj grad drives af indvandrere. I Sverige har digitale kasseapparater skabt ekstraindtægter på op mod tre milliarder til statskassen.

For det andet har Dansk Folkeparti foreslået at hente »mange hundrede millioner kroner« ved at mindske bureaukratiet i landets jobcentre. Kommunernes Landsforening har opgjort, at det årligt koster 13,6 milliarder kroner at drive jobcentrene, og en del af de penge vil Dansk Folkeparti altså bruge på, at »nogle kan få en værdig aftrapning fra arbejdsmarkedet«, som finansordfører René Christensen udtaler til Børsen.

For det tredje har Dansk Folkeparti krævet forbedringer af den seniorpensionsordning, som Dansk Folkeparti indgik aftale med daværende Venstre-statsminister Lars Løkke Rasmussen om kort inden folketingsvalget sidste år, og som Socialdemokratiet senere tilsluttede sig. Dansk Folkeparti håber, at en udvidet seniorpension vil kunne opfange nogle af dem, der ikke omfattes af Arne-pensionen.

Hvad Kristian Thulesen Dahl ikke får nu, satser han på at få i næste runde. Og som en sløjfe på det hele har Dansk Folkeparti ønsket at bruge pengene fra digitale kasseapparater og jobcentrene til at sænke den bankskat, som S-regeringen vil pålægge den finansielle sektor. Argumentet er, at det såkaldte »samfundsbidrag« blot vil blive væltet over på bankkunderne, og at folk med små indkomster derfor risikerer at komme til at betale gildet.

Antiradikal alliance

Velvilligheden over for Dansk Folkeparti er delvist sket på bekostning af SF og Enhedslisten. Venstrefløjen har ikke på samme måde kunnet true med at blokere for Mette Frederiksens hovedløfte fra valgkampen, og derfor er frustrationerne lige nu også størst blandt de røde partier.

Onsdag aften blev forhandlingerne ligefrem afbrudt, da Enhedslisten ikke mente at have fået tilstrækkeligt synlig indflydelse. Politisk leder Pernille Skipper har længe forsøgt at komme igennem med blandt andet krav om, at folk tæt på pensionsalderen skal kunne gå på nedsat tid.

Men en sådan ordning, for eksempel i form af supplerende dagpenge, vil hurtigt løbe op i et større milliardbeløb, og regeringen har ikke rigtigt været til hverken at hugge eller stikke i. Socialdemokratiet har kalkuleret med, at både SF og Enhedslistens stemmer kan tages for givet.

Til gengæld har det vist sig at være en dynamisk fordel for venstrefløjen, at De Radikale ikke har siddet med ved forhandlingsbordet. På samme måde som det skete med aftalen i januar imod internationale boligspekulanter – hvor også netop S-regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten fandt sammen om et indgreb – har det igen været muligt at diskutere kontante tiltag som for eksempel at stramme skatte- og regnskabsreglerne for multinationale koncerner.

Dansk Folkeparti er villig til at finde røde lunser, som De Radikale konsekvent blokerer for. Alle skuffer rundt om i ministerierne har således været tømt for at skaffe ekstra penge, og ikke mindst for at strikke et spraglet kludetæppe sammen, som gør det muligt for de tre forligspartier at pege på elementer, som de hver især kan tage æren for.

Uanset hvornår den endelige aftale kan offentliggøres – om det bliver før eller efter statsministerens åbningstale – tegner forløbet til at blive en strategisk sejr for S-regeringen. Ikke alene kan der snart sættes kryds ved det største valgløfte. Mette Frederiksen er også ved at genvinde den troværdighed, som Socialdemokratiet tabte i Thorning-æraen.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Ib Christoffersen

Heldigvis er det som det plejer, den nederste halvdel af danskerne der betaler. Så her kan vi vist sige at hunden fodres med sin egen hale. Jeg undlader at skrive hvad jeg mener om Socialdemokratiet`s kernevælgere.

