Analyse
Læsetid: 3 min.

Morten Østergaard blev fældet af sit eget coverup

Den radikale folketingsgruppe ville ikke acceptere, at Morten Østergaard blot gav sig selv en påtale for tidligere at have sexkrænket folketingsmedlemmet Lotte Rod – og derfor måtte han trække sig som partileder i et historisk drama
Morten Østergaard trak sig onsdag aften som leder for De Radikale, efter at han havde indrømmet, at det var ham, der krænkede partifælle Lotte Rod for ti år siden.

Morten Østergaard trak sig onsdag aften som leder for De Radikale, efter at han havde indrømmet, at det var ham, der krænkede partifælle Lotte Rod for ti år siden.

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland
8. oktober 2020

Det blev ikke hånden på låret i sig selv, men den famlende håndtering, som bragt Morten Østergaard til fald. #MeToo-bevægelsen har nu ramt Christiansborg for fuld kraft: De Radikales Morten Østergaard måtte onsdag aften træde tilbage i vanære og erstattes nu øjeblikkeligt af 45-årige Sofie Carsten Nielsen som ny partileder.

De Radikales skarpe position i debatten om seksuelt magtmisbrug – og gentagne angreb på udenrigsminister Jeppe Kofod (S) – gjorde det ganske enkelt umuligt for Morten Østergaard at forblive på posten: Han gamblede med og tabte gruppens tillid.

I flere dage har Morten Østergaard forgæves prøvet at håndtere den interne sexismesag, som eksploderede, da folketingsmedlemmet Lotte Rod fortalte på Facebook, at et mandligt radikalt folketingsmedlem havde lagt sin hånd på hendes lår for ti år siden.

Udadtil forsøgte Østergaard at lukke sagen ved tirsdag at konkludere, at »der er handlet på den, og der er givet påtale«. Han afviste, at krænkelsessagen ville få yderligere konsekvenser. Den hemmelighedsfulde håndtering blev dog ikke accepteret af flertallet i den radikale folketingsgruppe. Her havde partifællerne nemlig fuldt kendskab til, at krænkeren var Morten Østergaard selv, og at han således forsøgte at frikende sig selv.

Undskyldning ikke nok

Den bizarre manøvre med en anonym påtale til sig selv fik folketingsgruppen til at gøre oprør: Morten Østergaard forspildte mulighederne for såvel at genskabe tilliden indadtil i folketingsgruppen som for udadtil at placere De Radikale med fortsat troværdighed i offentligheden:

»Det, jeg har svigtet, er min gruppes tillid. Jeg har svigtet mit parti og dermed også offentligheden, fordi jeg ikke havde modet til at erkende, at det ikke var nok, at jeg sagde undskyld til Lotte, men at jeg også var nødt til at være åben om, at det var mig,« udtalte Morten Østergaard efter et maratonmøde, der var henlagt til Den Sorte Diamant tæt ved Christiansborg.

Som i et klassisk coverup, der hurtigt går galt, har Morten Østergaard reelt fældet sig selv ved ikke at være åben og ærlig om sagens rette forløb. Da han tilmed direkte løj og svarede »nej«, da journalister i forbindelse med Folketingets åbning tirsdag spurgte, om det var ham selv, der tidligere havde krænket Lotte Rod, blev det for meget for indtil flere af de kvindelige medlemmer i den radikale folketingsgruppe.

Morten Østergaards forklaringsproblemer er kun blevet yderligere forstærket, efter både Samira Nawa og Sofie Carsten Nielsen har fastholdt, at socialdemokraten udenrigsminister Jeppe Kofod ikke burde have været udnævnt til udenrigsminister, fordi han i 2008 havde sex med en 15-årig pige. Da Morten Østergaard så selv forsøgte at undvige at stå til ansvar for sine gerninger, faldt hammeren.

Spørgsmålet endte med kun at være, hvem der skulle afløse Morten Østergaard som partileder. To kandidater bød sig til på det dramatiske møde, der trak ud hen over onsdag eftermiddag: Tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard og tidligere uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen stræbte begge efter magten.

