Læsetid: 8 min.

Frank Jensen overlever første runde. Men kravet om hans afgang vokser

Socialdemokratiets overborgmester i København, Frank Jensen, får opbakning fra baglandet på et opsigtsvækkende krisemøde, og han fortsætter også som partiets næstformand. Men han har langt fra klaret frisag: Et flertal på Rådhuset kræver en uafhængig advokatundersøgelse af Frank Jensens opførsel og håndtering af sager om gentagne sexkrænkelser
Socialdemokratiets overborgmester i København, Frank Jensen, får opbakning fra baglandet på et opsigtsvækkende krisemøde, og han fortsætter også som partiets næstformand. Men han har langt fra klaret frisag: Et flertal på Rådhuset kræver en uafhængig advokatundersøgelse af Frank Jensens opførsel og håndtering af sager om gentagne sexkrænkelser

Mads Claus Rasmussen

19. oktober 2020

Vælgerne må afgøre, hvem der er værdige til at bestride folkevalgte embeder. Sådan valgte Københavns overborgmester Frank Jensen (S) – overraskende offensivt – at forsvare sig over for den sværm af anklager om seksuelt magtmisbrug og gentagne krænkelser, som i de seneste tid er blevet afsløret fra hans mange år i politik. Han forbliver på sin toppost, selv om han erkender at have krænket en stribe kvinder i løbet af sin 30-årige karriere i toppolitik.

Frank Jensen nægter at bøje sig for et stigende pres om at gå af, som flere socialdemokrater ellers har fremført offentligt. Tværtimod agter han stille sig i spidsen for et større opgør med sexisme i det danske samfund. Som den omvendte synder vil han nu rense hovedstaden for upassende adfærd:

»Jeg har været en del af problemet, der har ført frem til, at vi har anden bølge af #metoo. Og jeg vil gå fra at være en del af problemet til at være en del af løsningen,« sagde Frank Jensen, som kort forinden havde fået opbakning på krisemødet på Københavns Rådhus søndag aften.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Olaf Tehrani
  • John Scheibelein
Eva Schwanenflügel, Olaf Tehrani og John Scheibelein anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det var et bizart pressemøde, de gik til ham, men det lyder. som om han ikke helt forstår, hvad han gør galt, FJ. Om det er en god ide, at han skal være en del af løsningen, fordi han er en del af problemet, ved jeg ikke helt om er en god ide, men kan det ændre kulturen så ok. Jeg mener dog, han bør tage sygeorlov og gå i behandling først. Men intet er så galt, at det ikke er godt for noget. NU er fokus på den forkerte kultur, og han bliver jo sammen med Østergård hverken de sidste eller eneste. Der kommer flere frem fra andre partier og dele af samfundet. Man kan bare håbe folk tænker sig om ,og har man været for langt fremme i skoene, så ændrer adfærd. Stoppes skal det, også uden vi går helt over i modsatte grøft.

Kim Houmøller

Det er meget muligt "klamme" Frank overlever til næste valg. Spørgsmålet er om Socialdemokratiet inde på Rådhuset klarer valget!

Også ret vildt at man holder sådan en afstemning om ham åbent. Så kan man rigtig intimidere folk til ikke at stemme "forkert" når det sker ved håndsoprækning så Frank kan se hvem de loyale partifolk er.

Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Ole Svendsen, Kim Houmøller og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Mon ikke snart at Mette Frederiksen bliver nødt til at lade det få konsekvenser for Frank Jensen?
Ellers går det både ud over hendes egen troværdighed og socialdemokratiets troværdighed.

Frank Jensen ligger som han selv har redt. Det er muligt at man ikke lige kan afskedige en borgmester, men han bør som minimum miste posten som næstformand i Soc. Dem.
Han bør ikke længere være overborgmester i København.

Det ville klæde ham at gå selv, men det er han tilsyneladende ikke voksen nok til, så derfor ender det nok med at han "bliver gået" i stedet.

Jeg tror, at Frank Jensens dage som en af de helt tunge drenge i Soc. Dem. er talte, og han har kun sig selv at takke for det.

Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Mogens Kjær, Steffen Gliese, Jann Ringtved og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Snart ser vi stribevis af folkevalgte, som sygemelder sig med stress i månedsvis. Fordi det er jo lidt hård det her for os hævesænkebord mennesker. Det må vi vælgere da kunne forstå.

Alt i mens må hårdtarbejdende almindelige mennesker og vælgere gå på arbejde på piller for at holde smerter på krop og sjæl ud - For går bunden med det hårde arbejde til læge får de et glas piller udleveret samt en besked fra den "moderne" hævesænkebords læge om, at de sikkert bare er dovne.

Frank Hansen, Kim Houmøller og Erik Winberg anbefalede denne kommentar