Læsetid: 4 min.

Frank Jensen blev blæst omkuld af en forandringsbølge, han ikke selv forstår

Opgøret med seksuelt magtmisbrug har på rekordtid ramt dansk politik med en kraft, som de etablerede toppolitikere endnu ikke har fattet omfanget af. Socialdemokratiet står i dag kløvet af en dyb generationskonflikt, hvor de unge har overtaget initiativet
Lige nu foregår et pladetektonisk skift, som fuldstændig har overrumplet den etablerede magtelite i Socialdemokratiet, skriver Lars Trier Mogensen. Selv på sit allersidste pressemøde stod 59-årige Frank Jensen som repræsentant for det gamle regime, som ingen i de yngre generationer længere har nogen som helst respekt for.

Lige nu foregår et pladetektonisk skift, som fuldstændig har overrumplet den etablerede magtelite i Socialdemokratiet, skriver Lars Trier Mogensen. Selv på sit allersidste pressemøde stod 59-årige Frank Jensen som repræsentant for det gamle regime, som ingen i de yngre generationer længere har nogen som helst respekt for.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

20. oktober 2020

Den gamle garde i Socialdemokratiet har endnu ikke selv forstået, hvad der netop har ramt dansk politik med #MeToo-bølgen. Da overborgmester i København Frank Jensen (S) mandag middag valgte at trække sig, også fra sit hverv som Socialdemokratiets næstformand, havde han tydeligvis intet begreb om, hvorfor han nu er færdig som toppolitiker.

Fornægtelsen lyste ud af ham. Men det går i sandhed også hurtigt i dansk politik lige nu: Hvor Morten Østergaard brugte godt to uger på at bringe sig selv til fald som leder af De Radikale, har Frank Jensen klaret det på blot to døgn. Lørdag bragte Jyllands-Posten en historie med vidnesbyrd fra kvinder, der har følt sig krænket af overborgmesteren, og mandag var det slut.

Socialdemokratiet synes fanget i en betændelsestilstand af benægtelse. Indtil videre har partitoppen således forsøgt at håndtere det omsiggribende opgør med sexisme som isolerede møgsager, der skulle undertrykkes ved hjælp af damage control, ikke som en progressiv kulturrevolution, der uafvendeligt er ved at ændre afgørende på relationerne mellem både mænd og kvinder og mellem ældre og yngre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Mads Greve Haaning
 • Kasper Kjær
 • ingemaje lange
 • Olaf Tehrani
 • Pia Nielsen
 • Klaus Lundahl Engelholt
 • Nickolinne Liff Damgård
 • Anker Heegaard
 • Katrine Damm
 • Alvin Jensen
 • Kurt Nielsen
 • Eva Schwanenflügel
 • Freddie Vindberg
 • Palle Yndal-Olsen
Mads Greve Haaning, Kasper Kjær, ingemaje lange, Olaf Tehrani, Pia Nielsen, Klaus Lundahl Engelholt, Nickolinne Liff Damgård, Anker Heegaard, Katrine Damm, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Freddie Vindberg og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

LTM. Fornægtelse lyste ud af ham. Eller også var han bare i godt humør fordi han nu ikke længere skal jages af journalister og DSU. Han har givetvist andre ting han vil i gang med.

Godt signal at han gik af. Meget positivt, men hvorfor forvente at han gider gå og samtidig kravle i støvet og underkaste sig en gruppe medie-ulve der har brug for at koge mere suppe på magre ben for at sælge reklamer?

Randi Christiansen, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Gert Friis Christiansen, Ingbritt Butina, Steen K Petersen, Helle Walther, Benta Victoria Gunnlögsson og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Glimrende indlæg, Lars Trier Mogensen og fremhæves skal, Cecilie Sværke Priess
og Maria Gudme, to modige kvinder, der har sparket røv.

Anina Weber, Kasper Kjær, ingemaje lange, Hans Houmøller, Hanne Ribens, Steen Obel, John Damm Sørensen, Poul Reynolds, Carsten Wienholtz, Anna Louise Finck-Heidemann, Peter Mikkelsen, Nickolinne Liff Damgård, Anker Heegaard, Ruth Sørensen, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Maya Drøschler anbefalede denne kommentar

Hvis det her er den nye norm, så frygter jeg for vores demokrati og retssamfund!