Efter et hurtigt kampvalg stod styrkeforholdet dog klart: Sofie Carsten Nielsen fik 12 stemmer mod kun fire til Martin Lidegaard, og dermed vil partiets kurs næppe skifte efter Østergaards farvel.

Sofie Carsten Nielsen understreger, at partiet vil fortsætte den direkte kritik af statsminister Mette Frederiksen (S), som Morten Østergaard så ofte har fremført, og som ellers har skabt intern uenighed hos De Radikale. Men også her er magtkampen nu afgjort: Martin Lidegaards kompromissøgende linje har tabt, og Sofie Carsten Nielsen har omvendt fået et markant mandat til fortsat at udfordre S-regeringen, ikke mindst i klimakampen.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Med Sofie Carsten Nielsen bliver de radikale endnu mere nyliberal og borgerlig.

Malan Helge, Anders Graae, Carsten Wienholtz, Susanne Kaspersen, Gustav Alexander, Georg Kallehauge, Marianne Stockmarr, Torben K L Jensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Er der ingen bundgrænse for gammelt nid og nag?

René Arestrup, Flemming Berger, Thomas Andersen, Svend Erik Sokkelund, Peter Breum, Else Marie Arevad, Malan Helge, Helle Walther, Per Torbensen, Mads Greve Haaning, Lars Eriksson, Johan á Rogvi, Michael Hullevad, Isabelle Vesterdal, René Hansen, John Andersen, Jørgen Toftegaard, Niels Johannesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Liselotte Paulsen, Erik Jakobsen, Klaus Ipsen, Torben Lindegaard, Erik Fuglsang, Ole jakob Dueholm Bech og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Fra og med i dag er vi alle, såvel mænd som kvinder, sexkrænkere.

René Arestrup, Peter Breum, Malan Helge, John S. Hansen, Carsten Munk, nils valla, Michael Hullevad, John Andersen, Niels Johannesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Erik Fuglsang, Erik Jakobsen, Klaus Ipsen, Michael Friis, Ole jakob Dueholm Bech, Torben K L Jensen og jan sørensen anbefalede denne kommentar
Bjarne Toft Sørensen

Ærgerligt, at de næsten konstante kampe i de politiske partier om poster og om den politiske linje, medieudviklingen (bl.a. i de sociale medier), og mange partiers egen profilering af høje idealer for deres lederes etos, alt sammen i forening har ført til, at man kun kan komme til tops i dansk politik, hvis man har en aldeles "uplettet" fortid. Spørgsmålet må være, om det egentlig er den slags politikere vi ønsker?

Spørgsmålet må bl.a. være, hvad der er mest "beskidt": De dumheder, som politikere har begået i deres fortid, og som de måske har bedt om undskyldning for over for de reelt forurettede, eller den måde, som partifæller inden for partiet vælger at bruge det på (også ved trusler herom) (med mediernes medvirken), til at styrke deres egen position og deres egen politik.

Jeg bebrejder ikke Lotte Rod for hendes udtalelser på Facebook i en god sags tjeneste, men den måde, som forskellige medlemmer af partiet har brugt disse udtalelser på til at fremme deres egne interesser. Det kan ikke passe, at det kun drejer sig om, at Morten Østergaard har "spændt ben for sig selv" ved en dårlig håndtering(?) af sagen.

Søren Dahl, Poul Reynolds, Svend Erik Sokkelund, Malan Helge, Per Langholz, Mads Greve Haaning, Lars Eriksson, Hans Aagaard, Johan á Rogvi, Michael Hullevad, John Andersen, Niels Johannesen, Miklôs Tōtfalusi, Eva Kjeldsen, Erik Fuglsang, Erik Jakobsen, Karen Christensen, Klaus Ipsen, Michael Hansen, Mads Hansen og Torsten Jacobsen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

De Radikale står helt klart forrest i kampen mod sexisme. Er alle andre blinde?

