Læsetid: 4 min.

Bevilling udløber: Til nytår kan det være slut med Mødrehjælpens uvildige abortrådgivning

Mødrehjælpens abortrådgivning forsvinder ved årsskiftet, hvis der ikke afsættes nye penge i forhandlingerne om satspuljereserven. Ud over den hjælp, man kan få hos sin egen læge, vil der derefter kun være abortrådgivning at hente hos religiøse organisationer. Flere partier vil se på at sikre finansiering
Mødrehjælpens abortrådgivning har tidligere været lukket i perioden fra den 1. juli 2016 til januar 2017. Dengang blev der fundet 1,2 millioner kroner i satspuljemidler, som gælder til og med 2020.

Mødrehjælpens abortrådgivning har tidligere været lukket i perioden fra den 1. juli 2016 til januar 2017. Dengang blev der fundet 1,2 millioner kroner i satspuljemidler, som gælder til og med 2020.

Scott Camazine

22. oktober 2020

Næste år kan det være slut med gratis abortrådgivning hos Mødrehjælpen. Sidste år blev rådgivningen benyttet af 397 kvinder og par. Men Sundhedsstyrelsens bevilling til ordningen udløber ved årsskiftet, og hvis ikke der sættes nye penge af i satspuljereserven, forsvinder tilbuddet helt. Reserven forhandles de kommende uger.

I samtalerne hos Mødrehjælpen kan man for eksempel få rådgivning, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man skal have barnet eller ej – for eksempel hvis timingen virker forkert. Man kan også høre om, hvad mulighederne er for at få SU og friplads til dagtilbud, hvis man skal have et barn under uddannelse. Og så kan man få støtte efter en abort, hvis man for eksempel har psykiske følger.

Ifølge Mødrehjælpens egen direktør, Ninna Thomsen, vil det være »katastrofalt«, hvis abortrådgivningen bliver nødt til at lukke ned:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Ete Forchhammer
  • Troels Ken Pedersen
ingemaje lange, Ete Forchhammer og Troels Ken Pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

For det første syntes jeg, det er tragisk og helt urimeligt. at Mødrehjælpen ikke mere kan yde denne vejledning, som der åbenbart er behov for.

For den anden syntes jeg, det er rablende useriøst og ansvarsfraskrivende, at disse penge tages fra Satspuljen. Satspuljen er jo penge, som uanstændige politikere direkte stjæler fra overførselsindkomsterne - altså fra de svageste i samfundet - i stedet for at bevilge dem fra det offentlige budget. Når det drejer sig om penge til krig i fjerne lande eller fryns til politikerne kan man jo sagtens finde pengene på budgetterne.

I øvrigt er det vel en relevant opgave, der egentlig bør høre hjemme i det offentlige regi. Men den bør i hvert fald ikke lægges hos kommunerne, der er hurtige til useriøse besparelser. Og regionerne har jo ingen mulighed for egen skatteudskrivning.

Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Claus Nielsen, Grete Bjorholm-petersen, Birte Pedersen, Jakob Sulsbrück Møller, Karsten Aaen, Ete Forchhammer , Nike Forsander Lorentsen og Werner Gass anbefalede denne kommentar

Skidt, hvis der kun er religiøse organsationers rådgivning tilbage.
Jeg anser mødrehjælpens rådgivning som uvildig, der har den dagsorden at hjælpe den kvinde, der efterspørger hjælp. Hjælper uanset hvad resultat hun ender med at beslutte