Analyse
Læsetid: 3 min.

Sofie Carsten Nielsen: Jeg har drøftet Østergaards upassende adfærd med Auken

De Radikales nye politiske leder Sofie Carsten Nielsen fortæller nu, at hun har snakket med Ida Auken om, at Morten Østergaard »ikke altid har opført sig passende«. Hun har ellers holdt fast i at være uvidende om sagerne om ham. Selv mener hun, at der er forskel på at have kendskab til en sag og viden om en generel adfærd
Sofie Carsten Nielsen og Ida Auken har haft uformelle samtaler om Morten Østergaards adfærd.

Sofie Carsten Nielsen og Ida Auken har haft uformelle samtaler om Morten Østergaards adfærd.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indland
16. oktober 2020

De Radikales nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har tidligere snakket med Ida Auken (R) om Morten Østergaards grænseoverskridende adfærd.

Det fortæller Sofie Carsten Nielsen, efter Ida Auken onsdag anklagede hende for at have dækket over Morten Østergaards »mangeårige grænseoverskridende adfærd over for kvinder«.

»Som jeg også har udtalt i medierne, så har jeg ikke lagt skjul på, at Morten for år tilbage har været fuld og pinlig. Og jeg har også uformelt snakket med Ida Auken om Mortens adfærd til fester, og at han ikke altid har opført sig passende,« skriver Sofie Carsten Nielsen i en kommentar til Information.

Ida Auken skriver i sit facebookopslag, at Morten Østergaard på folkemødet i 2017 havde »befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig«.

Ifølge Ida Auken informerede hun i juni samme år både Sofie Carsten Nielsen, landsformanden og partisekretæren om denne episode. De Radikales partisekretær har fortalt, at han blev orienteret, mens Sofie Carsten Nielsen onsdag afviste det »pure« og erklærede sig »rasende over de påstande, Ida Auken i dag har rejst på sin Facebook«.

Sofie Carsten Nielsen afviser stadig at have kendskab til den konkrete sag fra 2017. Men hun bekræfter altså nu, at hun i andre sammenhænge har drøftet Morten Østergaards upassende adfærd med Ida Auken.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen er der dog »en verden til forskel på at kende til en konkret krænkelsessag og at have løse snakke om Mortens adfærd i øvrigt«.

»Det er vigtigt for mig at understrege, at det hverken er mit eller andre kollegers ansvar, at Morten kunne blive fuld og pinlig til fester. Ikke desto mindre så har jeg ligesom andre snakket med Morten om det, og jeg har opfordret ham til at rette op på det. Og det var faktisk mit indtryk, at han også tog opsangene til sig og ændrede adfærd,« udtaler hun.

Ida Auken henviste på Facebook også til, at hun i efteråret 2018 havde »en samtale på tomandshånd« på Sofie Carsten Nielsens kontor. Her skulle Ida Auken angiveligt have »gjort klart«, at hun »havde mistet tilliden til ham (Østergaard, red.) som leder for Radikale Venstre blandt andet på grund af hans opførsel over for kvinder«.

Information har siden onsdag formiddag forgæves forsøgt at få Sofie Carsten Nielsen til at svare på, hvorvidt dette møde har fundet sted. Sofie Carsten Nielsen vil fortsat hverken be- eller afkræfte mødet i efteråret 2018.

Partifæller er kritiske 

De Radikales nye leder har den seneste uge været i modvind, blandt andet fordi hun flere gange har svaret uklart på, hvad hun har vidst om Morten Østergaards krænkelser og hvornår. Efter Ida Aukens opslag onsdag har Sofie Carsten Nielsen over for flere medier afvist at være blevet orienteret om den specifikke sag på Folkemødet i 2017.

Men hun undlod altså onsdag at forholde sig til, om hun i andre sammenhænge havde talt med Ida Auken om Morten Østergaards generelle adfærd over for kvinder. Da partilederen onsdag blev direkte spurgt af Politiken om, hvorvidt hun kunne »afvise alt« i Ida Aukens facebookopslag, refererede hun kun til sagen på Folkemødet i 2017 – og ikke det eventuelle møde i efteråret 2018.

»Det er da dybt, dybt alvorligt, og ja, jeg kan afvise at have haft kendskab til den sag,« sagde Sofie Carsten Nielsen med henvisning til sagen på Folkemødet i 2017.

Flere af hendes partifæller har det seneste døgn stillet spørgsmål ved hendes generelle kendskab til Morten Østergaards adfærd.

