Nyhed
Læsetid: 4 min.

SF vil styrke statens interne revisioner for at forebygge skandalesager

SF vil genbemande og styrke statens interne revisioner, der fører kontrol med forvaltningen. Partiet mener, at det vil kunne forebygge kommende skandalesager i staten. Det er et skridt på vejen, men ikke vidtgående nok til at løse problemerne, mener professor i forvaltningsrevision
»Jeg tror, at nogle af de skandaler, vi ser, kunne være undgået, hvis vi havde interne revisioner, som blev lyttet til,« siger SF’s formand Pia Olsen Dyhr. Partiet ønsker med et nyt udspil at styrke kontrollen med forvaltningen, blandt andet ved at genindføre de såkaldte paragraf 9-aftaler.

»Jeg tror, at nogle af de skandaler, vi ser, kunne være undgået, hvis vi havde interne revisioner, som blev lyttet til,« siger SF’s formand Pia Olsen Dyhr. Partiet ønsker med et nyt udspil at styrke kontrollen med forvaltningen, blandt andet ved at genindføre de såkaldte paragraf 9-aftaler.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
5. oktober 2020

Ministeriernes interne revisioner skal styrkes, så der bliver holdt bedre opsyn med statens forvaltning. Det mener SF oven på det væld af skandalesager i staten, som vi har set de seneste år – for eksempel svindelsagen i Forsvarets Ejendomsstyrelse, sagen om svindel med udbytteskat og skandalen om brug af teledata hos poltiet.

SF’s formand Pia Olsen Dyhr mener, at læren er, at de interne revisioner er for tandløse.

»Jeg tror, at nogle af de skandaler, vi ser, kunne være undgået, hvis vi havde interne revisioner, som blev lyttet til,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjarne Andersen

Så kommer der flere ting ud i offentligheden.

SF har selv stemt for mørklægningsloven, så der kommer så lidt som muligt ud til offentligheden.

Thomas Tanghus, P.G. Olsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
steen ingvard nielsen

Plat og svindel og bananstat.
Vi må da håbe at man kan genindføre skærpet kontrol for går der jo åbenbart helt bjørnebande i det!

steen ingvard nielsen

Hvem har indført den lempeligere kontro med forvaltningernel? Hvem har foreslået offentligheds loven.