Flemming Berger, Erik Fuglsang, Hans Houmøller, Per Torbensen, Torben Bruhn Andersen, Hans Schjørmann, Steen K Petersen, Helle Walther og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar

Først måtte man ikke slå sine børn længere, og nu vil kvinder heller ikke længere finde sig i sjofelheder og magtmisbrug. Hvor er verden på vej hen? (ironi!).

Anina Weber, Kasper Kjær, ingemaje lange, Ole Frank, Hanne Ribens, Dennis Jørgensen, Henriette Bøhne, Inge ambrosius, Carsten Wienholtz, Anna Louise Finck-Heidemann, Klaus Lundahl Engelholt, Nickolinne Liff Damgård, Ruth Sørensen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen, Henning Kjær, Dennis Tomsen, Kurt Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

@Peter Hansen Du mener vel at det er udemokratisk at borgmesteren først går af efter årtier på posten, trods kendte krænkelser i partitoppen?

Kasper Kjær, Henriette Bøhne, Carsten Wienholtz, Thomas Jørgensen, Nickolinne Liff Damgård, Jens Erik Starup, Ruth Sørensen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det håber jeg sandelig ikke, Freddie Vindberg - at sparke røv er da ikke mindre indgribende i en andens integritet og intimsfære. ;-)

Anina Weber, Else Marie Arevad, Erik Fuglsang, Henriette Bøhne, Benta Victoria Gunnlögsson, Freddie Vindberg og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

@David Joelsen

Jeg har endnu tilgode at høre og læse om de såkaldte konkrete krænkelser og de politianmeldelser og domme som nogle sådanne naturligt måtte medføre.

Mht. demokratiet, så frygter jeg at endnu færre kompetente mennesker ønsker at stille op med fare for at blive udsat for sådan noget lignende.

Jeg er ked af det, men jeg mener virkelig ikke at denne her konsekvens, på nogen som helst måde, står mål med sagens karakter og jeg mener derfor at den både er til skade for de to førnævnte, demokratier og retsstaten, men selvfølgelig også de partier der på den måde ender i indre splid og splittelse.

Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Helle Walther og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar
Maya Drøschler

Frank Jensen og Morten Østergaard er offentlige personer, som det er spændende at svælge i (jeg gør det også selv), men det handler jo kun ikke om dem, for det her foregår alle steder. Jeg er taknemlig for, at kvinder, der har opnået status (men stadig er sårbare), tager initiativet, og jeg håber, at det breder sig til alle brancher og alle områder af kvinders liv. Hvis folk er overraskede over "gamle grise", "lumre hænder" og så videre, må de have levet i det ydre rum eller aldrig haft en datter, veninde, mor, søster eller kvindelig partner. Vi har en kulturel norm i det danske samfund, som gør det, hvis ikke legitimt, så ufarligt, for personer (primært mænd) at fremsætte uønskede seksuelle opfordringer, gramse og tvinge osv. (jeg er med på, at der er tale om stor variation). Det foregår i toget, på arbejdspladser, i nattelivet, i foreningslivet, og jeg er helt vildt træt af, at nogle er fuldkommen uforstående overfor, at der er tale om et gigantisk problem i vores samfund. For det handler ikke kun om gamle idioter som MØ og FJ. Ud fra de underretninger, jeg får fra mine døtre, kører skruen videre for fuld kraft blandt de yngre mænd. Anekdotisk, ja, men lad det komme an på en prøve: Spørg din egen datter, din egen søster, din egen, gode veninde.

Fam. Tejsner, Anina Weber, Ann Thomsen, Kasper Kjær, ingemaje lange, Martin Poulsen, John Damm Sørensen, Dennis Jørgensen, Inge ambrosius, Poul Reynolds, Pia Nielsen, Carsten Wienholtz, Anna Louise Finck-Heidemann, Peter Owen, Palle Yndal-Olsen, Katrine Damm, Estermarie Mandelquist, Nickolinne Liff Damgård, Ruth Sørensen, Kim Houmøller, Alvin Jensen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Det sindssyge ved hele sagen er at Frank Jensen (og Socialdemokraterne i København) ikke selv kunne se det, men valgte at kæmpe for hans politiske liv. Og var lige ved at lykkedes med at gøre det ihvertfald lidt længere. Men heldigvis kom der et vink med en vognstang fra Mette Frederiksen. Et dødskys indenfor nyklassicisme:

Hey Franke....du min ven......