Martin Lidegaard påstår i et facebookopslag torsdag, at partilederen længe har kendt til Morten Østergaards krænkelser.

»Jeg har ikke grund til at betvivle, at Ida taler sandt. Jeg kender af gode grunde ikke det konkrete hændelsesforløb den pågældende aften, som Ida og Sofie husker så forskelligt. Men den vigtigste pointe er, at flere i ledelsen, herunder Sofie, generelt vidste nok om Mortens upassende adfærd, til at der skulle have været grebet ind for lang tid siden – og allersenest, da Lotte Rod og Katrine Robsøe fortalte om deres sager,« skriver han.

I et facebookopslag torsdag morgen stiller Jens Rohde desuden spørgsmålet: »Hvad nu hvis Ida Auken og Sofie Carsten Nielsen rent faktisk HAR talt om et upassende formandsmønster med hænder de forkerte steder flere gange?«

Sofie Carsten Nielsen skriver, at »det gør ikke noget godt for nogen at blive ved at kommunikere på denne måde via medier og sociale medier. Jeg har søgt dialog med Ida uden held«.

Hun har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Carl Chr Søndergård

‘Surprice’

Hun er så igang med den tredje løgn..

Ærgerligt for hende, at hendes higen efter magt, blænder hendes syn, for den personlige løgnagtige dæk-historie..

Hun burde trække sig - for ikke at smadre mere.

Der er jo ikke andre partier, der kan tage hende seriøst længere, med disse dobbelte standarter..

..

kjeld jensen, Mogens Holme, Erik Fuglsang, Ole jakob Dueholm Bech, Jan Kauffmann, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Torben K L Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ulla Nygaard og William Mannicke anbefalede denne kommentar
Kirsten Kliin Petersen

” Selv mener hun, at der er forskel på at have kendskab til en sag og viden om en generel adfærd”

Hvor mange sager skal man have kendskab til, før det bliver ”generel adfærd”?

Sofie Carsten Nielsens omgang med det danske sprog er i særklasse nuanceret.

Henrik Bjerre, kjeld jensen, Per Kortegaard, Leif Høybye, Martin Sørensen, Erik Fuglsang, Søren Jensen, Randi Christiansen, Thomas Nielsen, Jan Kauffmann, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Lisbeth Glud, Torben K L Jensen, Mads Greve Haaning, Jens Christian Jensen, Katrine Damm, Ruth Sørensen, lars søgaard-jensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Lene Rasmussen, Katja Bramgaard, Benta Victoria Gunnlögsson, Anker Heegaard, Poul Anders Thomsen, jørgen djørup, Steffen Gliese, Joy Nitav, Lars Jørgensen, Kurt Nielsen, Alvin Jensen, Torben Lindegaard, Ejvind Larsen, Mogens Kjær, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Hanne Utoft, Carl Chr Søndergård, Helle Walther og Peter Møllgaard anbefalede denne kommentar

Engang skrev de radikale på deres valgplakater "vi lytter til økonomer". Hvem lytter de mon til i dag, når der nu ikke er en voksen til stede? Magthunden?

kjeld jensen, Erik Fuglsang, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Katja Bramgaard, Anker Heegaard, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel og søren ploug anbefalede denne kommentar
Kristian Jensen

Ja Sofie, det vidste vi jo godt at du vidste, så hvis nu du holdt op med at lyve, kunne du tage MØ i hånden igen og gå samme vej. Du har gjort præcist det samme som du fik væltet Morten på og mere til. Hvis du skal være bare lidt konsekvent, så ville du gå bodsgang foran journalisterne mens de kaster deres sten og lige som Morten trække dig. Du kunne jo sige, at du har været slem og begået fyha før du blev leder, du har osse været kupmager og kaldt Ida løgner og raset i pressen og derfor sat din troværdighed overstyr og ikke kan til at fortsætte det politiske projekt som leder af de radikale. Fordi din person skygger for politikken.

kjeld jensen, Erik Fuglsang, Søren Jensen, P.G. Olsen, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Torben K L Jensen, Ruth Sørensen, lars søgaard-jensen, Katja Bramgaard, Benta Victoria Gunnlögsson, Anker Heegaard, Poul Anders Thomsen, Søren Fosberg, Steffen Gliese, Kurt Nielsen og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar

Igen har hun sirligt lagt spinaten foran sig selv.... enten er dumheden virkelig, eller også må der være være nogle betydelige skeletter i skabet. Hvis det bare var magtsyge burde man antage at SCN gjorde sig mere umage.