Jan Fritsbøger

det lyder absolut ikke rart at DF har fået "flere indrømmelser"
og så forstår jeg slet ikke ib Christoffersens "heldigvis" jeg håber det er dybt ironisk ment

Lad os nu se, det ser vi på tirsdag, måske har Tullesen fundet ud af, at der er andre ting, der er værd at satse på, de ældre f. eks, som kan have fået noget. De røde støttepartier siger jo ikke ja til skøre symbol-ting. Så skal det på plads med regering, støttepartier og DF samt måske alternativet, så kritiser, når I ved konkret hvad det er, indtil da, må man vente og se. Jeg synes Arne pension er en god ide.

Steffen Gliese

Vi har brug for en helt anden politisk kultur, hvor forfængelighed og gøren sig lækker i vælgernes øjne ikke har plads. Det står i vejen for de helt nødvendige forbedringer i samfundet, at politikerne ikke blot som alle andre gør deres forbandede pligt og arbejder for fællesskabet, uden at skulle applauderes.
Nødvendighedens politik i ordets virkelige forstand: løsningen af de faktiske problemer, ikke blot de 'økonomiske', som det til enhver tid er op til samfundet at justere.

Flemming Berger, Mathias Petersen, ingemaje lange, David Zennaro, Lisbeth Glud, Eva Schwanenflügel, Jens Kofoed, Erik Winberg og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

Helle DF har før købt stemmer med tilsyneladende gode tiltag,
men mange glemmer at nettoeffekten af DFs indflydelse alligevel er negativ også for feks pensionister, for vi fik en "ældrecheck" men vi fik jo "samtidig" ændringer i pensionsreguleringen så pensionister er faktisk blevet fattigere med aktiv støtte fra DF,
og desværre lytter S ikke mere end højst nødvendigt til deres parlamentariske grundlag, selvom de vel burde være på samme side, men S er jo for længst blevet et borgerligt parti, bare synd at deres vælgere ikke helt har opdaget dette.

Flemming Berger, Liselotte Paulsen, erik pedersen, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Socialdemokrater har altid været småborgerlige, gud konge og fædreland. Deres forsyndendelser mod den Int.arbejderklasse, er harmdirrende.

Liselotte Paulsen, Anders Graae, Dennis Tomsen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Og som en sløjfe på det hele har Dansk Folkeparti ønsket at bruge pengene fra digitale kasseapparater og jobcentrene til at sænke den bankskat, som S-regeringen vil pålægge den finansielle sektor."

Forbløffelsen over den tilsyneladende DF'ske progressivitet og sociale samvittighed blev afløst af et "nåh ja, selvfølgelig - så kender man dem igen", da jeg læste dette.

Intet nyt under solen - desværre.

Estermarie Mandelquist, Torben K L Jensen, Christian Mondrup og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

PS. Enhedslisten foreslår skat på aktier til deres landsmøde.
Det kunne da rykke noget.

Men S vil nok ikke være med..

Steen Obel, Estermarie Mandelquist, Torben K L Jensen, erik pedersen, Steffen Gliese, Erik Winberg og Arne Albatros Olsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Lovgivningen er ikke andet end et stunt.

Den bærer præg at det sædvanlige bureakratiske socialkontrolerende rod, som
socialdemokratiet i forvejen står fader til i hele beskæftigelseslovgningen, som selv må efter
en Franz Kafka helt måløs.

Hele problemet med nedslidning er jo i al sin enkelhed et lægeligt spørgsmål.
At få det til at handle om alder og ancinetet er ramt helt forbi.

Make it simple stupid !

Vibeke Andersen, Jesper Lerche, Erik Winberg, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jan det ved jeg, og jeg er absolut ikke DF fan, tværtimod, men jeg synes man generelt dømmer og kritiserer før fakta er på bordet, ingen nævnt ingen glemt. Ø folk synes, Skipper har været for mild, jeg synes, hun er dygtig, klog og pragmatiker, en gave til Ø kasserer man hende, så smider man guld på gaden.

Liselotte Paulsen, erik pedersen, Malan Helge, Lisbeth Glud og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Det bliver spændende når det går op for EU borgere at de kan få tidlig pension i Danmark

Finn Thøgersen, Erik Fuglsang og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det kan de heller ikke, Nils Bøjden, de fleste lande har en pensionsalder langt under den danske.

