Nyhed
Læsetid: 4 min.

Olieeventyret i Nordsøen smuldrer, efter at Total har trukket sig

Det store franske olieselskab Total har mistet tålmodigheden med den danske regering og trækker sin ansøgning om ny efterforskning og udvinding. Dan Jørgensen indkalder til politiske forhandlinger, der formentlig vil ende med afblæsning af udbudsrunden
Olieboreplatforme i havnen i Frederikshavn til efterforskning af gas og olie forekomster i havbunden i Nordsøen. Olieselskabet Total besluttede torsdag at trække sig fra den såkaldte ottende udbudsrunde i Nordsøen.

Olieboreplatforme i havnen i Frederikshavn til efterforskning af gas og olie forekomster i havbunden i Nordsøen. Olieselskabet Total besluttede torsdag at trække sig fra den såkaldte ottende udbudsrunde i Nordsøen.

Søren Breiting

Indland
9. oktober 2020

Det betyder ikke stop for den igangværende olie- og gasproduktion i den danske del af Nordsøen, men det betyder farvel til forestillingen om at udvide og forlænge efterforskning og produktion til efter 2050.

Det tegner til at blive den politiske konsekvens af olieselskabet Totals beslutning torsdag om at trække sig fra den såkaldte ottende udbudsrunde i Nordsøen. I en situation, hvor det globale oliemarked er præget af økonomisk nedtur, vigende priser og dyb usikkerhed har det store franske selskab mistet tålmodigheden med den danske regering, der i mere end et år har været i tænkeboks om, hvorvidt udbudsrunden skulle resultere i uddeling af licenser eller ej.

»Beslutningen om at trække ansøgningen fra udbudsrunden afspejler et behov for klarhed omkring store investeringer, som har indflydelse på vores langsigtede planlægning,« siger Ole Hansen, ansvarlig for udvikling af Totals danske Nordsø-aktiviteter.

Han understreger, at selskabet fortsat vil fokusere på de nuværende licenser, herunder genopbygningen af gasfeltet Tyra.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Skål og tillykke!

Kurt Nielsen, Bjarne Jensen, Hans Larsen, Poul Reynolds, Alvin Jensen, Dorte Sørensen, Christian Skoubye og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Hvem står for oprydningen efter vores olieeventyr i nordsøen? Når vi nu ikke længere skal hente olie op, skal alle platforme skrottes og boringerne lukkes forsvarligt, det bliver dyrt.

Niels-Simon Larsen, Ole Svendsen, Kurt Nielsen, Gert Romme, Ete Forchhammer , Alvin Jensen, Dorte Sørensen og Christian Skoubye anbefalede denne kommentar

Så et fransk olieselskab er mere grønt end vores regering..

Fedt....

Gitte Loeyche, Kurt Nielsen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

Desværre koster det nok en del på kontoen for social og grøn omstilling.

Danmark burde, som Holland, Norge og Storbritannien, have opbygget et fond til at finansiere oprydningen, dengang der var penge i Nordsøsokkelen. Men interesserede, visionære og fremsynede politikere var - og er en mangelvare i Danmark.

Af hensyn til demokratiet burde man måske sætte vælgerforeningernes bestyrelser på valg. Det er jo dem, der opstiller uduelige politikere på valgliterne.

P.G. Olsen, Kurt Nielsen og Bjarne Jensen anbefalede denne kommentar

ENDELIG - det var på tide!!!!

Så kære Soc. dem - drop nu jeres ualmindeligt fodslæbende holdning til grøn omstilling - og kom i gang med at leve op til jeres egne løfter om 70 % CO2 reduktion i 2030.

Jo længere i venter - jo dyrere bliver det - så KOM NU I GANG!!!

Hvis Mette Frederiksen virkelig vil være børnenes statsminister - så vær det for vores børn og børnebørn - drop 8. udbudsrunde til indvinding af fossile brændsler fra Nordsøen og SÆT FULD TRYK PÅ DEN GRØNNE OMSTILLING!!!

Trond Meiring, Gitte Loeyche og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar

Den dér hockey stav må Dan Jørgensen gerne placere et sted hvor solen aldrig skinner!