David Zennaro, lars helde og Ida Hermansen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Bjarne Toft Sørensen, det er indenfor ganske få årtier, at vi har fået politikere, der ikke overholder ganske almindelige regler for god opførsel og overholdelse af lovgivning uden at spekulere i at holde sig lige indenfor grænserne.

Carsten Wienholtz, Egon Stich, Nike Forsander Lorentsen, Sven Elming og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ovenstående er kendt og sikkert godkendt af Sofie Nielsen, ny leder af de Radikale,......
Så det jo tankevækkende, at hun ikke i talesætter hykleriet noget førend i dag....

Søren Dahl, Flemming Berger, Poul Reynolds, Malan Helge, Helle Walther, Per Langholz, Martin Sørensen, Carsten Wienholtz, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Isabelle Vesterdal, Katja Bramgaard, lars søgaard-jensen, Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Miklôs Tōtfalusi, Erik Fuglsang, Erik Jakobsen, Bent Nørgaard, Mathias Petersen, Erik Winberg, Eva Schwanenflügel, Poul Simonsen, Marianne Stockmarr, Benny Larsen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

De Radikale går foran, i samfundet, i kampen for anstændigheden mellem kvinder og mænd.

Puha, det er snart svært at tage radikale venstre seriøst længere. Må da håber for dem at Sofie kan få rettet den ynkelige skyde op. Man skal dælme være idealistisk anlagt i sin verdensanskuelse hvis man ik kan se at det stinker langt væk af magt interesser og alt muligt andet end noget så gudsjammerligt ligegyldigt som at Mortens tilnærmelse til Lotte blev afvist for ca 10år siden. Bliver næsten helt skadefryd når de i deres moralske puritanisme ender med at sætte ild til sig selv... godt det kun er mænd der kan være klamme krænkere der skal udskammes og folkestoldømmes for så er løsningen jo simple, udskift alle topposter med kvinder og lad så ligestillingens Utopia og sexismens endelige varme jeres kinder og fylder jeres krus.

Flemming Berger, Frank Hansen, Michael Hullevad, jan sørensen, Niels Johannesen, Liselotte Paulsen og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

" Det var ikke HÅNDEN, men HÅNDTERINGEN " !

Hvem kom først hønen eller ægget ?

Helle Walther, Mads Greve Haaning, Martin Sørensen, Susanne Kaspersen, Michael Hullevad, Steffen Gliese, Erik Jakobsen, Jens Christensen og Emil Davidsen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Alle andre partier i debatten, gemmer sig i kælderen.

Malan Helge, Susanne Kaspersen og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar

Det er ikke rart at være taberen efter et kampvalg, og derefter skulle fortsætte i partiet. Lidegaard var en fremragende udenrigsminister. Så Lidegaard: tag en hurtig beslutning og skift til Soc. Dem.; - ved første regeringsrokade bliver du formentlig tilbudt udenrigsministerposten, - win-win.

Malan Helge, Helle Walther, Erik Jakobsen, Michael Hullevad, Jens Christensen, Bent Nørgaard, Kim Houmøller og Emil Davidsen anbefalede denne kommentar

@freddie det er da også det eneste fornuftige at gøre når luftsirenerne lyder og tæppebombningen er begyndt. Jojo, nogle af bomberne rammer sikkert deres fortjente mål, men, ingen krig uden uskyldige døde og sårede blandt murbrokkerne.

Erik Jakobsen og Nordisk Teaterlaboratorium NTL anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

It's not the crime.
It's the coverup.

Hvem har dækket over hvem - udover at MØ har dækket over sig selv - med Sofie Carstens hjælp?

Hvor mange andre har vidst, at MØ slog sig selv over fingrene, og samtidig gav sig selv fripas til en fremtidig ministerpost?

Hvem har ellers haft for lange fingre hvor længe?

Planlagde Sofie Carsten MØ's fald med andre?

Og bliver vi nu vidne til en nedsmeltning allà Alternativets inden længe?

Det bliver interessant at se.

@ Søren Dahl 20:34

Er du sikker på at Sofie Carsten er mere neoliberalistisk og borgerlig end Martin Lidegaard?
Det er ellers mit indtryk, at Lidegaard hellere end gerne vil komme Venstre imøde på det økonomiske område.
Det er derfor, han beskrives som såkaldt 'midtsøgende'.

