Nyhed
Læsetid: 3 min.

Overlevende fra Scandinavian Star: Helt elementære forhold er aldrig blevet undersøgt

Norske Jan Harsem overlevede brandkatastrofen på Scandinavian Star, men mistede sin gravide hustru. Onsdag eftermiddag vil han på en høring på Christiansborg pege på forhold, som hverken danske eller norske myndigheder har undersøgt, herunder finansieringen af færgen
Jan Harsem (til højre) er overlevende fra branden på Scandinavian Star og har i mange år været formand for den norske støtteforening for Scandinavian Star-ofre, som har kæmpet for mere sikkerhed til søs, og at få myndighederne til at se på sagen påny. Her ses han til en demonstration uden for Stortinget i Oslo den 2. marts 1993. I midten er det hans søn Halvor, der også var med ombord på færgen.

Jan Harsem (til højre) er overlevende fra branden på Scandinavian Star og har i mange år været formand for den norske støtteforening for Scandinavian Star-ofre, som har kæmpet for mere sikkerhed til søs, og at få myndighederne til at se på sagen påny. Her ses han til en demonstration uden for Stortinget i Oslo den 2. marts 1993. I midten er det hans søn Halvor, der også var med ombord på færgen.

NTB Scanpix/Ritzau Scanpix

Indland
21. oktober 2020

Den store skandale omkring Scandinavian Star er, at helt elementære forhold, som burde være grundlæggende for enhver undersøgelse og efterforskning – nemlig skibsreder, forsikringsforhold og finansiering – aldrig er blevet undersøgt hverken af danske eller norske myndigheder.

Sådan vil budskabet lyde fra norske Jan Harsem, når Folketingets Retsudvalg onsdag eftermiddag afholder høring om Scandinavian Star på Christiansborg. I april 1990 skulle han på påskeferie til Jylland sammen med sin halvandet årige søn og sin gravide kone. Det lykkedes Jan Harsem at komme op på dækket med sin søn, men hans hustru og ufødte barn omkom sammen med 158 andre passagerer.

I de 30 år, der er gået siden natten til den 7. april 1990, hvor påsatte brande hærgede den nyindsatte færge på vej fra Oslo til Frederikshavn, har danske myndigheder som Rigsadvokaten og skiftende justitsministre henholdt sig til, at skibets økonomi- og ejerforhold er blevet undersøgt grundigt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Peter Beck-Lauritzen

"Follow the money!" Der findes forbryderne. Foriøvrigt havde ejerne flere skibsbrande/forsikringssvindel numre bag, har det vist sig efterfølgende.
Nævnes bør også Estonis-forliset! Her er S, SF & estiske regeringer dybt involveret i fordækte aktiviteter.
Mageløst uansvalighed!¹

Danske myndigheders udtalelser kan man ståle på, ubegrænset.
Når Fogde siger at alt er undersøgt, så har han enerdigt undersøgt alt det efterlyste efter bedste evne.
Og mere kan man vel ikke forlange.
At der så er to tilsyneladende demente politifolk emeritus, der mener at huske det anderledes fra deres tid i der frederiksbergske, kan da ikke få os til at tvivle på den øverste anklagemyndigheds kompetente udtalelser.
Husk rangorden og hvilken tyngde hirarkiet giver.

Hele denne mordbrand er skamdaløst undersøgt! Det er bevist at nor de tre skandinaviske lænder
skulde samarbejde gik det galt, en omér.

Tak igen til Information/Ulrik Dahlin for ikke at lade denne skandale glide ud i glemselen, og jeg vil bede jer om at holde ved.