Carsten Munk, Helle Walther og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Realistisk set er det eneste flertal for tidligere pension til nedslidte at finde hos A-F-Ø-O.
Det undrer mig at folk brokker sig over dette !

Eftersom det økonomisk dybt borgerlige B ikke vil mere med , hvordan forestiller sig herværende debattører så et flertal ?

Carsten Hansen

"være med " skulle der stå

A-F-Ø-O er 92 mandater, altså uden radigale, Carsten H.

Carsten Hansen

Niels Jakobs

Ja netop !.

Det er jo det jeg skriver; Den eneste mulighed for flertal !

Carsten Hansen

Niels Jakobs.

Folk her brokker sig over at DF får indrømmelser for at være med.
Det undrer mig såre da der ellers ikke er en chance for et flertal, eftersom B ikke vil være med.

Er det tydeligt nok nu ?.

"Det kan de heller ikke, Nils Bøjden, de fleste lande har en pensionsalder langt under den danske."

Der er altid godt med fakta..

https://www.dr.dk/ligetil/udland/flere-lande-i-eu-haever-alderen-pension

Jeppe Lindholm

Ja, vi ødelagde jo førtidspensionen, dagpengene, efterlønnen, folkepensionen og til foråret kontanthjælpen. Men nu ér det altså Arnes tur. Det har vi jo som lovet.

Spørgsmålet er så bare lige på bekostning af hvad Socialdemokratiet???

Flemming Berger, Ebbe Overbye og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar

Jeg tror de radikale går med i sidste ende, de får nok noget på arbejdskraften udefra. Men vi får se.

DF lægger stemmer til her - og naturligvis tager DF sig rigtig godt betalt for støtten i den "udenlandske valuta", de har som deres foretrukne betalingsmiddel.

Anderledes kan det ikke være i en realpolitisk verden.

Ingen forestiller sig vel, at DF lægger stemmer i vægtskålen uden at få noget til gengæld???

Niels Bøjden

Jo, det passer - det det med at DK har den højeste pensionsalder - eller får den højeste pensionsalder i EU/Europa.

70 år ! skal man i DK være, før man kan gå pension i 2040! Og i 2060 er det bestemt muligt, at man skal være 72 år, 74 år, eller 76 år! i DK, før man kan gå på pension! Måske man regner med, at den gennemsnitlige leve-alder lige pludselig stiger 10 år! til 90 år - i DK - i løbet af 40 år!

I så fald er jeg bange for, at politikerne, i DK, har forregnet sig, eller slet slet ikke kan regne! eller ikke ved, hvad gennemsnitligt betyder - fordi:

Kim Larsen døde f.eks. som 71-årig, eller 72 år-årig; da han døde var 7 år fra den gennemsnitlige alder, hvor mænd dør i DK
(cirka 78); Bent Fabricius døde som 95-årig, han levede altså 17 år længere end gennemsnittet for mænd i DK...! Og Pia Juul døde for nylig - efter kort tids sygdom :( - han blev 58 år - 26 år før den gennemsnitlige alder, hvor kvinder i DK dør (84 år) - til gengæld lever Lise Nørgaard stadig - som 103-årig! - hun er altså blevet cirka 20 ældre end gennemsnittet for kvinder når de dør (84 år).

Pointen er jo den, at man gerne vil have, fra politisk side, i DK, at vi skal leve cirka 15-16 år længere, efter at vi er gået på pension; igen taler vi om et gennemsnit her; hvis pensionsalderen i DK f.eks. i 2050 bliver 74 år, så regner politikerne jo med, at vi i løbet af 30 bliver, gennemsnitligt cirka 10-12 år ældre; det er der bare ikke noget, der tyder på, vil ske! mener jeg!

Og hvorfor skulle folk i et rigt samfund som det danske ikke have lov til at nyde samværet med børn, og børnebørn, og friheden! :)
fra de er 65, eller 68 år, i 10-12 år, før de måske bliver demente :( - og skal på plejehjem.....

"70 år ! skal man i DK være, før man kan gå pension i 2040!"

2. Ting

1. Jeg vil godt vædde 1 fadbamse på at inden 2040 er andre landes pensionsalder hævet
2. Pensionsreformen skal træde i kraft snarest, og ikke i 2040.