Peter Gløde, Søren Dahl, Per Christiansen, Denise Andersen, Mogens Kjær, ingemaje lange, Susanne Kaspersen, Michael Hullevad, Katja Bramgaard, lars søgaard-jensen, Finn Jakobsen og John Larsen anbefalede denne kommentar
Michael Hansen

Hvorfor sætter man lighedstegn mellem at lægge en hånd på Lotte Rods lår og sexisme. Alle kvinder og mænd har oplevet tilnærmelser som de oplevede som uønskede - eller det modsatte. Det er Lotte Rod, ikke Morten Østergård, som er sexisten.

Ete Forchhammer , Isabelle Vesterdal, jan sørensen, Karsten Nielsen, Erik Jakobsen og Jens Christensen anbefalede denne kommentar
Lise Kamp Dahlerup

Det er mig virkelig en gåde, hvordan Sofie Carsten Nielsen kan blive udnævnt til politisk leder efter Morten Østergård. Hun er en del af det cover-up, som forsøgtes gennemført for næsen af folketingsgruppen. Og først da Lotte Rod afslørede Østergård imod hans og Sofie Carsten Nielsens vilje blev sagen afgjort med Østergårds afgang. Men det fratager ikke Sofie Carsten Nielsen et enormt ansvar for at have forsøgt at dække over sagen i alt for lang tid. Mit gæt er, at Lotte Rod nok ikke stemte for Sofie Carsten Nielsen som politisk leder og at partiet snart splittes i stumper og stykker. Men med udnævnelsen af Sofie Carsten Nielsen som politisk leder blik der ligget som der er redt.

Malan Helge, Niels Jacobs, Helle Walther, Erik Jakobsen, Martin Sørensen, Susanne Kaspersen, Torben Bruhn Andersen, Ruth Sørensen og Michael Hansen anbefalede denne kommentar

Morten Ø synes ramt af "Lad den der ren kaste den første sten, hvis man tager det citat, som John Larsen lægger frem i ovenstående ad notam. Det er ikke hændelsen, men the cover up det handler om.

#Me too ruller over landet for anden gang. Hvis alle skal være ofre tager man noget fra det virkelige ofre. Det virker sgu lidt hysterisk, at sådan en hændelse 10 år tilbage netop nu fælder en politisk leder. Hvorfor netop nu - og ikke 3,5, eller 7 år tilbage? Hvad stiller sagen anderledes nu?

Men vi skal åbenbart vaske os selv nu, som middelalderens flagallanter kunne stå rene for Gud ved, at piske sig selv

Men øjensynligt har de radikale holdt storvask og MØ er skredet i svinget. Sofie Carsten Nielsen er ny konstitueret leder, men dog med viden om den krænkelse der ligger 10 år tilbage, inden dagens gruppemøde.

Nope det er ikke blevet bedre med min forståelse - eller vilje til, at tage det radikale venstre seriøst. Det er et parti der ofte har haft de afgørende mandater, og dermed en magt, som den relative mandatfordeling ikke kunne borge for.

Men MØ har trukket sig, og man tænker uvilkårligt hvad f... der foregik på det gruppemøde, og hvilke magtinteresser der lå bag?

Peter Gløde, Stephen Paulli Andersen, Malan Helge, Martin Sørensen, Erik Jakobsen, Finn Sørensen, Rasmus Knus, Klaus Ipsen, Michael Hullevad, Ketil Jeppe, lars søgaard-jensen, Niels Johannesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Miklôs Tōtfalusi og Michael Hansen anbefalede denne kommentar

Man spørger sig, hvorfor, hvorfor, hvorfor gjorde han det?
Og så spørger man sig, hvorfor de har gået og gemt på det i 9-10 år, eller hvad det er?
Og så spørger man sig, om kampagnen imod Jeppe Kofoed lige var det, der skulle iscenesætte MØ's tur i gabestokken.
Jeppe Kofoed har fortjent flere tæsk for sin håndtering af hjælpen til Italien og sin umådeholdne valenhed overfor alt, hvad der lugter af problemer, end for den udnyttelse han i et svagt øjeblik på et partigenossenmøde udsatte en beundrende yndling for.
Hos det radikale venstre har hykleriet altid haft vide rammer. Det skulle være så socialliberalt.