Dennis Jørgensen, Henriette Bøhne, Carsten Wienholtz, Katrine Damm, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Nu er det ikke sikkert, at det er alle implicerede som har følt sig stødt, der kunne måske være enkelte af kvinderne som ikke ville have noget imod en tur på biblioteket sen fredag aften med overborgmesteren, hvis i forstår sådan en lille en. uh i skulle skamme jer.

Eva Schwanenflügel

Frankie boy var stadig i fuldt vigør om morgenen, da han delte en opfordring på Twitter til at få DSU formand Cecilie Sværke Priess til at trække sig.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2020-10-19-frank-jensen-deler-opfordring-...

Men så kom Mette Frederiksens tweet..
Den væmmelige feministiske furie ;-)

ingemaje lange, Henriette Bøhne, Carsten Wienholtz, Katrine Damm, Estermarie Mandelquist, Nickolinne Liff Damgård, Steffen Gliese, Ruth Sørensen, Alvin Jensen, Freddie Vindberg og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

Frederiksen er næppe furie eller feminist i alt dette. Nærmere bare en passiv statist der prøver selv at undgå at lave en Carsten Nielsen omkring hvad hun vidste og hvornår. Deer in headlights måske. Hvis hun nu står helt stille og ikke blinker kigger medierne måske ikke på hendes rolle... men det gør de.

Poul Reynolds og Nickolinne Liff Damgård anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Hvis den mand skal gå af, fint.
Men jeg er nysgerrig på at vide, hvem har dækket over de her krænkere, hvem har ladet kulturen fortsætte?
Hvem har dækket over Frank Jensen?
Hvem har dækket over Østergaard?
Hvem har dækket over Kofoed?

Der er nogen som har dækket over de her mænds politiske karrierer. Jeg vil meget gerne at vi får undersøgt det - jeg er ret sikker på at det ikke er et rent patriarkat. Et patriarkat med et skidt kvindesyn. Jeg tror nærmere det er et system fokuseret på magt.

Randi Christiansen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er, Niki Dan Berthelsen, et patriarkalsk system, fokuseret på magt. De to ting er uhjælpeligt knyttet sammen i en masse ideologiske forestillinger, hvorom den paradigmatiske kamp foregår i øjeblikket på universiteterne - klassekampen i nye gevandter, hvor som sædvanlig det aristokratisk sindede meritokrati forsøger at bevare sin magt med alskens fortolkningsmetoder, sådan som det har været tilfældet med alle magtbaser gennem historien, der er faldet.
Nu står magtens privilegier igen for tur, der er samlet ny styrke blandt de kræfter, der kun har været tålt, og de viser sig at bære på den bedre idé om retfærdighed, hvilket traditionelt har været den sejrende position.

ingemaje lange, Henriette Bøhne, Pia Nielsen, Ruth Sørensen, Carsten Wienholtz, Anna Louise Finck-Heidemann, Nike Forsander Lorentsen, Katrine Damm, Estermarie Mandelquist, Nickolinne Liff Damgård og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steinar A. Klock

Jeg forstår mok heller ikke alt, men jeg prøver.
#youtoo - jeg er ikke på noen SoMe, så kanskje du eller noen andre kan dra i gang en kampanje for meg. Kan alle dere kvinner, mødre, stå frem og på noen måte forsvare hvorfor dere "tåler og har tålt, finner dere i og har funnet dere i, (benytter dere av og har - benyttet dere av - kvinnemakt for å klatre selv), og så oppdratt deres døtre i samme ånd, gjennom eksempelets makt og formaninger!
Beste hilsen Steinar

Ja, ja. Alle disse slogans om nybrud og opgør med forstokkede mænd. Hver og ét kunne, og blev, fremført af Morten Østergård, Frank Jensen og Mads Aagaard Danielsen. Og kvinderne nikkede og smilede dagen lang. Men da natten faldt på, fik de selv samme kvinder PDSD af væmmelse over disse moderne mænds blotte berøring.

Torben Lindegaard

@Lars Trier Mogensen

Det er rigtig fint, at du spidder det socialdemokratiske pampermøde, der fandt sted søndag aften. Der står en ram stank af indspisthed op fra deltagerlisten - og så afstemning om Overborgmesterens fremtid ved håndsoprækning !!

ingemaje lange, Eva Schwanenflügel, Hans Houmøller, Steen Obel, Ruth Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

@Steffen Gliese
Der er blevet dækket over disse mænds eskapader af både mænd og kvinder i partitoppen. Derfor forstår jeg ikke helt hvorfor det er et partiarkalt styre?

