Nyhed
Læsetid: 2 min.

Minkavlere afviser at have modtaget spørgsmål fra Seruminstituttet om ansatte på farme

Statens Serum Institut har to gange forsøgt at få landets minkavlere til at svare på, hvem de har ansat. Kun én har svaret. Nu oplyser flere minkavlere, at de slet ikke har modtaget spørgsmålet
Statens Serum Institut har to gange forsøgt at få landets minkavlere til at svare på, hvem de har ansat. Kun én har svaret. Nu oplyser flere minkavlere, at de slet ikke har modtaget spørgsmålet

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland
24. oktober 2020

Noget ser ud til at kunne være gået galt, da Statens Serum Institut (SSI) i juli forsøgte at danne sig et overblik over, hvem der arbejder på landets minkfarme.

Det fremgår af en række mails, som Information lørdag har modtaget fra adskillige minkavlere.

Oplysningerne om, hvem der er ansat på minkfarmene, ville kunne hjælpe SSI med at overvåge og forhindre coronasmitte mellem mennesker og mink. To gange sendte SSI angiveligt en anmodning til minkavlernes e-Bokse i et forsøg på at få dem til at oplyse om deres medarbejdere.

Men SSI modtog kun svar fra én af de 926 minkavlere.

Det fremgår af en artikel i Dagbladet Information lørdag. Her fremgår det dog også, at Information har talt med tre minkavlere, som ikke mener, at de har modtaget nogen henvendelse fra SSI om at oplyse, hvem de har ansat.

Siden artiklens publicering har Information lørdag modtaget mails fra 13 minkavlere, som heller ikke mener, at de har fået nogen henvendelse af den art fra SSI.

»Jeg har lige løbet min e-Boks igennem og kan ikke finde en sådan henvendelse,« skriver en.

»Vi har overhovedet INTET modtaget fra SSI om, at vi skulle sende oplysninger ind om vores ansatte, så det er i den grad igen et helt utilstedeligt postulat fra SSI’s side,« skriver en anden.

SSI har flere gange i de risikovurderinger, som de sender til Fødevarestyrelsen, udtrykt utilfredshed over, at kun én minkavler har svaret.

I en risikovurdering fra den 9. september står der, at de manglende medarbejderoplysninger medfører, at en »vigtig gruppe af personer« ikke kan indgå i SSI’s arbejde med at overvåge smittespredningen, hvilket »har stor betydning for den forebyggende virkning, man vil kunne opnå ved at overvåge testresultater«.

Men noget tyder altså på, at mange af minkavlerne muligvis slet ikke har modtaget anmodningen fra SSI om at indsende medarbejderoplysninger.

På spørgsmålet om, hvorvidt SSI er sikker på, at anmodningerne er nået frem til minkavlerne, svarede overlæge Brian Kristensen i artiklen i lørdagens Information:

»Ja, det vil jeg tro, for vi ved, at Kopenhagen Fur (minkavlernes andelsforening, red.) uafhængigt af os har fået flere henvendelser fra minkejere om, hvad det dog var for noget, de havde modtaget fra os. Så det har vi taget som udtryk for, at der var hul igennem.« 

Information har nu igen forhørt sig hos SSI om, hvorvidt anmodningen er nået frem til minkavlerne. SSI oplyser, at de ikke har mulighed for at svare før efter weekenden. Men de oplyser, at SSI også har modtaget »mange henvendelser« på baggrund af Informations artikel.

Serie

Minkskandalen

17 millioner mink skal aflives, sagde regeringen – muligvis inden den havde lovhjemmel til at beordre det. Inden den såkaldte cluster 5-mutation dukkede op blandt de danske mink, var Danmark langt mere tilbageholden med at kræve de superspredende pelsdyr aflivet end andre lande. I denne serie finder du både afsløringer om myndighedernes håndtering af udbruddene og baggrundsartikler om det store minkmysterium.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anne-Marie Krogsbøll

Påstand mod påstand...

Men uanset hvad så har SSI svigtet groft, for de burde jo under alle omstændigheder FOR LÆNGST have reageret på det manglende svar, og tvunget besvarelser igennem på en eller anden måde.

For det er landets og befolkningens fremtid, der er på spil - intet mindre.