Malan Helge, Erik Jakobsen, Michael Hullevad, jan sørensen, lars søgaard-jensen, Miklôs Tōtfalusi, Michael Hansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Christensen

Herre Jemini... Hele scenariet kalder vel på flere oplysninger om, hvad der reelt skete med den hånd vistnok på et forkert sted på et forkert tidspunkt for mange år siden. Ikke at der ville være noget som helst spændende eller interessant i det overhovedet, men lige nu får det da hele bevægelsen mod sexistisk chikane til at fremstå ulideligt skinger. Også selv om det selvfølgelig er håndteringen, som er Rodet.

Svend Erik Sokkelund, Klaus Ipsen, lars søgaard-jensen, Niels Johannesen, Erik Fuglsang, Michael Hansen og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar

Så Morten Østergaard og Sofie Carsten Nielsen trækker sig fra ledelsen, på grund af et coverup, hvor efter Sofie Carsten Nielsen stiller op og bliver valgt til politisk leder...wtf?...Så kunne de sgu da ligeså godt have beholdt Østergaard.

Ete Forchhammer , Ruth Sørensen, Rasmus Knus, Susanne Kaspersen, Bent Nørgaard, Isabelle Vesterdal, erik pedersen, Gustav Alexander, Miklôs Tōtfalusi, Michael Hansen, Erik Fuglsang og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Martin Lidegaard nærmer sig jo midten fra højre, han ønsker tilnærmelse til Socialdemokratiet, Eva Schwanenflügel.

Eva Schwanenflügel

Nærmer sig midten fra højre..?
Den er ny ;-)

Men jeg synes ellers jeg har hørt ML udtrykke stærk sympati for mere samarbejde 'hen over midten', og det betyder jo Venstre og Konservative, Steffen Gliese.

Kim Houmøller

Martin Lidegaard og Morten Østergaard smutter begge fra de Radikale indenfor kort tid. Feministerne bliver tilbage i sandkassen.

Mads Kjærgård, Erik Jakobsen og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar

Vi kender det alle. Vi skammer os og fortæller en løgn. Så er vi nødt til at gentage løgnen i forskellige sammenhænge. Så bliver vi tager med bukserne nede.

Jeg føler med Morten Østergaard og selvfølgelig med Lotte Rod, hvis historie er blevet 'offentlig-offentlig'.

Benta Victoria Gunnlögsson og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Gert Friis Christiansen

Det Morten Østergaard har gjort viser, at han er et almindelig menneske. Der findes andre ting man kan foretage sig, der kan være krænkende. Hvis man tog danmarks befolkning og sorterede alle de fra der ikke kunne gå igennem dette filter, ville der ikke være mange tilbage. Måske, på nær enkelte af Informations kommentatore, der altid syntes at indtage de politisk korrekte og nemme holdninger.

arne tørsleff, Erik Jakobsen, Klaus Ipsen, Michael Hullevad og Niels Johannesen anbefalede denne kommentar

Nej! Morten Østergaard er ikke blevet fældet af #metoo eller noget han har gjort for 10 år siden.
Han måtte gå efter at han gav en bortforklaring, der var så dum at selv niveauet i folkeskolens yngste klasser er højere.
Hvordan have tillid til noget han siger efter at han har "givet sig selv en reprimande".

Poul Reynolds, Eva Schwanenflügel, Ruth Sørensen, Jens Erik Starup, Susanne Kaspersen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Oprigtig talt. Nu må navnene på grissebasserne på DR, TV2 og hele den skrevne presse frem. Herunder også Information. Hvis en hånd på et lår for 9 år siden kan vælte en partileder, så må en række stillinger blive ledige herefter. Så er der hele filmverdenen, kommunerne og sundhedsvæsnet. Kom nu igang rundt omkring. Har du glemt armen om skulderen i 2007? Det er noget rod.