Ole jakob Dueholm Bech, Poul Anders Thomsen og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Online tiderne gør det nærmest umuligt at feje noget som helst under gulvtæppet.

- Og det på godt og ondt.

Fremtiden i den såkaldte "frie verden" byder på krav om puritansk adfærdsregulering i det offentlige rum. En adfærdsregulering, som vi ellers kun har været vant til at se i den arabiske muslimske verden. En verden, hvor optræden i offentligheden er af en helt anden kontrolleret karakter under skarp observation af staten og offentligheden end den man udlever derhjemme i det skjulte.

God fornøjelse.

Ole jakob Dueholm Bech, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Ete Forchhammer , Benta Victoria Gunnlögsson og søren ploug anbefalede denne kommentar

Man tænker, hvad er mest gammeldags ved det radikale? Mandschauvinismen eller Facebookopslagene.....

Søren Dahl, Bjørn Pedersen, Daniel Joelsen, Katja Bramgaard, Steffen Gliese og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Nu skal der handles - igen.
Der indkaldes til krisemøde.
Spændende, hvem der dukker op..

"R-leder Sofie Carsten Nielsen har indkaldt De Radikales folketingsgruppe til møde søndag. Det oplyser partiet. Tidspunkt og sted er ukendt."
(Opdateres... TV2)

Freddie Vindberg

For et parti, der ikke er vant til intriger, er det et helt normalt forløb, der foregår lige nu,
fuld af frustrationer - og anklager frem og tilbage.

Det er faktisk et sundhedstegn.

Kirsten Kliin Petersen
Jeppe Lindholm

Men helt ærligt, så har De Radikale Venstre siddet som en hæmorid i r.... på Socialdemokratiet og blokeret for en genopbygning af velfærdsstaten. Og Morten Østergaards aggressive udfald mod ledige og syge de seneste år nærmer sig utilgivelighed.

- De Radikale Venstre er hævesænkebordenes akademiker parti.

Søren Dahl, kjeld jensen, Per Kortegaard, Martin Sørensen, P.G. Olsen, Daniel Joelsen, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Lisbeth Glud, Ole Henriksen, Mads Greve Haaning, Thomas Jørgensen, Peter Wulff, Bent Nørgaard, lars søgaard-jensen, Lene Rasmussen, Hannibal Knudsen, Estermarie Mandelquist, Benta Victoria Gunnlögsson, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Alvin Jensen, søren ploug og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Man kan godt blive lidt træt af folketingspolitikere, som aldrig har sat en fod i den virkelige verden. Det burde være et krav for over hovedet at kunne opstille til folketinget, at man har mindst 10 års erhvervserfaring på fuldtid i rygsækken - Livserfaring.

- I dag ligner det mere og mere en cirkusforestilling.

Ole jakob Dueholm Bech, Thomas Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Josefine Vikkelsø, Joy Nitav, søren ploug, Carl Chr Søndergård og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

Nu synes jeg altså, at der er flere, der bare slår vildt omkring sig uden overhovedet at koncentrere sig om, hvad sagen drejer sig om. Det er efter min mening som følger:

Der synes hele tiden at komme nye oplysninger og særligt nye meninger frem om sexchikaner i Det Radikale Venstre. Som sagen står nu, drejer det sig dels om Sofie Carsten Jensens troværdighed, dels om, hvorvidt hun eller evt. hovedbestyrelsen har handlet ved sagernes videre forløb.

Desuden skal sagen ses i en større sammenhæng – nemlig de seneste års bestræbelser på at få udryddet magtfulde personers sexchikane overfor mindre magtfulde personer. Kvindernes oprør i Det Radikale venstre skal ses i og underordnes denne sammenhæng, fordi det til dels retfærdiggør selve offentliggørelsen af deres oplevelser.

Hvor står sagen så nu, og hvad er fremtiden i Det Radikale Venstre. Tager man forløbet bagfra, så er det egentlig ganske enkelt. Senest ved folkemødet i 2017 begyndte man ifølge Ida Auken at mandsopdække Mortens Østergaard, når han blev for beruset til at kunne styre sig. Det er ret indlysende, at andre end Sofie Carsten Nielsen har været involveret i denne opdækning. Hvis disse personer holder sådanne oplysninger tilbage, sætter de deres fremtid på spil. Den slags ting kan næppe i længden holdes tilbage, og jo længere tid der går, før sagens rette sammenhæng afsløres, jo større bliver katastrofen for Det Radikale Venstre.