Eva Schwanenflügel, Hannibal Knudsen, Werner Gass, olivier goulin, Rolf Andersen, John Andersen, Søren Fosberg, Lars Løfgren, Sven Elming, Mogens Holme, Steen K Petersen, Arne Thomsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Nettet er hullet i nordjylland. Internettet er åbenbart lige så usikkert som nettet omkring mink. Mink slipper ud i og ødelægger naturen, internettet er ustabilt og udelukker pinlige forspørgsler fra det offentlige.( Det burde da nemt kunne tjekkes om Eboks er nået frem og slettet!)

Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Hannibal Knudsen, Rolf Andersen, P.G. Olsen, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Steffen Gliese, Per Klüver, Alvin Jensen, John Andersen, Benta Victoria Gunnlögsson, Hans Larsen, Bo Kelting, Søren Fosberg, Steen K Petersen, Lars Løfgren og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Fra den anden artikel om sagen:

"Og i et notat dateret den 9. september fremgår det, at »de manglende medarbejderoplysninger medfører, at en vigtig gruppe af personer ikke kunne indgå i overvågningen af potentiel eksponering af minkfarme for SARS-CoV-2 (navnet på coronavirussen, der forårsager sygdommen COVID-19, red.)«, hvilket »har stor betydning for den forebyggende virkning, man vil kunne opnå ved at overvåge testresultater«."

"»Vi sendte anmodningen ud to gange, fordi vi var lidt paf over, at kun én havde svaret i første omgang,« siger han.
»Men vi kan ikke kræve, at de skal svare.«"

Kan det virkeligt være rigtigt? Millioner af danske lider under epidemien, og der ofres milliarder for af aflive, og for at støtte farmene økonomisk. Og så kan vi ikke få lov til at smitteopspore ordentligt, for det vil farmerne ikke samarbejde om? Ønsker de overhovedet at bremse smittespredningen, eller er der i virkeligheden flere penge i at lade minkene aflive?

Har Mogens Jensen været vidende om det, hvis det er farmene, der nægter at samarbejde? Har Mette Frederiksen?

Der må altså være grænser for galskaben. Jeg undrer mig over, at epidemi-særlovene ikke giver hjemmel - hvis det altså er tilfældet - til at indhente sådanne oplysninger - evt. under bødetrussel eller på anden måde. Det må da siges at være et hul i særlovene.

Men selv hvis der er rigtigt, kan det på ingen måde undskylde, at SSI - eller evt. FVST - ikke har oplyst offentligheden om dette problem - man har ligefrem påstået, at der var et godt samarbejde, og at var helt umuligt at forstå, hvordan smitten føres videre...

Grav videre, Information! Der er nogen her, der ikke skal have lov at dø i synden. Det er sagen alt, alt for alvorligt til!

Og jeg vil bakke op om Steen K Petersens opfordring til at underskrive borgerforslaget. Tålmodigheden med minkfarmene er brugt op. De har misbrugt den!

Anne Schøtt, Eva Schwanenflügel, Hannibal Knudsen, Rolf Andersen, Mads Greve Haaning, Werner Gass, Elisabeth Andersen, Per Klüver, Alvin Jensen, Søren Fosberg, Steen K Petersen, Henriette Bøhne, Benny Larsen og Palle Yndal-Olsen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Jeg savner et konsekvent myndighedsforløb i denne coronatid; minkmedarbejderne kan arbejde frit på alle minkfarme, dyrtransporter kan køre uhindret ind og ud af DK, udenlandske arbejdere kan også køre uhindret ind og ud af DK, men danskerne må ikke forsamles i store grupper til koncert, fodbold etc. Hvorfor denne forskel? Såvidt jeg er orienteret, er Corona-virus ligeglad med, hvem der bærer den videre!
Vi ser udbrud relateret til ovennævnte friheder!

Anne Schøtt, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Maj-Britt Kent Hansen, Werner Gass, Finn Jakobsen, Søren Fosberg og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

kan det tænkes at det er sort arbejdskraft?

Eva Schwanenflügel, erik pedersen, P.G. Olsen, Mads Greve Haaning, Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Per Klüver, Alvin Jensen, John Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"kan det tænkes at det er sort arbejdskraft?"

Det afviser minkavlerne - men det er da svært ikke - uberettiget måske - at få den tanke.

Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Elisabeth Andersen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Margit Johansen

Stort mysterium på minkfarmene måske løst. Mon ikke der er tale om 'sort arbejde' - på farmene eller de tilknyttede virksomheder, parallelsamfund af mink/avlere, uregistrerede 'sorte' mink? Det kunne jo forklare smittespredningen, helt ud på Anholt og ned til Sønderjylland. Svært at smitteopspore, hvis ikke man har navne og kontaktnumre på de mennesker der har været i berøring med minkene. Godt at komme til at høre vidnesbyrd fra ansatte på minkfarme. Når medierne når så langt.

Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Lars Løfgren, Elisabeth Andersen, Lillian Larsen, Steffen Gliese, Per Klüver, Steen K Petersen, Alvin Jensen, Peter Beck-Lauritzen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

De 2 lysende eksempler på, at corona-systemet i Danmark er hullet som en si: minkfarmene og smitteopsporingen. I begge tilfælde nøjes myndighederne med at udsende mails og sms'er til for kontaktopsporingen vigtige personer. Og dem, der ikke svarer, lader man så efter et par forsøg være i fred! Det er simpelthen elendig forvaltning.

Anne Schøtt, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, P.G. Olsen, Lars Løfgren, Mads Greve Haaning, Egon Stich, Lillian Larsen, Steffen Gliese, olivier goulin, Alvin Jensen, Peter Beck-Lauritzen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Hvis SSI undrede sig over, at de ikke fik svar på deres e-boks henvendelse, kunne de vel bare have grebet telefonen og ringet til minkavlerne.

" Hej minkalver NN, det er SSI. Er du opmærksom på, at vi har sendt en e-boks mail til dig? Ellers kan jeg bare sende den til din normale mail. Den drejer sig om ..."

Det kunne man nemt have fået nogle studentermedhjælpere til at klare - under vejledning, selvfølgelig.

Eva Schwanenflügel, Lars Løfgren, Werner Gass, Lillian Larsen, Steffen Gliese, olivier goulin, Peter Beck-Lauritzen, Finn Thøgersen, Steen K Petersen, Anne-Marie Krogsbøll og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Hvis den danske minkmafia spænder ben for myndighedernes forsøg på smitteopsporing,
er det virkelig utryghedsskabende for alle lovlydige borgere.

Og andre informationsformer, end e-mails korrespondance, må iværksættes - f.eks. aflytninger.

Hannibal Knudsen, Steffen Gliese og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Smitteopsporing fra smittereservoirer af en størrelsesorden som minkfarme er vel alvorligt nok til, at man kunne ofre et anbefalet brev....

Men det burde ikke være nødvendigt....

Lars Løfgren, Steffen Gliese og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"»Den primære årsag til, at man lige nu afliver så mange mink, er, som jeg har forstået det, fordi de smittede minkfarme fungerer som mange små virusfabrikker, der følger en epidemikurve, som stiger eksponentielt. Smitten blandt mink har bredt sig til over hundrede farme, og vi ved ikke, præcis hvordan og hvorfor det er gået så hurtigt – og der følger desværre smitte til mennesker med. Det er bekymrende, også når minkfarmene meddeler, at de har taget alle forebyggende foranstaltninger«, siger Anders Fomsgaard, der understreger, at han ikke har haft del i Fødevareministeriets beslutning om at aflive mink."

"»Der findes jo blandt andet vilde mink i den danske natur, og man kunne frygte, at den her form for smitte også ville begynde at sprede sig til wildlife. Der er en risiko, vi hverken har set eller bevist, men som vi er bekymrede for, fordi virus så bliver meget vanskelig at inddæmme«."

"Foruden den endnu uforklarlige hastighed i smittespredningen, som dog i følge Anders Fomsgaard mest sandsynligt skyldes mennesker med adgang til farmene,..."

"Virus muterer, hver gang en ny smittes, men der er risiko for større mutationer, som kan forandre virus grundlæggende, når den springer mellem arter, ..."

"Da kun få minkfarme var smittede, så forskerne én markant mutation i virus, som efterfølgende dukkede op i de mennesker, der var tæt på minkene. Efterhånden som smitten har bredt sig til flere minkfarme, er der kommet flere og flere mutationer til. Indtil nu er der observeret intet mindre end syv forskellige minkskabte mutationer.
I de nye minkvarianter af covid-19 har man set mutation både inde i virus og i virussets såkaldte spike proteins, som er de kroneformede pigge, som stikker op af den karakteristiske coronavirus. Mutationer i netop dette protein kan potentielt ændre smitsomheden og skade effekten af en kommende vaccine...."
https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7971191/Derfor-afli...