Peter Gløde, Ete Forchhammer , Flemming Berger, Per Torbensen, Erik Jakobsen, Hans Aagaard, Klaus Ipsen og Gert Friis Christiansen anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

Det værste var næsten at se ham stå der bagefter og lire den samme selvhadende sang af, som alle de andre der har været gennem MeToo-møllen – jeg er en krænker og jeg undskylder for al den skade jeg har forvoldt – jeg indrømmer at have samarbejdet med nazistiske, zionistiske og fascistiske agenter for at skade den gloværdige sovjetiske revolution.

Erik Jakobsen, Frank Hansen, Hans Aagaard og Gert Friis Christiansen anbefalede denne kommentar
Niels Erlinger

Ifølge de radikale er en hånd på låret, i løbet af ti år, blevet til en rådden og sexistisk kultur.

Hvis Lotte Rod virkelig har accepteret Morten Østergaards undskyldning og tilgivet ham, hvorfor bringer hun så sagen frem??

De to involverede har jo afgjort sagen.

Moralen er: - stol aldrig på en kvindes tilgivelse!!!

Peter Gløde, Flemming Berger, Malan Helge, Karsten Nielsen og Erik Jakobsen anbefalede denne kommentar
Kenneth Jacobsen

Tja, afstemningen om efterfølgeren endte 12-4, men havde manden en egentlig chance overfor kvinden? Methinks at én af de kedelige følger af tidens diskurs er grundfæstelsen af den opfattelse, at kvinden er det rigtige menneske. Det er ganske vist en venden-på-hovedet ift tidligere tiders opfattelse, men vel sådan set ikke ret meget bedre. Skulle nogle være i tvivl om de sidste 50-60 års forkyndelse af dette forhold, kan man konsultere, hvad der er vist os i film og reklamer - hvor manden altid er en lidt infantil type overfor den anderledes voksne kvinde. Drengerøven vs Moderen. Således er billedet. Virkeligheden er som bekendt nuanceret. Hvem kender ikke til at også kvinder er mennesker - med alt hvad deraf følger?

René Arestrup, Gert Friis Christiansen, Erik Jakobsen, Trond Meiring og nils valla anbefalede denne kommentar

Det er ganske naturligt for en han eller hun at føle sig tiltrukket den anden.
Intet galt i en hånd på låret.
Det er først galt hvis et "Nej" ikke respekteres.

Hvis ikke den "berørte" kvinde dengang mente håndspålæggelsen havde substans til en politisag,
bør sagen heller ikke have det i dag, en anden tid hvor strømningerne er anderledes end dengang.

At Christiansborg er blevet så fikseret på "berøring" kan hænge sammen med politikernes alt for akademiske liv ude af kontakt med resten af samfundet, eller inkompetence som samfundets repræsentanter, med tanke på de myriader af forhold der dagligt udspiller sig og som burde være mere relevant for politiker tage sig af.
Men det kan også skyldes at sexismen er laaangt større i politikernes egne kredse end vi andre umiddelbart går rundt og tror. Og i såfald og med tanke på politikernes manglende nærvær ude i samfundet, kunne det jo tænkes politikerne tror det sådan det forholder sig også for resten af samfundet.

Det korte af det lange, Politikerne siger det ikke er håndspålæggelsen i sig selv der er problemet men den efterfølgende håndtering, fortielse.
Hvilket betyder, hvis nogen på Christiansborg vidste til Mortens håndspålæggelse er de skyldige, i følge udmeldingerne fra borgen, hvilket egentlig gør sagen her lidt atypisk da det ikke er sexisten der står for anklage med derimod alle dem der kendte til sagen.

Tænk engang hvis hæleri fik samme opmærksomhed. Så endte vi måske med et samfund uden salg af stjålne cykler mm. :-)

PS.
Jeg vil ikke leve i et samfund uden fysisk kontakt (bevares, reelt nok med Corona-restriktionerne).
Længe leve flerderi. (vist kun yderliggående som kalder det sexisme)
Længe leve respekten for et Nej.