Hvad der kommer til at ske ved søndagens møde, er ret uforudsigeligt. Dog har Sofie Carsten Nielsen ikke andre muligheder end at lægge kortene på bordet og erkende, at hendes behandling af sagen ikke er tilfredsstillende. Desværre er der ingen oplagte kandidater til at efterfølge hende. Der er gode folk, men de er næppe erfarne og drift sikre nok.

Lisbeth Glud, Nike Forsander Lorentsen, lars søgaard-jensen, Katja Bramgaard, Steffen Gliese og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar

Helt ærligt. Hånden på låret, hun er faktisk en større usandhedstaler end Østergaard. Virkelig en speciel rekord at have.

Søren Dahl, Erik Fuglsang, Ole jakob Dueholm Bech, F. Fischer, Torben Bruhn Andersen, Bent Nørgaard, lars søgaard-jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Sören Tolsgaard

@Mogens Kjær: "Desværre er der ingen oplagte kandidater til at efterfølge hende. Der er gode folk, men de er næppe erfarne og driftsikre nok."

Tja, jeg synes ellers nok, den opposition, der nu markerer sig, har nogle ret gode kort på hånden: Martin Lidegaard, Jens Rohde og Ida Auken. Også Marianne Jelved kan medregnes her.

Den nylige afstemning i folketingsgruppen gav ganske vist Sofie Carsten Nielsen en solid opbakning, og Martin Lidegaard melder i øjeblikket fra ift. formandsposten, men havde tilsyneladende ret god opbakning, indtil Zenia Stampe detonerede en stinker umiddelbart inden valghandlingen:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kickstartede-metoo-...

Det synes snarere at være den nuværende ledelse, som med Morten Østergaards exit mangler erfaring og driftsikkerhed. Den vigtigste kvalifikation i partiet synes i øjeblikket at være en kompromisløs krænkelsesparathed, der indsnævrer feltet omkring partitoppen ganske betragteligt.

Så billedet kan meget vel ændre sig, både i folketingsgruppen og i baglandet.

Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Lisbeth Glud, lars søgaard-jensen, Steffen Gliese og Poul Anders Thomsen anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Der er vist gået ild i taburetten, og det virker som om, at Sofie Carsten Nielsen febrilsk søger efter en spand vand.
Mon en pow wow på søndag vil gøre noget ved det?
Et godt råd - hold afstand.

kjeld jensen, Torben Bruhn Andersen, Steffen Gliese, Katja Bramgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steinar A. Klock

God morgen
Har man gjeninnført "gapestokken" for Morten Østergaards skyld, eller er alle disse kommentarene kun et uttrykk for overtrykk av hverdagsfrustrasjoner. Anklaget. dissekert og dømt av "folkedomstolen"! Er det overhodet rom for ettertanke her?
Beste hilsen Steinar

Torben Bruhn Andersen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Sofie Carsten har ført samtaler med Ida om Mortens dårlige adfærd, måske skulle hun have talt med Morten?

Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Kurt Nielsen, Lisbeth Glud, Viggo Okholm og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Det har hele tiden lydt at MØ da ikke gik af pga en løbsk hånd, næ nej, det var hans håndtering af sagen som fældede ham. OK. Gennem mine briller ligner SCN "håndtering" at overgå MØ's i løgn og utroværdighed når hun ligefrem angriber IA med anklager om løgn hvor SCN så senere må erkende at den "løgn" indeholdt al for megen sandhed.
MØ måtte gå pga. dårlig håndtering - det samme bør SCN..

kjeld jensen, Thomas Nielsen, Miklôs Tōtfalusi, Jan Kauffmann, Torben Bruhn Andersen, Michael Hullevad, Kurt Nielsen, Lisbeth Glud, Steffen Gliese og Carl Chr Søndergård anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Hvad kan man kalde Zenia Stamoes stinker vedr. en usikkerhed omkring evt. sager vedr. sexchikane mod Martin Lidegård?
Udspekuleret feministisk udokumenteret sexisme - for at få valgt en kvinde alle kunne have tillid til.
Hvis Stampes løse påstande bliver standarden i R er kønnet på fremtidige formænd på forhånd givet. Længe leve ligestillingen!

Martin Sørensen, Søren Jensen, Thomas Nielsen, Torben Bruhn Andersen, Carl Chr Søndergård og Bent Nørgaard anbefalede denne kommentar

24 timer senere: SCN benægter endnu engang alt: NEJ! En hånd på røven under uformelt samvær er selvsagt ikke nogen "konkret sag" i det Radikale Venstre.

