Loyaliteten er slidt, forståelsespapiret gulnet, og Mette Frederiksen lægger op til sololøb

Hidtil har S-regeringen haft held til at forhale og udskyde de sværeste beslutninger, og coronapandemien har samtidig givet statsminister Mette Frederiksen en overbevisende undskyldning for endnu ikke at have taget hul på de mest kontroversielle spørgsmål.
Men tiden er ved at rinde ud: Når Folketinget åbner tirsdag, begynder en ny politisk sæson, hvor S-regeringen vil blive stillet til ansvar for løfterne i forståelsespapiret.
Den suverænt største udfordring tårner sig op på klimafronten, hvor Socialdemokratiet både har forpligtet sig til at skulle vedtage kontante reduktionsmål på blandt andet landbrugsområdet og til at forhandle om en mindst lige så omfattende grøn skattereform. Hvis S-regeringen ikke meget snart skifter gear og begynder at accelerere tempoet i klimapolitikken, kan det få parlamentariske konsekvenser.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
70%-målet skulle bare bruges til at vinde valget med.
Forståelsespapirgruppen har ingen magt. S, V og DF går bare sammen, hvis der er vrøvl på bagsmækken. Mette og Dan er ligeglade med, om børnene har en fremtid eller ej. De er socialdemokrater før alt andet, og S betyder vækst og arbejdspladser.
Mette-regeringen, ikke for svage og sarte sjæle. Dobbelttydig.
Vil det snart ikke være mere overraskende hvis MF levede op til Forståelsespapiret.
Se nu er regeringen ligeglade med menneskerettighederne - ved at ville tappe asylansøgernes telefoner og rydde deres værelser for private ejendele. hvis de overtræder de givne regler.
Vælt regeringen, hvis den ikke lever op til sine løfter.
Jeg håber, at enhedslisten og SF har nosserne til at gøre det
og ikke bare lader sig spise af med ubetydelige godbidder.
Jeg tror det eneste sprog S kender er magtens sprog. Jeg er også ved at være der, hvor jeg mener at støttepartierne skal trække støtten, hvis ikke S begynder at give sig substantielt. Hvis det så skubber S i armene på Venstre so be it. Vi så i S's seneste valgperiode, at de faktisk lavede flere ulykker ved magten, end når Venstre styrede.
Gjorde Mette Frederiksen det rigtige, da vil hun træde tilbage og lade folketinget vælge en Statsminister og en regering, som ikke sidder som folketingsmedlemmer og ministre samtidig og på den måde kommer det demokratiske princip om magtens 3-deling i hævd.
Det kan ikke være rigtigt at et folkestyre har lovgivere siddende som ministre, for så har vi ikke et folkestyre, men derimod et diktatur light.
Samtidig kunne regeringen fremlægge et forslag til ændring af valgloven, sådan at vi fik direkte valg af folketingsmedlemmer, frem for at vi fik valg af partiet.
Det kan gøres ganske enkelt ved at fjerne bestemmelsen i valgloven, der gør kandidaters personlige og direkte stemmer til ikke direkte personlige partistemmer og dermed til netop ikke direkte stemmer, hvorved valget af folketingsmedlemmer ikke længere er et direkte valg af folketingsmedlemmer.
Sådan kunne Mette Frederiksen gøre hele det danske folkestyre en virkelig god og fornuftig tjeneste, frem for at blive siddende som en tyran og holde fast på en magt hun ikke har, for ingen regering end sige folketingsmedlemmer har fået magt.
Folketinget og regeringen har fået friheden af befolkningen, til at varetage lovgivningen og magtudøvelsen på en, for befolkningen betryggende måde. Desværre har folketingets medlemmer og regeringens ministre vist manglende ære og respekt for befolkningens tillid, ved at de ganske enkelt ønsker sig og tager sig en magt, som de slet ikke har fået.
I øjeblikket vil et fremtvunget valg blot resultere i et socialdemokrati, der er lige så stort som på Staunings tid.
Så kan støttepartierne da for alvor kigge i vejviseren efter mere indflydelse.
Det vi siger før valget et også det vi tager op til forhandling efter valget.
@Eva Ja det kunne nok godt være en risiko, men indflydelse har de jo alligevel ikke rigtig noget af, så det er måske godt det samme
@ Rune Stilling
Foreløbigt har de da mandaternes indflydelse.
Det kan de ikke være sikre på efter et valg.
Men det er noget af en kattepine, det giver jeg dig og andre helt ret i.