Har for øvrigt aldrig oplevet nogen kom til skade af en berøring.
Har aldrig oplevet kvinder komme til skade af mænds kiggeri.
Har aldrig oplevet kvinder få psykoser af mænds "våde" bemærkninger og kommentarer.
Men har til gengæld oplevet mænd få ondt i øjnene af at kigge på halvt påklædte kvinder med stillethæle kold vinterdag.

Så Martin Lindegaard kunne ikke vælges, fordi han var en mand. Fandt denne hos konkurrenter om faren ved at opdele alt i køn:
https://pov.international/metoo-reduceres-til-kon-feminisme/

En hånd på låret, kunne uden tvivl været håndteret kort klart og effektivt og klogt ved åbenhed og ja det var mig, jeg dummede mig og har undskyldt. Men nej, de sætter sig på den høje hest, fordømmer og er så moraliserende overfor alle andre, mens de selv skjuler sandheden. Sofie Carsten Nielsen burde ikke have sagt ja til at stille op, hun er sovset ind i sagen. Lidegård som Jelved foreslog er blevet droppet på grund af sit køn, come on, havde han lig i lasten havde han ikke stillet op. De kvinder i radikale venstre kagler lidt vel meget i øjeblikket, de taler om ligestilling, ja enig i ligestilling, men så opfør jer som sådan, det var ikke det der blev vist ved valget af SCN.

Peter Gløde, Eva Schwanenflügel, Malan Helge, Gert Friis Christiansen, Per Langholz, Ruth Sørensen og Gert Hansen anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Det er en meget speget sag.

Hele sagen kunne have været håndteret internt i foleketingsgruppen - og dette drama kunne have været afværget
Det er næsten indlysende, at denne nærmest uskyldige hændelse er blevet udnyttet i et større komplots tjeneste.
Hvis ikke det er tilfældet, vil jeg sige at den, der står tilbage med det største forklaringsproblem er Lotte Rod.

Politik udstiller altså nogle højst bizarre forløb en gang imellem. Måske fordi vi, offentligheden kun ser den sluttelige maskerade - og må gætte os til alle rænkespillene bag.

/O

René Arestrup, Lars Schmidt, Poul Baad Rasmussen, Malan Helge og Karsten Nielsen anbefalede denne kommentar

Radikale skal ha ro på nu, selvfølge må politikere ikke rage på hinanden, kun rage til sig. den nye formand og Macron fan, skal sørge for, at komme med vejl. pris, samarbejde hen over midten, eller også nedlægge Christiansborg og lade AI system varetage algoritmer der giver lidt til de velstillet og tager lidt fra den nederste hylde, det kan google hjælpe med, og så få lukket landsby aviserne.

Karsten Nielsen

Her har man rettet "bager for smed" Det burde være Lotte Roed, der skulle gå.

John S. Hansen

Det er vist på tide, at jeg offentligt indrømmer, at jeg engang kom med et aldeles upassende forslag til en kvindelig medstuderende på jurastudiet i 90 èrne! (du ved hvem jeg er)

Sikken en lettelse at få det ud af systemet!!

Peter Gløde, René Arestrup, Ete Forchhammer og Niels Johannesen anbefalede denne kommentar

Hmmm fik godt nok morgenkaffen galt i halsen, da jeg læste om denne bizarre sag i mit gamle parti. Men tillykke til Sofie Carsten Nielsen med formandsposten. Jeg tror og håber, hun vil klare det godt.

Komplot okestreret fra SCN og med et godt afkast i første omgang til SCN og derpå til Lotte Rod med en ministerpost snarligst med en venlig hilsen fra SCN!?

MØ er måske blevet dårligt rådgivet af sin gode ven SCN , og mod bedre viden...

Facebook og Meeto# har potentiale til meget svineri, når en hånd på et lår kan ryste Christiansborg.

Nu bliver dansk politik nok snart ren som nyfalden sne. Man ser en snedronningen for sig, i skikkelse af SCN.

