Nyhed
Læsetid: 3 min.

DFI afviser ansvar for krænkelser i filmbranchen, men lover øget fokus på diskussionen

Efter 664 filmfolk har underskrevet en fælles erklæring mod sexisme i branchen, lover Det Danske Filminstituts direktør, at det magtfulde institut fremover vil tage ansvar for, at diskussionen bliver taget alvorligt og ikke går i sig selv
»Ansvaret ligger ude i selskaberne, som jo er arbejdsgiverne og skal opfylde kravene til arbejdsmiljø. Men hvis vi skal løse problemet, kommer det til at kræve fokus og samarbejde på tværs i branchen,« siger Claus Ladegaard, som er direktør for Det Danske Filminstitut.

»Ansvaret ligger ude i selskaberne, som jo er arbejdsgiverne og skal opfylde kravene til arbejdsmiljø. Men hvis vi skal løse problemet, kommer det til at kræve fokus og samarbejde på tværs i branchen,« siger Claus Ladegaard, som er direktør for Det Danske Filminstitut.

Jens Dresling

Indland
14. oktober 2020

Til trods for at filmbranchen for tre år siden tog hul på en diskussion om krænkelser og sexisme på arbejdspladsen, er det ikke lykkedes at skabe et så trygt arbejdsmiljø, som branchen troede.

Sådan lyder det fra Det Danske Filminstituts administrerende direktør, Claus Ladegaard, efter Information mandag kunne bringe en erklæring underskrevet af 664 aktører i filmbranchen, der sagde fra over for sexisme og krænkelser.

Erklæringen fungerede samtidig som et støttebrev for den tidligere produktionsassistent Emilia Moth, der i Ekstra Bladet har stået frem og fortalt, hvordan hun blev udsat for seksuelt krænkende adfærd på sin daværende arbejdsplads Danish Documentary.

»Der er et problem her,« siger Claus Ladegaard.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her