Jesper Pedersen, Thomas Nielsen, lars søgaard-jensen, Lisbeth Glud og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Ak ja, synes de skal lukke ned for offentlige skænderier og bag lukkede døre tage det opgør, som er påkrævet og få lagt en politisk linje, meget vigtigt, alle kan være i, ellers revner det parti i atomer. Og så skal der vælges ny ledelse, ikke på to men tre personer. Det kan godt være SCN bliver en af dem, men nok klogt at få Lidegård med også og måske Jelved.

lars søgaard-jensen, Lisbeth Glud og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Det er nogle værre lidrebukke hos de Radikale. I EL er de dog mere radikale, først inviterer de bukken i seng og så anmelder man ham til politiet. Ingen skal sige at politik er kedeligt.

Ruth Mikel Jensen

Udefra set ligner det kø ved håndvasken . Hvis en vis Morten i flere år har været typen der har haft svært ved at styre sig i festligt lag, må rigtig mange i partiet have set det og talt om det. Flere må altså sidde med dårlig samvittighed over ikke at have grebet ind. Måske derfor de mange pile. Nu vil det klæde partiet at få talt ud -det er ulideligt at være vidne.

Daniel Joelsen, Torben Bruhn Andersen og Michael Hullevad anbefalede denne kommentar
lars søgaard-jensen

Vil vi så savne det Rådikale parti? Indtil jeg læste Georg Metz' klumme, som altid er læseværdig, ville jeg svare ja. Den eufemitiske talen om arbejdsudbud frem for at tale om det reelle - nemlig reduktion af ydelser til de svageste i samfundet er fuldt så forløjet og hyklerisk som hele den akutelle situation! Men så skriver the Metz: "Den slags har fanden skabt i sit eget billede, der også forestiller socialdemokratisk retspolitik. HER ER DE RADIKALE LÅR ELLER EJ SVÆRE AT UNDVÆRE". Så sandt - deværre.

Sophie Robsøe udpensler den selektive outrage der præger udformningen af det hedengangne RV.

Ekstrabladets afsløringer af hendes posts og slettede billeder siger det hele.

Steiner A. Klock

Du skriver:

"Har man gjeninnført "gapestokken" for Morten Østergaards skyld, eller er alle disse kommentarene kun et uttrykk for overtrykk av hverdagsfrustrasjoner. Anklaget. dissekert og dømt av "folkedomstolen"! Er det overhodet rom for ettertanke her?"

Ja, der masser af rum for eftertanke, men måske læser du lidt selektivt. Læs venligt min kommentar ovenfor om, hvilken national og international sammenhæng MØ-sagen skal ses i, og hold dig så i øvrigt opdateret om sagen.

Er du uenig i min fremstilling, så må du vende tilbage.
Beste hilsen Steinar

Beklager at jeg fik kopieret for meget af din mail, så det kom til at se ud som om du var underskriver.

Der skal selvfølgelig kun stå følgende:

Ja, der masser af rum for eftertanke, men måske læser du lidt selektivt. Læs venligt min kommentar ovenfor om, hvilken national og international sammenhæng MØ-sagen skal ses i, og hold dig så i øvrigt opdateret om sagen.

Er du uenig i min fremstilling, så må du vende tilbage.

Kirsten Kliin Petersen

@ Steinar A. Klock

Jeg forstår ikke dine betænkeligheder.

Hvis ikke sagen havde rullet i løbet af ugen ville jeg jo ikke vide bedre end at Morten Østergård er imod sexisme og Sofie Carsten Nielsen også er imod og bakker op om Morten Østergård.

Alt om Mortens Østergårds opførsel var blevet holdt inden for en snæver kreds, imens de holder 24 timers kampagne mod sexisme.

Og kun presset af kendsgerninger offentligt gjort af andre, har vi fået viden om fortielser, løgne og coverups,
Som vælger var/er jeg blevet taget ved næsen, for både Morten Østergård og Sofie Carsten Nielsen siger et og gør noget andet.
At et partis øverste ledelse i den grad har mistet det moralske kompas og troværdighed, kalder da på eftertanke.

Men det ser ikke ud til at eftertanken er nået ret langt internt i Det Radikale Venstre.

Derimod er nok nogle medlemmer og vælgere, der tænker sig godt om inden de sætter kryds næste gang ved Det Radikale Venstre.