Alternativet er lavere folkepension.

Jeppe Lindholm

De eneste, som har en reel chance for at blive 100 år er dem, som lever et kortere arbejdsliv med et højtlønnet hævesænkebords arbejde med masser af hjemmearbejde og dermed tid til familie og afstressning og som lægen har sympati for og hurtigt udskriver en lægeerklæring med et halvt års pause fra arbejdet med fuld løn for at komme sig.

Det er så også lige herfra, dem som sætter dagsorden og udarbejder lovgivning og meget andet, som bestemmer livet i Danmark.

Dem med det hårde arbejde må nøjes med at arbejde sig skæv og vinsk med sygdom og en tidlig død til følge. Og melder de sig syge er beskeden fra lægen de sikkert bare er dovne. Og det for en latterlig løn. Bundens tidligere død er så med til at skaffe hævesænkebordssegmenetet en god pension, da arbejdsmarkedspensionerne bygger på et solidaritetsgrundlag, som betyder, at depotet fra en der dør tidlig ikke bliver udbetalt til de efterladte, men indgår i en fælles pulje til dem som overlever arbejdslivet.

Velkommen til Den-Lille-Svindlers "moderne" Danmark, hvor målet er, at de ressourcestærke udbytter de ressourcesvage. God fornøjelse til alle Jer unge der har 50 år tilbage i et lavtlønnet knokkel arbejde. Med mindre I laver oprør mod udviklingen.

Det er ikke for sent. Så skynd Jer at komme igang med at genrejse velfærdsstaten i Danmark. Altså stem til venstre for Socialdemokratiet og meld Jer ind i en rød overenskomstbærende fagforening, som vil Jer som lønmodtager det godt.

Flemming Berger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

"De eneste, som har en reel chance for at blive 100 år er dem, som lever et kortere arbejdsliv med et højtlønnet hævesænkebords arbejde med masser af hjemmearbejde og dermed tid til familie og afstressning og som lægen har sympati for og hurtigt udskriver en lægeerklæring med et halvt års pause fra arbejdet med fuld løn for at komme sig."

Så du mener at vi kan sætte pensionsalderen til 90?

Kim Folke Knudsen

Jeg kan ikke se nogen seriøs begrundelse for, at vi andre skatteydere skal finansiere Arnes pension.

Med den gamle efterlønsordning var der dog en delvis egenfinansiering over efterlønsbidraget. Men det her er den rene socialisme - lad andre betale for min velfærd for jeg gør det ikke selv.

Alle de som har så travlt med at bedyre at de er totalt og helt nedslidt ? Hvor mange overarbejdstimer har de taget i de unge år, og hvor meget har de og deres familie selv lagt til side til pensionen ? Hvis ikke hvorfor skal vi andre så redde dem nu ?

Den pensionsordning som det socialdemokratiske kunstige fænomen Arne nu får med denne ordning er i forvejen så ringe, at du skal have anden indtægt, hvis økonomien skal hænge sammen. Med andre ord skatteborgernes penge smides væk på en ordning, som ikke løser nedslidning på arbejdsmarkedet men efterlader gavemodtageren med en lille ussel pensionsydelse, som vi alle skal hylde Mette Frederiksen for.

Det er fuldstændig skørt, at tro at vi er så rige, at vi har råd til at lade alle de andre betale for det her pensionscirkus. Kontanthjælpsmodtageren betaler, dagpengemodtageren betaler, den handicappede betaler, Folkepensionisten betaler, fordi det er lykkedes Socialdemokratiet at fremstille en myte om titusinder af nedslidte danskere der nærmest på alle fire kryber på arbejde, om som er ude af stand til at gøre noget ved det selv i stedet for at bede samfundet om at løse alle deres problemer.

Vil jeg ikke hjælpe mennesker der er reelt nedslidte Jo men så må det ske over Seniorpensionen og ved at denne udvides til at gælde fra det 60 år. Det er decideret forargeligt, at deltidsansatte kan bruge Arnes pension til at dampe ud fra arbejdsmarkedet og lade os andre betale for gildet.