Så længe Mette Frederiksen vader mest på egne kernevælgere, den nedre halvdel af Danmark, så kan jeg selvfedt tage på nogle ugers efterårsferie. Jeg skal jo have brændt nogle af de penge af jeg ikke har fået brugt det sidste halvår. Og mon ikke Kroatien bliver stedet :)
@Niels-Simon Larsen
04. oktober, 2020 - 22:25
Helt enig.
Forståelsespapiret har ingen magt, men man kan vel først rigtigt bebrejde S, hvis de ved udgangen af valgperioden har ignoreret en eller flere centrale passager i forståelsespapiret - ikke før! Eller ?
Hvad angår det forhold, at S, før alt andet, er SOCIALDEMOKRATER, og at det betyder vækst og arbejdspladser, er vel heller ikke noget, man for alvor kan bebrejde S. Eller ?
Erik Fuglsang: Som vi alle ved, er politik et mangehovedet uhyre. Forståelsespapiret bliver forstået på flere måder, og S kan komme med alle mulige forklaringer på en ny kurs. Da Grundtvig sagde, menneske først, kristen så, har han nok ment, at det også gjaldt det politiske. I dag kræver udviklingen, at vi siger, Klimaet først, politiske kævlerier så. Desværre er det ikke sådan. S vil ikke lade klimaet koste arbejdspladser og forbrug, og dermed ofrer S børnenes fremtid. Det kan man ikke få Dan til at forstå. Han kommer med hockeystaven, som den elektroniske tryllestav.
Som klimaaktivist har jeg opbrugt min tålmodighed og den smule tillid, jeg havde til S. De snyder og bedrager os, og hockeystav-effekten er et blålys. En elektronisk Messias-forestilling.
:Niels-Simon Larsen:
Jeg forstår, at du er en frustreret klimaaktivist - og at din tillid til S på dette punkt kan ligge på et lille sted, MEN det kan næppe overraske dig, at arbejdspladser og "lønmodtagerpolitik" er selve kernen i S' politik, og at intet er vigtigere end netop det for S!
I det mindste kan Arne blive omskåret uden problemer og måske også rundbarberet i sin tidlige pension.
@Mette Frederiksen
Det ligner Venstre Regeringens udfordringer i efteråret 2016. Alliancepartnerne var indbyrdes uenige og det kneb med at kigge sammen på det fælles projekt. Så begynder det store soloridt med plads for hvert parti til at krybe op i træerne, men ned skal de jo igen og helst uden at slå sig for hårdt.
Lars Løkke Rasmussen endte med at invitere C og LA ind i varmen ved kaminen på Marienborg. Så kunne partierne komme lidt ind under ansvarets åg og få medindflydelse på Regeringen ved at sidde med ved bordet. DF blev ikke inviteret med, men de total styrede den Borgerlige Regering, som ikke evnede at markere hvor grænsen går mellem DF, Nye Borgerlige og Stram Kurs i den særlige danske kunstneriske disciplin Nederdrægtigheder overfor diverse muslimer.. DF fik med et snedigt dobbeltspil fupsamarbejdet med S afsporet Den Borgerlige Regerings projekt og stoppet ethvert tilløb til, at der kunne føres borgerlig liberal politik. Snedigt og listigt af DF men i længden blev det for meget for Lars Løkke Rasmussen og Venstre.
Nu er spørgsmålet så hvad gør Mette ?
Lukker hun andre partier ind i regeringen næppe, for Det Radikale Venstre vil hun ikke have indenfor og en Regering med SF uden Det Radikale Venstre ligner opskriften på, at Det Radikale Venstre bliver endnu mere stædigt jan nogen vil sige dumstædigt.
Udskrive valg, hvis EL og RV slår sig for meget i tøjret bestemt en mulighed og Socialdemokraterne kommer ikke til at tabe på et valg med alle formandstrakasserierne i Blå Blok.
Køre Linen ud uden at RV og EL får et klimaben til jorden sandsynligt, for EL tør ikke vælte Regeringen ,og Det Radikale Venstre vil anbringe sig selv i en helt umulig situation hvis de først vælter en Socialdemokratisk Regering for dernæst igen at pege på en Socialdemokratisk Regering.
Jeg gætter på, at Mette trækker det længste strå og tilbage står Enhedslisten og Det Radikale Venstre med en stråhat på.
Mette Frederiksen er en af de bedste Socialdemokratiske Statsministrer i mange mange år.
"Mette Frederiksen er en af de bedste Socialdemokratiske Statsministrer i mange mange år"
Noget tyder i hvert fald på, at hun ikke lader flagellanterne true sig ud i panik og selvskade som strategi mod klimaforandringerne - respekt.