Læsetid: 8 min.

Unge håndværkere: Vores branche kunne også bruge en #MeToo-bølge

I de seneste uger har sexismedebatten ikke været til at undgå, om man så prøvede. Men det er kun godt, mener de i byggefirmaet Logik & Co. Vi mødte en gruppe af de unge håndværkere til en snak om den #MeToo-bølge, der nu skyller ind over Danmark, og som de håber vil ramme endnu flere brancher
Da Julie Jensen (t.v.) gik på teknisk skole, oplevede hun, at flere af hendes klassekammerater gik på bordel i frikvartererne. Her spiller hun bordfodbold med kollegerne Sonja Nørgaard, Sebastian Maltesen og Bodil Wedele.

Da Julie Jensen (t.v.) gik på teknisk skole, oplevede hun, at flere af hendes klassekammerater gik på bordel i frikvartererne. Her spiller hun bordfodbold med kollegerne Sonja Nørgaard, Sebastian Maltesen og Bodil Wedele.

Emilie Lærke Henriksen

27. oktober 2020

I hjertet af Nørrebro, i en mørkeblå bygning med slyngplanter op ad muren, ligger byggefirmaet Logik & Co. Her har medarbejderne, som på så mange andre arbejdspladser, talt en del om sexisme over eftermiddagskaffen i de seneste uger. 

Faktisk har selv de, der ikke følger med i nyhederne, ikke kunnet undgå hele tiden at blive opdateret om de seneste skandaler, fordi debatten har fyldt så meget. Men spørger man de seks unge håndværkere, vi møder i køkkenet ved fyraftenstid, er det helt på sin plads.

»Altså, det er jo ærgerligt, at det fylder så meget, fordi der er en god grund til det. Hver gang der sker en lille ting, bliver det en gnist, der tænder en hel steppebrand. Det er rimelig klamt at tænke på, at der er så udbredt en sexistisk kultur,« siger tømrer Julie Jensen.

»Det er fucked up,« stemmer tømrer Mads Holm i.

Faktisk mener de, at debatten godt kunne fylde endnu mere, og at den bør sprede sig til endnu flere brancher – deres egen inklusive – for der hersker en sexistisk kultur i Danmark, som det er på tide at komme til livs, lyder det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • ingemaje lange
 • Steffen Gliese
 • Fam. Tejsner
 • Carsten Munk
 • Alvin Jensen
 • Thomas Tanghus
 • John Scheibelein
 • David Zennaro
 • Troels Ken Pedersen
 • Katrine Damm
 • Jane Jensen
 • Torsten Jacobsen
Eva Schwanenflügel, ingemaje lange, Steffen Gliese, Fam. Tejsner, Carsten Munk, Alvin Jensen, Thomas Tanghus, John Scheibelein, David Zennaro, Troels Ken Pedersen, Katrine Damm, Jane Jensen og Torsten Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Josephine Kaldan

Jeg har kendskab til unge mænd, der forlod Teknisk Skole på grund af det sproglige og sexistiske niveau, så jo, der er plads til forbedringer.

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Ole Frank, Alvin Jensen, David Zennaro og Dennis Jørgensen anbefalede denne kommentar
Steinar A. Klock

Hvis vi for en gangs skyld bare kunne bli enige om å plassere ansvaret, der det egentlig hører hjemme, så kunne vi kanskje sammen ta det første skrittet i riktig retning: For hvem er det ikke som legger grunnlaget, definerer premissene og belyser perspektivene - hvis ikke det er foreldrene som oppdrar sine barn og de eldre generasjoner som stiller seg som eksempler for de yngre. Eller "arvesynden", om du vil!
Beste hilsen Steinar

Carsten Bjerre, Ole Frank og D. Joelsen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Vi må ikke krænke hinanden med at lægge en hånd på et lår. Men krænke milliarder af muslimer med hævd i vores "ydringsfrihed" det må vi da gerne.

Ligesom #MeToo opgøret er der et et oprør på vej i verden mod den vestlige verdensorden. Bare vendt og se.

Steinar A. Klock

Jeg er delvist enig med dig i, at det er de gamle generationers ansvar at være rollemodeller for de nye generationer. Men der er kun én, der har skyld i at krænke andre mennesker, og det er den, der krænker.

Jeg anerkender selvfølgelig den kraft, der er i en kultur, og hvor svært, det er at ændre på den. En kultur er vores liv og vores hverdag, og nogle gange kan præcis det gøre os blinde, fordi vi er vokset op i den. Det er også derfor, det er så vigtigt, at de ældre generationer bakker op om den kulturændring der er i gang; processen er ufattelig følsom, da det er nemmere, især for dem med den gode position, at blive i det gamle og kendte.

Steinar A. Klock

Rikke Nielsen
Du skal ikke være et øyeblikk i tvil. Vi er ett hundre prosent enige. Det er overgriperen som alene har ansvar for overgrepet! Overgrep; fysisk eller bare uønsket sexuell oppmerksomhet!
For hva krenkelser angår, så er det et lengre og vanskligere lerret å bleke, alt etter som hva man legger i begrepet. Her spiller blant annet den enkeltes kulturelle utgangspunkt inn og konteksten. Foregår det i Danmark, så er det Dansk kultur som skal være retningsgivende. Så enkelt - synes jeg det må være.
For hva "arvesynden" angår, så synes jeg at vi, de eldste, har et evig ansvar for å gå foran som gode eksempler - så langt hver og en av oss kan makte det.
Beste hilsen Steinar

Eva Schwanenflügel

@ Jeppe Lindholm
27. oktober, 2020 - 17:32 :
"Vi må ikke krænke hinanden med at lægge en hånd på et lår. Men krænke milliarder af muslimer med hævd i vores "ydringsfrihed" det må vi da gerne.

Ligesom #MeToo opgøret er der et et oprør på vej i verden mod den vestlige verdensorden. Bare vendt og se."

Jeppe Lindholm, fortæl hvilket oprør der er på vej?