Læsetid: 4 min.

Tidligere radikal pressechef: »De kommer ikke uden om et ordentligt skænderi«

De Radikales krise handler ifølge partiets tidligere pressechef og partisekretær Lars L. Nielsen om »alt i et væk«, hvilket er den værste form for krise. Erfaringen fra tidligere kriser er ifølge ham, at ledelsen må træde i karakter
»I det De Radikale er der en gennemgående uenighed, og så er der altid nogle aktuelle temaer. Den gennemgående uenighed har, lige siden jeg kom med, handlet om, hvor social man er, og hvor liberal man er,« siger partiets tidligere pressechef Lars B. Nielsen.

»I det De Radikale er der en gennemgående uenighed, og så er der altid nogle aktuelle temaer. Den gennemgående uenighed har, lige siden jeg kom med, handlet om, hvor social man er, og hvor liberal man er,« siger partiets tidligere pressechef Lars B. Nielsen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

16. oktober 2020

Da Information fanger tidligere pressechef og partisekretær for De Radikale Lars L. Nielsen torsdag eftermiddag, har han siddet i møde nogle timer, mens udmeldingerne fra radikale folketingsmedlemmer er føget frem og tilbage på de sociale medier og i pressen.

Martin Lidegaard bakker op om Ida Auken, der har beskyldt partiets nye leder, Sofie Carsten Nielsen, for at have dækket over sin forgænger, Morten Østergaard, der gik af på grund af en krænkelsessag, som viste sig ikke at være den eneste.

Først benægtede Sofie Carsten Nielsen pure at have diskuteret Morten Østergaards adfærd med Ida Auken allerede i 2017. I løbet af eftermiddagen blødte Sofie Carsten Nielsen sin benægtelse lidt op. Krisen galoperer derudad i det parti, Lars L. Nielsen arbejdede for i perioden 2001-06. Vi har bedt den nuværende kommunikationskonsulent give sit bud på, hvordan den aktuelle krise føjer sig til de sammenstød, der ellers har været i partiets nyere historie.

– Hvor meget handler den nuværende krise om partiets håndtering af sexisme, og hvor meget handler den om partiets politiske linje?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ete Forchhammer
  • David Zennaro
  • Niels-Simon Larsen
  • Jens Carstensen
Ete Forchhammer , David Zennaro, Niels-Simon Larsen og Jens Carstensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Erfaringen fra tidligere kriser er ifølge ham, at ledelsen må træde i karakter"

Karakter uden troværdighed er satire.

Efter Morten Østergaard trak sig som politisk leder, blev SCN af folketingsgruppen valgt som politisk leder med stemmerne 12-4.
Senere har SCN fået hovedbestyrelsens opbakning. Senere igen har SCN fået opbakning af de kommunalt valgte.
I weekenden har hun indkaldt folketingsgruppen til møde. Sandsynligvis bliver hun af folketingsgruppen igen valgt til politisk leder med stemmerne 12/4 alt. 10/6. SLUT!
Dem der ikke er tilfredse, må gøre deres stilling klar!

Henning Kjær, der er ikke noget der hedder "SLUT" i Metoo sager. De radikale havde tænkt sig at være efter Jeppe Kofod i al evighed, og nu er de radikale, som organisation, ansvarlige for Lotte Rods følelser i al evighed.

Anker Heegaard

Ingen eller kun meget få, vil turde lukke op for Pandoras Æske efter denne håndteringsfarce, hos Det Radikale Venstre.
Dermed kan det potentielt lukke ned for sexismedebatten, og det har næppe været hensigten, da sandheden om Morten Østergaards adfærd, så dagens lys.

AH. Det er helt sikkert at mange mænd ryster i bukserne på borgen for har den kvindelige kollega man engang lagde hånden på skulderen af efter et møde pludselig ændret sin opfattelse af den hånd i takt med at det er blevet til hård valuta hos pressen og forarg-riakatet. Uden tvivl en storm af møder i diverse partier, på nær DF og NB.

steen ingvard nielsen

Tiden er muligvis ikke moden til det, men den dag den er, bør vi også kunne sige, at kvinde også kan have problemer med at kontrollere deres seksuelle lyster. Det sker sikkert ikke så ofte, som det sker for mænd, men det sker dog. Problemet er nok, at mænd er fysisk overlegne og stadig ofte sidder på flest magtbeføjelser.
Men når det er kvinder som sidder på magten, kan de desværre også blive fristet til at misbruge den.
Jeg har personligt kun selv oplevet det en 3-4 gange i mit professionelle liv. som løsarbejder, så skal vi have løst denne gordiske knude af krænkelseskultur, så skal vi nok kunne erkende at tænkende væsner potentielt kan blive (Krænkere), hvad enten de er kvinder eller mænd.
Men vi må starte med mændene, da de som sagt langt hen ad vejen stadig sidder på magten, men det er der ikke så meget der tyder på, at de bliver ved med. Det viser dette mere radikale eksempel jo med al mulig tydelighed.