Baggrund
Læsetid: 4 min.

Så blev klimaborgertinget endelig samlet for første gang: »Vi kunne godt have brugt mere tid«

Efter flere udskudte møder som følge af corona lykkedes det i weekenden at samle borgertinget, der de næste to år skal diskutere løsningsforslag til klimakrisen
Den 6. december 2019 præsenterede Dan Jørgensen klimaloven, hvori intativet om et klimaborgerting indgik. Knap et år efter har borgertinget afholdt deres første møde.

Den 6. december 2019 præsenterede Dan Jørgensen klimaloven, hvori intativet om et klimaborgerting indgik. Knap et år efter har borgertinget afholdt deres første møde.

Thomas Sjørup

Indland
26. oktober 2020

Efter pres fra ngo’er og fagfolk – og en kampagne i Information – lancerede regeringen i sommer Danmarks første borgerting bestående af 99 almindelige borgere, som skal diskutere dilemmaer og løsninger på klimaudfordringerne.

Efter flere aflyste møder på grund af coronakrisen kunne klimaminister Dan Jørgensen (S) lørdag omsider byde de 99 medlemmer velkommen til et møde over to dage.

»For mig er det afgørende, at borgerne bliver hørt i forhold til de store forandringer, vores samfund står over for. Det må corona ikke sætte en stopper for,« skrev Dan Jørgensen i en pressemeddelelse forud for mødet, der af samme grund foregik efter en coronaneddroslet digital model.

Medlemmerne har til weekendens møde på den måde måttet sidde hjemme og modtage oplæg fra eksperter og diskutere emner i mindre diskussionsgrupper fra egne computere, hvorfra de har stemt om, hvad de mener, at politikerne skal forholde sig til.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Niels-Simon Larsen

Så kom det endelig i gang. Godt, men jeg forstår bare ikke, at omstillingen drejer sig om teknologi. Er det ikke en livsomstilling, vi skal igennem, bort fra en ødelæggende, forbrugeristisk livsstil? Det vil jeg da holde fast ved.

Dorte Sørensen, Torben Skov, Kurt Nielsen, Erik Winberg, Halfdan Illum, gregers hoff, Krister Meyersahm, Lars Jørgensen og Marie Vibe anbefalede denne kommentar

Overvejende positivt. Det bliver spændende at følge. Især glæder omvendelsen af en CO2 afgiftsmodstander mig.
Vi håber de får mere tid, men hvor dejligt - hockeystaven har brug for al den akutte hjælp fra folket - nu - den overhovedet kan få. Udover oventstående sande kommentar, om den helt store livsstilsomlægning. Fra mis-for-bruger: til grøn-gen-bruger

Dorte Sørensen, Niels-Simon Larsen, Kurt Nielsen og Lars Jørgensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad med at lægge alle eksperternes oplæg ud så ALLE har mulighed for at høre/læse med. Derudover kunne de 99 medlemmer få mulighed for at læse/høre oplæggene igen og være bedre klædt på til de næste møder.

Marianne Jespersen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne kommentar