Interview
Læsetid: 7 min.

Ønskeliste til Københavns næste overborgmester: »Øverst står bæredygtig byudvikling«

København skal have en ny overborgmester efter Frank Jensens exit, og flere kandidater har allerede meldt sig på banen. Men hvordan bør de udvikle København? Information har spurgt en række interessenter og samlet en ønskeliste til den kommende overborgmester
København skal have en ny overborgmester efter Frank Jensens exit, og flere kandidater har allerede meldt sig på banen. Men hvordan bør de udvikle København? Information har spurgt en række interessenter og samlet en ønskeliste til den kommende overborgmester

Astrid Maris Rasmussen

Indland
3. november 2020

Efter Frank Jensens (S) dramatiske exit fra overborgmesterposten i København – hvor han efter 10 år i jobbet måtte trække sig på grund af anklager om seksuelle krænkelser – skal der findes en ny kandidat til posten.

Torsdag meddelte Sophie Hæstorp, den nuværende regionsformand i Region Hovedstaden, at hun går efter at blive spidskandidat for Socialdemokratiet i København og dermed kandidat til overborgmesterposten i Københavns Kommune. Tidligere folketingskandidat Mette Reismann (S) har også meldt sig ind i kampen om at blive spidskandidat.

Den nuværende konstituerede overborgmester, Lars Weiss, har endnu ikke meldt ud, om han vil gå efter at fortsætte på posten. Fristen for at melde sit kandidatur udløber søndag den 8. november. 

Men en ting er, hvem der skal være overborgmester. En anden er, hvordan overborgmesteren vil sætte sit præg på Danmarks største by. Hvad er ønskerne til den nye overborgmester, og hvilke ambitioner bør den næste overborgmester have?

Det spørgsmål har Information stillet en række forskellige interessenter fra byen. Her kommer deres ønskeliste.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ete Forchhammer

Typisk (?) , man har "glemt" at spørge en repræsentant for kulturen i København.

Jeg ønsker mig bare en by, hvor man har lyst til at gå en aftentur med sin kæreste, sidde på en bænk og drikke et glas vin .. eller sidde på en hyggelig cafe og se ud over vandet ..

Jeg tror, det var arkitekt Steen Eiler Rasmussen, der engang sagde: "Arkitektur er at lave rummet MELLEM bygningerne, for så giver bygningerne sig selv .. "

Tænk på Nordea's hovedkvarter p'å Christianshavn - der hvor 'ørkenfortet' tidligere lå .. for ikke at tale om B&W's gamle motorfabrik. Tænk hvis Nordea og arkitekt Henning Larsen havde udnyttet havnefronten med dens behagelige aftensol.

Nordea har sikkert en udmærket kantine i deres bygninger, men hvorfor ikke udnytte dem til café ned til havnen .. ??

Steen K Petersen

Mit ønske til København nye overborgmester, er at denne følger loven i forhold til udsatte borgere. Det være sig på børneområdet, handicapområdet, sygedagpengeområdet, visitation til flexjob - og førtidspension og ikke at glemme kommunens hjemløse.

Københavns kommune er notorisk kendt for deres mange omgørelsessager i Ankestyrelsen, de ligger som de højeste i landet og det har også medført en masse retssager, som de taber på stribe.

Den afgående overborgmester, påberøbte sig retsikkerhed - mens vedkommende igennem sin næsten 12 års alt for lange embedsperiode, knægtede udsattes borgers retsikkerhed.

Så mit ønske for den nye overborgmester, er meget simpelt - følg loven - lev om til retsstaten - praktiser demokratiet.

Susanne Kaspersen, Rolf Andersen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Tålmodighed. Nu kommer der jo nok en kvinde på posten i sidste ende. Så bliver alt godt ;-)