Definitionen på et patriarkat er at det kun er mænd som har magten, er i ledelsen.
Det er ikke tilfældet.

Man kan så tage en diskussion om ledelsen har legitimiseret "privilegier" for visse mandlige ledere. Men det er mænd OG kvinder der har dækket over det her, altså ikke et patriarkat.

Det har fx været oppe at vende i starten, inden der kom flere sager, at grunden til at Østergaard måtte gå, var ikke pga hånden på låret. Men at han løj om det. Det har resten af ledelsen også gjort. Så der er nogle nuancer her, som man burde kigge på.

Hvem har legitimiseret?
Hvordan har de gjort det?

Jeg er helt med på at der har været mænd som har haft "privilegier" - men det hænger altså ikke uløseligt sammen med en magtstruktur. Strukturen har fordret den, men jeg kan ikke se at betyder at den er "patriarkal"?

Torben Bruhn Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Hans Schjørmann

Her på mine gamle dage, har jeg fået en meget negativ oplevelse:
Den kollektive sexforskrækkelse, der forpestede min barn- og ungdom, er vendt frygteligt tilbage!

Steffen Gliese

Niki Dan Berthelsen, kvinder har kun kunnet komme til tops, stort set, hvis de underordnede sig den patriarkalske struktur. De unge kvinder, der blev indvalgt i 70erne for Socialdemokratiet, har forklaret de senere dage, hvordan kampen imod krænkelserne blev opgivet på forhånd, fordi man mente at kunne udrette vigtigere ting for ligestillingen, hvilket også lykkedes.
Socialdemokratiet var dengang meget opmærksomt på kvindernes nye status, grundet deres indtræden i stort tal på arbejdsmarkedet, f.eks. var min mor formand for det lokale kvindeudvalg, der arrangerede foredragsaftener og ekskursioner for partiets kvinder én gang om måneden; udvalget bar det rammende navn 'Friaften'.
Det, der kendetegner partierne, tydeligvis, er, at loyaliteten overfor bevægelsen står over den enkelte, så der indtræffer en temmelig syg moral, der giver den, der yder mest for bevægelsen i form af omtale og indflydelse, også får længere snor. Det er det, som man nu ønsker at bryde med: der skal ikke betales en pris for at avancere i systemet til den gamle garde.

Estermarie Mandelquist, ingemaje lange, Eva Schwanenflügel og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar

Lars Andersen som bestyrer denne youtube kanal er en af de borgere der har anmeldt Kofod.
Kofod har sandt nok begået noget rigtig dumt og muligvis også kriminelt, men Lars Andersen burde vel have talt med kvinden (pigen) inden han foretog en anmeldelsen.

ingemaje lange, Ole Frank, Steffen Gliese og Lars Johansen anbefalede denne kommentar

Pia Nielsen: Det er helt ude i hampen. Det er ikke og har aldrig været en voldtægt, den unge kvinde, har sagt hendes grænser ikke blev overskredet. Den sag er afsluttet. De borgene, der opfører sig så ubegavet, og anmelder en 12 år gammel sag, for at skade en person, der har holdt sin sti ren og fået sin straf, for en dumhed er og var IKKE voldtægt. Det er jo injurier, anmelderen kommer med, og han rammer først og fremmest, den unge kvinde på i dag 27 år, så skal hun frem med navn og vidne og afkræfte og hvad ved jeg, det minder om heksejagt, har intet med mee too at gøre. Undskyld mig- sikke en idiot.

