Baggrund
Læsetid: 9 min.

Forskere og studerende går i rette med Henrik Dahl: At diskutere køn, etnicitet og sprog er ikke farlig identitetspolitik

Identitetspolitikken har inficeret samfundet via forskere og studerende på samfundsvidenskab og humaniora, skriver folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) i sin nye bog. Dahl har delvist ret, mener nogle forskere og studerende, mens andre synes, at han ser spøgelser
I marts i år debatterede studerende og ledelse på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, hvorvidt det var svært at ytre sig om sine politiske holdninger, hvis ikke de var venstreorienterede (billedet). Formand for Konservative Studerende Cille Hald Egholm mener dog ikke, der er tale om »amerikanske tilstande, hvor man ikke kan sige sin mening, og hvor alting er politiseret«.

I marts i år debatterede studerende og ledelse på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, hvorvidt det var svært at ytre sig om sine politiske holdninger, hvis ikke de var venstreorienterede (billedet). Formand for Konservative Studerende Cille Hald Egholm mener dog ikke, der er tale om »amerikanske tilstande, hvor man ikke kan sige sin mening, og hvor alting er politiseret«.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
2. oktober 2020

Det handler om identitetspolitik og al dens uvæsen i Henrik Dahl fra Liberal Alliances nye debatbog, Den sociale konstruktion af uvirkeligheden.

Med afsæt i sin fortid i både den danske og amerikanske universitetsverden og sin nutid som blandt andet uddannelses- og forskningsordfører for Liberal Alliance beskriver Henrik Dahl i bogen, hvordan identitetspolitikken er opstået på de amerikanske universiteter, hvordan den lever i bedste velgående på de danske universiteter og derfra har spredt sig ud i samfundet.

Og selv om identitetspolitik i nogles øjne blot handler om anerkendelse af interessegrupper som kvinder, sorte, LGBT+-personer eller overvægtige, har den ifølge Henrik Dahl antiliberale tendenser, som via humanistiske og samfundsvidenskabelige forskeres teorier har inficeret samfundet og ført til ændrede regler og reformer. Ikke bare i USA, men også herhjemme.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Nike Forsander Lorentsen

Generation Krænket. Forfatter Caroline Fourest. Identitetspolitiken under kyndig behandling.

Selv Henrik Dahl kan se det; mens klimaet forandres, ressourcesituationen globalt forværres, social afmagt og frustration breder sig, krigene raser, uligheden stiger og fremmedgørelse, stress og depression præger de vestlige samfund, løber akademikere og såkaldt oplyste, velsituerede danskere med talegaverne i orden omkring og bruger den offentlige samtale på inferiøre, partikulære og konstruerede kønsrolle- og krænkelsesdiskussioner. Det er dybt patetisk.

Sven Felsby, Rolf Andersen, P.G. Olsen, Niels Johannesen, Bent Nørgaard og Sten Dokkedahl anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Jeg er træt af den meget tværen rundt i materialisme. Der er ikke noget mere grundlæggende end retten til selvidentificering og kravet om at blive respekteret på linje med andre borgere i samfundet. Dét er den ægte ligestillingskamp, og det er den ægte frigørelse.

Josephine Kaldan, Lisbeth Larsen, Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar
steen ingvard nielsen

Henrik Dahl Strikes Back!
'Fattige Carina' og 'Dovne Robert' Genopstår som Teater. (Kilde?)

Spørgsmål til hr. Henrik Dahl:
Da Liberal Alliance, gav os 'Fattige Carina' og 'Dovne Robert' . var det så uskadelig identitetspolitik?
Det fik jo en utrolig effekt.
Man halverede dagpengeperioden, man fordoblede optjeningskravet, man skar meget hårdt i sociale ydelser til f.eks. enlige mødre (Carina`er).
Man indførte integrationsydelse.
Det viste sig, at man ikke havde noget belæg for disse fiktive personers eksistens, men da havde man jo ændret opinionen og besparelserne var blevet gennemført og man kunne ikke rulle tiden tilbage. får vi at vide!
Så det er ikke kun onde amerikanske algoritmer, der effektivt ændrer opinionen. det gør Liberal Alliances identitetspolitik også.

Væssgo´ Hr. henrik Dahl:
You may, Strike back!

Jesper Pedersen

Det var ikke Liberal Alliance, men Özlem Cekic fra Socialistisk Folkeparti, der præsenterede fattig-Carina. Og Carina var ikke fiktiv. Hun er anonym, men eksisterer virkelig.