" ....når minkfarmene meddeler, at de har taget alle forebyggende foranstaltninger«? Indbefatter det ikke også at deltage i smitteopsporing?

Hvis man ikke engang kan få smitteopsporingen til at fungere ift. indespærrede mink i en afgrænset farm, med personale, som angiveligt har taget alle forebyggende foranstaltninger, så er smitteopsporingen til grin, og vi skal være særdeles bekymrede. Så fungerer det ikke - i hvert fald ikke ift. minkfarmene.

Eva Schwanenflügel, Elisabeth Andersen, Lillian Larsen, Steffen Gliese, Rolf Andersen, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen og Finn Jakobsen anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

Hvilke dyr en virus kan smitte afhænger af tilstedeværelse af den rette cellulære receptor. Jo tættere dyr er beslægtet jo mere vil disse receptorer ligne hinanden. Såvel Mink, grise, katte og hunde tilhører gruppen Laurasiatheria. Mennesker hører sammen med mus og rotter (gnavere) til gruppen Euarchontoglires. Dvs. rovdyr er tætter beslægtet med grise end mennesker og dermed har deres COV19 receptorer større lighed. I Bronx Zoo har både Løver og Tigre haft Covid. Dvs. alle dyr tilhørende gruppen af kødædere (Carnivora) kan få COV19 (også vore kæledyr). Nu er der så ingen der skal bilde mig ind at hverken en eller to meters grænsen ikke er blevet overholdt i Bronx Zoo. Altså disse dyr har fået smitten af andre veje og ikke via menneske kontakt. At grise kan smittes med COV19 er demonstreret. Grise indgår i såvel menneske som minke- og sandsynligvis også Tiger/Løve foder.

Noget helt andet er at den dag jeg skal slagtes ville jeg personligt være ligeglad om jeg blev brugt til en frakke eller blev spist. Inden den dag indtræffer vil jeg dog sætte pris på en ordentlig behandling.

erik pedersen, Steffen Gliese, Rolf Andersen og olivier goulin anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Det er vel egentlig ganske enkelt:

Ingen oplysninger - ingen kompensation
Frist: 7 dage

Men i øvrigt kommer det gang på gang bag på mig, hvor dårligt eksisterende dataregistrering udnyttes i Danmark, hvor myndighederne registerer nærmest alt. Kan man virkelig ikke finde ud af at samkøre relevante registre og udtrække disse informationer? Og hvis det strider mod eksisterende datalovgivning, så få da vedtaget en hastelov, der muliggør det.

Alle lønmodtagere, der betaler skat, er jo i sagens natur registreret. Hvad er problemet?
Men det er måske netop hér, at skoen trykker?

/O

Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Inge ambrosius, Lars Løfgren, Mads Greve Haaning, Werner Gass, Hans Larsen, Lillian Larsen, Steffen Gliese, Rolf Andersen, Steen K Petersen, Freddie Vindberg og Per Klüver anbefalede denne kommentar

# Olivier Goulin

Du har fuldstændig ret. Jeg er arbejdsløs p.t. og for alle dagpengemodtagere (og kontanthjælpsmodtagere) gælder, at hvis man ikke reagerer på mails fra Jobcenteret, ja så risikerer man at miste ens understøttelse. Så hvorfor skal det være anderledes for minkavlere? Ingen oplysninger=ingen gysser.

Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Hannibal Knudsen, Lars Løfgren, Mads Greve Haaning, Elisabeth Andersen, Werner Gass, Hans Larsen, Anne-Marie Krogsbøll, Lillian Larsen, Steffen Gliese, Rolf Andersen, Steen K Petersen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

@Anne-Marie Krogsbøll

Og jeg vil bakke op om Steen K Petersens opfordring til at underskrive borgerforslaget. Tålmodigheden med minkfarmene er brugt op. De har misbrugt den!