Erik Fuglsang, Ole Frank, Steffen Gliese og Hans Schjørmann anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

Så længe vores udenrigsminister hedder Jeppe Kofod giver jeg ikke fem potte p.. for Mette Frederiksens handlekraft.

hvad jeg ikke forstår, hvorfor er der ikke nogen af kvinderne der ikke bare stoppede det på stedet ? partileder eller borgmester, hvis dette havde foregået havde pågældende sgu fået en syngende flad
efterfulgt af et "hvad fanden bilder du dig ind" ihverfald hvor jeg kommer fra.....hvad foregår der ? fordi man er højt på strå, lader man som ingenting, dette har jo foregået i de sidste 10-15 år kan man forstå - man kan kun håbe på nu er det slut - angående Frank og hans strålende by, kan man kun sige han har fået vælgerunderlaget for Socialdemokrater udskiftet ret eftertrykkeligt - en to værelses på 65 kvadratmeter 2,5 millioner værsgo ! ham vil ingen savne

Flemming Olsen

Som ved alle såkaldte revolutioner kommer der på et eller andet tidspunkt en modbølge eller en reaktion. Det bliver for meget for offentligheden konstant at høre om alle mulige nutidige og navnlige fortidige krænkelser. Jensen Østergaard og måske Kofod popper op igen om nogle år, og så bliver det de pågældende kvinder der kommer i defensiven, og får deres historier og fortid endevendt, victimblaiming eller ej. Måske vil man se tilbage på denne tid som en McCarthy epoke, og alle vil få travlt med at tage afstand fra, hvad de sagde og gjorde dengang.

Ole Arne Sejersen

Lars Trier Mogensen var nu morsommere at høre på, dengang med Jersild og Trump - ofte (utilsigtet) højkomisk.

Lars Løkkes tak til Frank Jensen understreger, at med Socialdemokraterne ved roret i København, er der slet ikke behov for kapitalisterne.

Løkke har jo selv været udsat for gabestokken tit og ofte, og også på det sexistiske område, og beskyldt for forhold til en kvindelig i dag toppolitiker, dette er er blevet benægtet af pågældende, men rygtet har da holdt sig i årevis. Måske derfor sender han en tanke til FJ. Jeg er tilhænger af retssikkerhed for både offer og krænker, og folkedomstolen, har jeg ingen respekt for.

Eva Schwanenflügel

@ Niki Dan Berthelsen

"Patriarkat, social struktur, der domineres af mænd, og hvor kvinder er underlagt mænd, fx i familien eller samfundet. Patriarkatet er normen i det meste af verden, men har navnlig pga. kvindebevægelsen været under stærkt pres i den vestlige verden siden slutn. af 1800-t. med store politiske og kulturelle reformer til følge."

https://denstoredanske.lex.dk/patriarkat

"Til forskel fra kapitalismen, hvor det er varer der byttes, indebærer patriarkatet altså, at det er kvinder der byttes, og at det er mænd der udgør subjekterne i transaktionen. Et specialtilfælde af dette er, når mænd dominerer hinanden eller beundrer hinanden efter graden af maskulinitet. En patriarkalsk struktur regulerer konkurrencen om magt mellem mænd, og i denne konkurrencen indgår det at beherske kvinder. Det gør selvfølgelig kvinder vigtige og interessante, men ikke nødvendigvis lige med mænd. Det betyder også, at mænd kun er interesseret i visse sider ved kvinder - ikke hele kvinden som person. Seksualitet er kun det mest oplagte eksempel.

Dette kommer tydeligt til udtryk i pornografien - et af patriarkatets vigtigste propagandaapparater - godt understøttet af kapitalistiske profitinteresser. Her fremstilles kvinder ikke blot som nydelsesgenstande, som mænd hersker over - det pornografien hovedsagelig fremstiller er voldtægt. Pornografien henvender sig også til den mandlige læser som en påmindelse om, hvad det indebærer at være mand.

Patriarkatet er ingen bestemt produktionsmåde. Den er snarere et træk ved selve samfundsorganiseringen i sin almindelighed. Patriarkatet er et samfund, hvor mænds udbytning af kvinder gør forskellige byttehandlinger mellem mænd mulige - også indenfor det vi traditionelt betragter som økonomi. Som når kvinders ulønnede arbejde i hjemmet gør det muligt for mænd at deltage i det økonomiske felt, som marxistisk teori traditionelt og specielt beskæftiger sig med, og også at gå ind i klassekonflikter i den lønnede produktion. Dette betyder ikke, at kvinder ikke også er medlemmer af klasser, som mænd er det. Men for at se det specifikke i kvindeundertrykkelsen - den undertrykkelse kvinder udsættes for som kvinder, og ikke som medlem af en klasse - er et begreb om patriarkatet nødvendig.