Peter Gløde, Ete Forchhammer og Chris Ru Brix anbefalede denne kommentar

Endelig er der hul igennem. Begrebet krænkning har fået betydning. Et vigtigt skridt mod ligestilling. Tak.

Nej, det var ikke cover-uppet der fældede Morten Østergaard. Sofie Carsten Nielsen var med i forsøget på at dysse det hele ned, og hun er som bekendt formand i dag.

Morten Østergaard blev fældet fordi han for 10 år siden lagde sin hånd på et lår.

John S. Hansen

lars helde
08. oktober, 2020 - 13:52

Det falder mig meget fjernet at forsvare/støtte M.Ø. og Radikale i det hele taget.
Men jeg har svært ved at se dette som et skridt i retning af øget ligestilling i det Danske samfund.

Du glemmer vist at vi har en stærkt kønsdiskriminerende Lov om værnepligt her i landet, samt en kønsdiskriminerende retspraksis på familieretsområdet.

Set i det lys virker det useriøst at tillægge denne Clintonisering af Dansk politik nogen som helst værdi.

Jeg gruer for Sofie C.N som leder i de radikale efter dagens tale i folketinget. Hun er jo så konfrontatorisk, hun udløser et valg inden jul hvis hun fortsætter i den boldgade. Nægter at underskrive finansloven, hvis hun ikke får sin vilje.

@ Niels Jakobs.

"Nu bliver dansk politik nok snart ren som nyfalden sne".

Desværre nok nej.
Blev amerikansk politik måske ren af Billś tur på Harmonikaen? :-)

Mads Kjærgård

Den havde jeg ikke lige set komme! Men en hånd på et lår, så kan jeg da berette om mange sexovergreb på undertegnede. Man føler trang til at udbryde MeeToo! :-) Men alt kontakt kønnene imellem er jo if. de nye definitioner et sexovergreb. Fx. "God morgen! Hvad tiltaler du mig, er du ude på sex? Chef!!!!! Politi!!!!!! Det går jo slet ikke, har Morten overhovedet været for retten? Er det nu de sociale medier, der skal bestemme, hvem der er partiformand? Det er langt ude!

Freddie Vindberg

Helle Walther, jeg så også Sofie Carsten Nielsen i dag, i sin nye rolle, og hold da op
hvor er hun stærk og konfrontatorisk. Bare hun vil fortsætte med det.

Næsten alle er vel enige om, at seksuelle krænkelser er utilladelige. Alligevel er der næppe tvivl om, at det fortsat vil ske - nok især at mænd krænker kvinder.
Kvinder kan være - og gøre sig - så attraktive for mænd, at de ikke kan modstå fristelsen.
Dét, vi - efter min mening - mangler, er nogle klare alment accepterede adfærdsregler samt nogle klare regler for, hvad man gør, hvis det alligevel er gået galt.
Hvad er grænsen for adfærd uden den andens accept?
Skal det være slut med: Du må ikke - du må ikke - du må ikke holde op ;-)
Skal der være en whistleblower-ordning?
Hvordan med falske anklager?
Lad os få en konstruktiv debat, der kan føre frem til nogle gode konklusioner!
Hvordan håndtere en krænkelse, hvis den er sket?

Jeppe Lindholm

At Morten Østergaard skulle forlade sin formandspost hos Det Radikale Venstre bare fordi han har lagt sin hånd på et kvindelår for 10 år siden er helt ude i hampen og komplet latterligt. Det viser bare hvor afsporet den såkaldte ligestillings sag er blevet.

- Det virker nærmest som et planlagt komplot mod Morten Østergaard.

For mig har Det Radikale Venstre mistet sin troværdighed.

Henrik Mortensen

Bortset fra at vi nu skal se mere til Sofie Carsten-Nielsen og høre hendes selvmodsigende forklaringer er det da morsomt. I sædvanlig radikal populismejagt faldt Morten over et nyt populistisk synspunkt og red med på det. Men glemte den sten han havde lagt forude, en gang i fortiden.

Sider