Mit indlæg er blevet fjernet? forstå det hvem der kan? det dyreplageri og nu også stor smittekilde af covid-19, der rammer uskyldige mennesker, skal bare stoppes, her er borgerforslaget

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05635

Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Hannibal Knudsen, Lars Løfgren, Mads Greve Haaning, Hans Larsen, Anne-Marie Krogsbøll og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

Vigtigt nyt:
"Københavns Universitet har undersøgt fire måger, og på en af dem er der blevet konstateret coronavirus på foden. Det betyder ikke, at mågen er inficeret med coronavirus som mennesker, hunde eller katte kan være, men at den i stedet har båret virus på overfladen af kroppen."
https://www.dr.dk/nyheder/seneste/maager-kan-vaere-skyld-i-coronasmitte-...

Spørgsmål er så, hvad man vil gøre ved det? Og hvilke andre dyr, der så OGSÅ kan sprede smitten mellem farmene? Mon ikke konklusionen må være, at vi simpelthen ikke kan have minkfarme på forsvarlig måde? Jernring eller ej?
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Aktuelt/Sider/Pressemeddelelse...

Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Er der noget teknisk eller lovmæssigt til hinder for, at SSI kunne have knyttet læst-bekræftelse til deres udsendelse nr. 2?

Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Har skat ikke oplysninger om alle legale ansættelser i minkfarmene?
Disse oplysninger kunne vel være et godt udgangspunkt for smitteopsporingen, - men det kræver jo nok en særlov, der tillader denne dataudveksling.
Og generelt - såvel for minkfarmerne som for alle andre virksomheder - bør skatteregnskaber og skattebetaling være en del af grundlaget for økonomisk støtte

Eva Schwanenflügel, erik pedersen, Freddie Vindberg og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

Borgerforslag støttet .
Mvh Hanne Pedersen

Jeg NÆGTER at tro på, at udsendelse til over 900 i to omgange via e-boks ( Over 1800 kontakter ) med een besvarelse er modtagernes fejl. Hvis første udsendelse gav et svar, ville vedkommende vel i anden omgang svare, at oplysninger allerede var afgivet. ( Hermed 2 besvarelser :-) )
Desuden kunne man vel følge op med almindelig post og telefonisk henvendelse. Statens Serum Institut (SSI) er i min optik problemet her.

Det er tvivlsomt, at minkavlere er mindre lovlydige end andre!

Jounalisterne
Sebastian Abrahamsen
Lasse Skou Andersen
burde iøvrigt have udført grundigere arbejde.

Steen K Petersen

@Hans Kjær

Det er tvivlsomt, om minkavler er mindre lovlydige end andre, ja det står slemt til i de kredse, men det er uden tvivl, disse minkavler med deres dyreplageri, har et moralsk og etisk problen, når det gælder dyrevelfærd.

Anne-Marie Krogsbøll

Det virker godt nok ikke som om, mink-avlerne og deres tilsynsmyndighed taler samme sprog.

Jeg har en fortid som kvalitets-auditør i elektronik-industrien, og som sådan bliver man trænet i at 'fornemme' kulturen i den virksomhed, man laver en audit på - udover at tjekke registreringer etc.

Og det synes virkelig ikke som om, Fødevarestyrelsens kontrollanter har været deres opgave voksen.

Jeg havde en overgang den fornøjelse at arbejde sammen med en erfaren politi-efterforsker i forbindelse med en organisationsudvikling. Vi var - sjovt nok - fuldstændig enige i vores metoder og vores observationer.

Måske skulle Fødevarestyrelsen træne deres kontrollanter lidt ??

Anne-Marie Krogsbøll

Når jeg læser historien, så har jeg ikke indtryk af, at Bæredygtigt Landbrug har andet at hænge sin mistanke op på, end at kontrollanterne angiveligt har brudt farmenes karantæne ved at kontrollere hegnenes egnethed. I mine øjne er det et meget tyndt grundlag - er påstanden virkelig, at hvis en farm har påstået karantæne, så må myndighederne slet ikke kommer på kontrolbesøg?

"Ifølge Flemming Fuglede Jørgensen, der er formand i Bæredygtigt Landbrug, er det eksempelvis efter simpel tjek af indhegning, at der efterfølgende er konstateret coronasmitte i de pågældende besætninger.
»Minkavlerne er aktive og lukker lynhurtigt deres farme ned. Så kommer statens kontrollanter og tiltvinger sig adgang. Man skal jo holde sig væk, når der er coronasmitte«, siger han.
Derfor mener han ikke, at Fødevarestyrelsen har håndteret sagerne om coronasmitte på minkfarme ordentligt.
Der er blevet påvist coronasmitte på en måges fod i Frederikshavn. Men ifølge Bæredygtigt Landbrug ændrer teorien om, at fuglene kan have taget smitte med rundt, ikke noget."