Ved at sætte børn i verden, ved at opdrage dem, ved at forny arbejdskraften og sikre mænds behov økonomisk, psykisk og seksuelt, sikrer kvinden de reproduktive kræfter i samfundet. Kvinders arbejde udgør dermed en overset basis for samfundet."

https://www.leksikon.org/art.php?n=2000

Helene Filskov, Fam. Tejsner, Maya Drøschler, Mads Greve Haaning, Steffen Gliese, Estermarie Mandelquist og Steen Obel anbefalede denne kommentar

@ Dette kommer tydeligt til udtryk i pornografien - et af patriarkatets vigtigste propagandaapparater - godt understøttet af kapitalistiske profitinteresser. Her fremstilles kvinder ikke blot som nydelsesgenstande, som mænd hersker over - det pornografien hovedsagelig fremstiller er voldtægt. Pornografien henvender sig også til den mandlige læser som en påmindelse om, hvad det indebærer at være mand.@

Alle porno-producenter er altså medlemmer af det ellers hemmelige patriarkat. Har kilder på det Eva? Eller er drt ftit opfundet til forsrgelsen? Vi har alle dage været bedre betalt i porno end mandlige skuespillere har så der er ikke meget patriarkat over det. I dag findes der et hav af kvindelige producenter af porno og en masse porno hvor kvinder er styrende. Det har intet med voldtægt at gøre. Skuespillerne bliver faktisk betalt for deres medvirken. Du er ude i noget rigtigt pseudo-videnskab her. I øvrigt bliver Onlyfans større og større hver måned. Her styrer de unge mænd og kvinder selv deres indhold og hvilke af deres fans forespørgsler de gider. Du virker meget lidt oplyst tageti betragtning at du har en totalitær holdning.

Nu gider jeg hverken linke til kvindeproducenterne eller feministisk porno men du kan jo selv søge lidt oplysning ved at åbne google i din browser og se den fagre nye verden. Den hvor dit såkaldte mørkemænds-patriarkat ikke eksisterer. Den hvor “patriarkatet” faktisk bare er en ynkelig stråmand når de virkelige argumenter er tynde. Minder lidt om “Tyskland i 30’erne” flokslen.

Eva Schwanenflügel

"Du virker meget lidt oplyst tageti betragtning at du har en totalitær holdning."

Det er rigtigt.
Jeg ved ikke nær så meget om pornografi som du åbenlyst gør.

Sjovt nok plejer gamle rødstrømper som dig jo slet ikke at være så velbevandrede i denne genre, mystisk..

Der foregik nok ting og sager i Kvindehusets kælder, der ikke var resten af brugerne bekendt ;-)

@Thomas Jørgensen

Det ser jeg frem til, til trods for ,at den stakkelsmand skal igennem den mølle, for jeg er ret sikker på at han bliver pure frikendt.

Husk også at en mand er uskyldig indtil det modsatte er bevist, og beviser, dem har vi godt nok ikke set nogle af i den her hysteriske heksejagt!

Eva det er da interessant at du så gerne bruger porno, som du indrømmer ikke at have forstand på, i din argumentation.

@ Sjovt nok plejer gamle rødstrømper som dig jo slet ikke at være så velbevandrede i denne genre, mystisk..@

Tilsyneladende markant mere oplyst omkring emnet generelt end fjerdebølge-feminister der end ikke har kendskab til at deres egen sags ophav. Det er de antageligt for nypuritanske til. Det er simpelthen dybt godnat at man ti år efter Kussomaten skal høre den slags ideologisk vrøvl omkring porno. Kvinde Kend Din Krop er/var vel også bare et patriarkalsk onani-projekt der skal/skulle give os mere lyst til mænd og erotisk underkastelse i den sidste ende?

Eva Schwanenflügel

Interessant vinkel på "Kvinde kend din krop".

Jeg kan nu berolige dig med, at det nok kun er dig selv, der læser den således ;-)

Niki Dan Berthelsen

@Eva Schwanenflügel
Den beskrivelse af partiarkatet kan jeg ikke genkende i nutiden?
Mener du virkeligt at Frank Jensen sammen med de andre mænd har underkastet alle kvinderne i social demokratiet? At Morten Østergaard sammen med mændene i det radikale venstre har underkastet alle kvinderne i partiet?

Jeg kan godt se at de enkelte kvinder som blev krænket var underkastet disse mænds luner. Men hele partiet, underkastet? Den køber jeg sgu ikke. Der er kvinder som har dækket over dem, men det var sgu ikke fordi de var underkastet. Det var fordi det ikke kunne svare sig i stemmer. Nu er der stemmer i at smide dem ud, så nu gør de det. Men at sige at alle kvinderne var underkastet?