Torben Bruhn Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Kære Information

Jeg håber, I finder lidt tid og ressourcer til, når de vigtige historier om De Radikale er dampet af, at kigge lidt på den nye epidemilov også. Det haster nok lidt mere, da 1) den ser ud til at indføre permanente ændringer i retstilstanden og 2) høringsfristen er i november.

https://prodstoragehoeringspo.blob.core.windows.net/3c60f361-f79d-4596-8...

Jeg er ikke ekspert i jura, men synes I skal spørge Justitia, Søren Christoffersen, Advokatsamfundet, Eva Schmidt, m.fl. Jeg er blot som borger bekymret over den manglende dækning af en tilsyneladende vidtgående og permanent ændring af det samfund, jeg er vokset op i.

Fra et natur-og sundhedsfagligt synspunkt kan jeg dog udtale, at jeg ikke mener, der er argumenter for en skærpet epidemilov, primært fordi det lovkompleks + hastelove, vi havde i foråret klarede første bølge uden nogen overdødelighed i landet i 2020. Ser altså intet fagligt argument for en skærpet lov, men andre kan have andre vurderinger
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/ (Z-score ift tidligere år, ugevis, nederst på siden)

Justitias bemærkninger til forårets situation her:
https://justitia-int.org/retsstaten-og-covid-19/

Som alm. borger har jeg følgende opmærksomhedspunkter som jeg foreslår I kigger nærmere på:

1) 4-personers epidemikommissionen bestående udelukkende af embedsmænd og rigspoliti ($4)

2) Passagerne om tvangsbehandling/medicinering (§ 10, 14) og tvangsisolering og tilbageholdelse (§ 11, 17) på formodning alene (altså uden bevis), brug af politi i ethvert nødvendigt omfang ($18),

3) Den direkte magt i §20 givet til justitsministeren (i praksis embedsmænd) til fremover at opholds- og forsamlingsforbud også privat, og at der skabes mulighed for at tilgå lokaliteter uden retskendelse.

Men også mange andre paragraffer.

venlig hilsen
Kasper P. Kepp
Professor MSO (i computermodellering af kemi, biologi og medicinske data)
https://twitter.com/KasperKepp/ www.kpje.com

Eva Schwanenflügel, Finn Thøgersen, Morten Fals og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Steinar A. Klock

Til Mogens Kjær og Kirsten Kliin Petersen. God ettermiddag og god helg.
Min kommentar var ikke ment å være verken pro eller kontra til fordel for noen. Jeg fikk bare en opplevelse/følelse av heksejakt og høy temperatur, og mente bare, som jeg skrev, å mane til ettertanke. Siden jeg selv kun kjenner saken av medieomtalen, så føler jeg meg ikke kvalifisert til å fremme et partsinnlegg.
Beste hilsen Steinar

Jeppe Lindholm

Det som er grundlæggende galt er såmen hverken kvinder eller mænd som sådan.

Det som er galt er når personer, såvel kvinder som mænd, med mere eller mindre psykopatiske personlighedsforstyrrelser tilraner sig magt i form af den position de indtager på arbejdsmarkedet eller for den sags skyld andre steder i samfundet. Herunder også politik. Og de har et let spil med deres umilddelbare dragende, karismatiske og handlekraftige personlighed. Først hen af vejen viser deres forstyrrelser sig. Det starter i små bid, hvor deres brist, fejl og mangler i personligheden træder frem - Særligt, når de kommer underpres for at blive afsløret i deres sande jeg.

Den slags mennesker kan lave en masse ravage omkring sig. Støder du på sådan en i dit liv, gør du klogest i at komme væk.

@Helle Walther
16. oktober, 2020 - 10:27
"Ak ja, synes de skal lukke ned for offentlige skænderier og bag lukkede døre tage det opgør, som er påkrævet og få lagt en politisk linje, meget vigtigt, alle kan være i, ellers revner det parti i atomer. Og så skal der vælges ny ledelse, ikke på to men tre personer. Det kan godt være SCN bliver en af dem, men nok klogt at få Lidegård med også og måske Jelved."

Må jeg stille dig et par spørgsmål foranlediget af dit indlæg?

1. Hvad indebærer det her at tage et politisk opgør? Hvad handler opgøret om? Hvad skal de konkret gøre?
2. Er det - i det nuværende miljø - hvor det fyger med voldsomme beskyldninger om løgne, fortielser, laden stå til mm. overhovedet muligt at tale civiliseret og blive enige om en politisk linje?
3. De har lige valgt en ny ledelse - hvem vil insistere på at genåbne den diskussion ? Er det overhovedet realistisk at den nuværende ledelse vil gå med til en ny konstituering ?