Fordi du har arbejdet fra du er 18 år står der ikke skrevet i stjernerne at så har du ret til at kalde dig nedslidt og stå med hatten og bede andre for at betale dit gilde. Jeg kan godt forstå at vi ender med 80 års pensionsalder for de unge, når denne her generation af veletablerede Socialdemokrater og lignende skal have betalt deres otium lang tid før vi andre har råd til at gå pension af skatteyderne.

Jeg ser ikke i Arne en person som ligner en eller anden der står med det ene ben i en grav og det andet ben i en sygeseng. Men selvfølgelig vil alle der gerne have pensionen betalt af andre end dem selv især, hvis man kan blive galionsfigur i den socialdemokratiske valgmaskine.

Jeg er rigtig træt af at høre om nedslidte arbejdere med villa, sommerhus, 1 bil måske 2 biler osv og som pludselig er helt ude af stand til at arbejde et år ekstra. Det er for tykt det her og en tand for smart, at de ikke selv kan planlægge deres og deres families økonomi udi fremtiden men i stedet møder op og bedyrer: I andre skal betale for, at jeg kan gå pension før tid.

Jeg stemmer nej til at samfundet skal betale for, at Arne kan trække sig tilbage før tid. Vil han det ? så er han velkommen for mit vedkommende, men det er hans og hans egne penge som må finansiere livet før de 68 år punktum.

Kim Folke Knudsen

@Arne på tidlig pension

Inden alle her i spalterne tror, at jeg ikke har sympati for nedslidte medarbejdere.

Jeg er modstander af det socialdemokratiske forslag, for det er en bagvendt måde at løse problemet med nedslidning på arbejdsmarkedet på.

Mennesker skal have mulighed for at skifte et slidsomt job ud med et job som er knap som slidsomt

Mennesker skal have mulighed for en mere fleksibel overgang fra fuldtidsarbejde til arbejde på nedsat tid suppleret af pension.

Jeg ønsker mig en model, hvor følgende hovedlinjer er gældende.

Et stærkt Dagpengesystem som i princippet fungerer som UBI. Længden på dagpengeperioden skal forlænges til 5 år for alle over 40 år og til 7 år for alle over 60 år. Genoptjeningsprincippet udgår så længe du betaler dit A-kasse kontingent har du ret til dagpenge.

Personfradraget hæves til 60.000 DKK pr. år ingen skat på indkomster under den grænse.

Alle borgere skal have ret til at hæve deres private opsparede pension fra det fyldte 60. år.

Seniorpensionen skal gælde for alle fra det fyldte 60 år.

Seniorjob ordningen skal fortsat gælde for alle over 60 år.

Med de tiltag bliver den plukkede socialdemokratiske høne af tidlig pension uden fjer på overflødig og vi kan spare os evighedsdiskussionen om ordningen er retfærdig. Kan en sygeplejeske gå på Arne pension osv.

Når jeg langer ud efter S i denne sag er det fordi, at det er lidt for tydeligt at Arne indgår i et socialdemokratisk spindoktor historie, hvor det foregøgles os alle, at alle der har startet på et arbejde som 18 årige skal fremstå som komplet udslidt og nedslidt. Sådan er virkeligheden ikke.

Der er et personligt ansvar som vi alle har uanset om vi er stilladsarbejdere, sygeplejersker eller administrative medarbejdere, at du og din familie selv har et ansvar for at sikre sig i fremtiden med en privat pensionsopsparing. Det ansvar kan du ikke løbe fra ved at påberåbe dig, at jeg tilhører den og den faggruppe, som nu vil have den tidlige pension betalt af os andre over skatten.

Den tankegang holder ikke vand for så kan alle komme og kræve statstilskud over alle de fortrædeligheder, som de er blevet udsat for gennem et helt arbejdsliv.

"Jeg kan ikke se nogen seriøs begrundelse for, at vi andre skatteydere skal finansiere Arnes pension."

Og det har altid undret mig hvorfor fagforeningene ikke var langt mere aktive og forlangte større pensionsindbetalinger for de af deres medlemmer der potentielt skulle tidligt på pension

"Seniorpensionen skal gælde for alle fra det fyldte 60 år."

1. Husk at hvis staten er blandet ind i det gælder regler for alle EU borgere.
2. Så skal pensionerne sættes ned til 50%