Jeg er født i 80erne, så jeg kender ikke til hvad i gik igennem i 70erne, men min generation, vi ser altså ikke kvinder og deres kroppe som vores ret til at forlyste os i. Så når du siger at der er et partiarkat - som handler med kvinder .... Jeg fristes jeg til at spørge, hvor? Helt ærligt hvor?

Og efter at høre om kvinders rettigheder, at have fokus på at tage hensyn til dem et helt liv og så erfare at mænds rettigheder er tabu. At man faktisk ikke har begge køn med når man diskuterer de her problemer - så bliver man sgu lidt træt. Og ender med at tænke som det første - hvad har "vi" nu gjort?

Steffen Gliese

Fordi, Niki Dan Berthelsen, 'It's a Man's World'.
Lad mig give dig et godt eksempel på, hvordan beslutninger indrettes, så de altid er til mænds fordel.
Da der blev lukket op for flere elever i gymnasiet med skolereformen af 1974, der lukkede realskolensystemet og gav en direkte overgang mellem den nyetablerede overbygning med 8. og 9. klasse i grundskolen, viste det sig, at pigerne i højere grad end drengene blev erklæret egnede til en hovedsageligt boglig ungdomsuddannelse.
Der gik derfor ikke lang tid, før man lavede strukturen om, og igen ikke lang tid, før man i realiteten afskaffede afgangskrav, så det igen kunne blive et overtal af drenge, der kunne komme videre. Man gjorde også de to øvrige skoleformer, som drengene var mere tilbøjelige til at søge, gymnasiale.

Niki Dan Berthelsen

@Steffen Gliese
Nej, det er det fanme ikke "A Man's World".
Og hvad har den anekdote fra 70'erne af relevans som bevis for et patriarkat i nutiden?

Steffen Gliese

Fordi den stadig gælder - sidste gang med gymnasiereformen fra 2012 og folkeskolereformen fra 2013. Hvis du synes, det er hårdt at være mand, så tror jeg, du skulle undersøge lidt kraftigere, hvordan patriarkatet rammer kvinder og diverse minoriteter.

Eva jeg læser den lige netop ikke sådan. Jeg har også kun læst første udgave, måske de nyere er mere patriarkalsk undertrykte.

Jeg tager din korte kommentar som at du har undersøgt dig frem til at din erotik=ondskabsfuldt patriarkalsk magtstruktur er fuldstændig forældet og ude af trit med det der sker i dag.

SG @ Hvis du synes, det er hårdt at være mand, så tror jeg, du skulle undersøge lidt kraftigere, hvordan patriarkatet rammer kvinder og diverse minoriteter.@

Hvorfor ikke give eksempler i stedet for bare at insisterer på at det forholder sig som det nu ser ud fra din lænestol?

Hvem er medlemmerne af patriarkatet? Er Dronningen medlem? Er vores statsminister Mette Frederiksen? Hvor holder det til? Er det i kælderen på Christiansborg? Bor matriarkatet på samme adresse? Er Margrethe måske medlem der i stedet?

Sæt dig hellere lidt ind i hvor skidt det reelt står til med ligestillingen på landets fineste skattebetalte uddannelsesinstitutioner. Og så lad os bare blive enige om at anekdoten fra 1974 i dén grad er irrelevant og erstattet af en ny tilsvarende anekdote med omvendt kønsfordeling. Velbekomme.

https://ufm.dk/uddannelse/statistik-og-analyser/sogning-og-optag-pa-vide...

Eva Schwanenflügel

"Jeg tager din korte kommentar som at du har undersøgt dig frem til at din erotik=ondskabsfuldt patriarkalsk magtstruktur er fuldstændig forældet og ude af trit med det der sker i dag."

Tag det som du umiddelbart kender til.
Hvilket ikke er særlig meget.

At der ikke skulle være nuancer i nogen ideologi er jo et ufatteligt ringe standpunkt at argumentere ud fra. Måske det manglende engagement og ringe argumentation udspringer deraf. Hvis man tilgår et emne med den holdning at man bare skal totalitært afvise andres holdninger og kaste diverse anklager oveni er det naturligvis besværligt at få forfattet noget relevant.