Det lyder for mig som chikane af FVST og stråmand som modtræk til, at der er øget fokus på farmenes egne bidrag til smittespredningen - og manglende samarbejde omkring smitteopsporing. Det er jo væsentligt mindre "ubekvemt" at skyde skylden på en kontrollant end på en måge, al den stund at måger vil være ret umulige at slippe af med på de åbne farme -> goodbye minkavl...
https://politiken.dk/indland/art7975042/Styrelse-politianmeldt-for-mulig...

Bæredygtigt Landbrug må komme med en eller anden form for konkrete beviser på, at kontrollanterne sjusker med sikkerheden - det er ikke nok at være fornærmet over, at der kommer kontrol.

Men derfor kan det da godt være, at FVST også kan lære at kommunikere og ramme "kulturen" lidt bedre. Men hvis "kulturen" nu er, at man gerne vil unddrage sig ubekvemme kontroller og besværlige kendsgerninger om smitten og evt. manglende smittesikkerhed i indhegningerne, så er det jo ikke nemt.

Anne-Marie Krogsbøll

Nå - så må vi på lige dette punkt ud med en undskyldning til minkfarmerne - de fik faktisk ikke brevene:
https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/minkavlere-fik-ikke-brev-om-ansatte

Og så fortsætter SSI tilsyneladende med at lyve, for selv om man i Informations artikler har beklaget sig over, at de manglende svar har hæmmet smitteopsporingen, og det derfor været til fare for befolkningen, så siger man i pressemeddelelsen fra SSI i dag:

"De manglende oplysninger har ikke betydet noget for COVID-19 epidemiens spredning og forløb på minkfarmene. "

WHAT?

Og "Brevene skal overskueliggøre processen yderligere og bliver sendt afsted til minkavlerne snarest."

WHAT?

Hvis det ikke har betydning, hvorfor har man så tidligere beklaget sig over, at de manglende svar hæmmede smitteopsporingen?

Og hvis svarene ikke betyde noget, hvorfor så overhovedet sende brevene ud nu?

Det er da li'godt utroligt! Hvordan kan vi tro på SSI efterhånden? Og hvorfor har de ikke fulgt op på de manglende svar?

Og influenzavaccinerne har man ikke styr på...

Coronaindsatsen sejler......

.. og jeg hører lige i Radioavisen, at SSI først blev opmærksom på problemet med de manglende breve, da de hørte om det i medierne ... !!

Er det virkelig DE myndigheder, vi skal have tillid til ??

Alt andet lige .. og jeg er ikke den store Mette Frederiksen fan .. men SSI eller Sundhedstyrelsen (eller Anders Tegnel), har mildest talt ikke vist de store lederegenskaber i en krise-situation.

Anne-Marie Krogsbøll

"SSI eller Sundhedstyrelsen (eller Anders Tegnel), har mildest talt ikke vist de store lederegenskaber"

Det har Brostrøm efter min opfattelse heller ikke, Rolf:
https://www.information.dk/node/718205#comment-1466641

.. men Mette tog trods alt roret, da det gjaldt.
(på trods af 'vejledning' fra 'sundhedsmyndighederne')

Fejl er begået, magtfuldkommenhed kan kritiseres .. men tilliden til 'sundhedsmyndighederne' er ... nåeh, ja ..

Men OK, nu er den ene direktør sendt til Berlin som ambassadør ... eller ?? Var det nu WHO .. ??
[ironi kan forekomme]

Anne-Marie Krogsbøll

"Men OK, nu er den ene direktør sendt til Berlin som ambassadør ... eller ?? Var det nu WHO .. ??"

Så vidt jeg har kunnet læse mig til, kan han sagtens klare begge jobs på en gang med begge hænder i lommerne (eller på fitness-maskinerne), så han fortsætter som direktør for Sundhedsforstyrrelsen.

Anne-Marie .. når jeg skriver 'Sundhedstyrelsen', så tænker jeg naturligvis mest på styrelsens direktør, ikke de sikkert mange fornuftige medarbejdere under ham :)