Nyhed
Læsetid: 7 min.

Boligministeriet er på slingrekurs i forhold til genhusning i Mjølnerparken

Først mente Transport- og Boligministeriet, at genhusningen af beboere i Mjølnerparken skulle ske i Mjølnerparken. Men efter henvendelse fra en topembedsmand i Københavns Kommune udarbejdede ministeriet et notat, der ikke rigtig tog stilling. Det viser en aktindsigt. Senest har Kammeradvokaten slået fast, at genhusning skal ske i Mjølnerparken
Boligselskabet Bo-Vita ønsker, at genhusningen af de beboere i Mjølnerparken, som bor i de karreer, som skal sælges, kan ske i alle selskabets bebyggelser rundt om i København. Mange af beboerne foretrækker imidlertid at blive genhuset i Mjølnerparken.

Boligselskabet Bo-Vita ønsker, at genhusningen af de beboere i Mjølnerparken, som bor i de karreer, som skal sælges, kan ske i alle selskabets bebyggelser rundt om i København. Mange af beboerne foretrækker imidlertid at blive genhuset i Mjølnerparken.

Sarah Hartvigsen Juncker

Indland
17. november 2020

For mange beboere i Mjølnerparken i København er det store spørgsmål for tiden, hvor de skal genhuses og bo, når boligselskabet Bo-Vita efter planen inden for kort tid får solgt to af bebyggelsens i alt fire karréer.

På den ene side ønsker Bo-Vita, at genhusningen kan ske i alle selskabets bebyggelser rundt om i København.

På den anden side ønsker mange af beboerne, at de kan forblive i Mjølnerparken og blive genhuset der.

Juridisk kan uenigheden formuleres sådan, at genhusningen enten kan finde sted i regi af en for længst vedtaget helhedsplan om renovering – det er Bo-Vitas løsning – eller også skal genhusningen finde sted i regi af den udviklingsplan, som er udarbejdet i forbindelse med det planlagte salg.

I sidstnævnte tilfælde skal beboerne genhuses i samme bebyggelse, det vil sige i de to boligblokke i Mjølnerparken, der ikke skal sælges.

Transport- og Boligministeriet har flere gange været inddraget i stridighederne. Information har tidligere beskrevet, hvordan ministeriet i april efter forespørgsel fra Teknik- og Miljøforvaltningen fik udarbejdet et notat om problemstillingen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Ville den nemme løsning ikke være at undlade at sælge de 2 blokke. Herved forbliver der også lidt flere billige lejligheder i København - og det er desværre en stor mangelvare.

Behold ældrekollektivet og åben op for studieboliger - så er der da en blandet beboersammensætning og problemet løst - uden frasalg og nedrivninger.

Ligeledes bør der også ventes på, at Borgerforslaget får underskrifter nok til en behandling i Folketinget.

Karsten Nielsen, Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen, Bruger 226766, Jane Jensen, Peter Mikkelsen, Verner Nielsen, Per Selmer, susanne christensen, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Birte Pedersen, Susanne Kaspersen, Marianne Stockmarr, David Zennaro, Rolf Andersen og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen
Karsten Nielsen, Kim Folke Knudsen, Bruger 226766, Peter Mikkelsen, Per Selmer, susanne christensen, Steffen Gliese, Bjarne Andersen, Gitte Loeyche, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Når man ved, at politikerne har absolut kompetente embedsmænd til at vejlede sig, kan det undre, at der hele tiden dukker alvorlige fejl op.

- Er det i virkelig sådan, at disse politikere kun lytter til de vejledere, der har sammen mening som politikeren?
- Er det sådan, at politikerne udvælger rådgivere med samme mening - altså politiske embedsmænd?
- Eller _ er det sådan, at embedsmændene gavner karrieren ved at give politikeren de råd, de ved han vil høre?

Man kan i hvert fald med god ret spørge sig, om disse politikere overhovedet er kvalificerede til deres opgaver?

Karsten Nielsen, Kim Folke Knudsen, Peter Beck-Lauritzen, Bruger 226766, Jane Jensen, Peter Mikkelsen, Gitte Loeyche, Birte Pedersen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Ghettoplanen

Det mindste de kunne gøre V,K,LA,DF,NB,S, og SF

er at indstille Ghettoplanen til COVID19 Pandemien er overstået. Tænk at familier og enlige skal tvinges ud i en flytning midt i det her kaos af epidemi og blive udsat for forhøjet smitterisiko.

Selve Ghettoplanen er noget BRAS hele vejen igennem og udtryk for en forrykt tankegang på Christiansborg blandt flertallet at vi flytter rundt på beboerne efter vores eget og regnearkets forgodtbefindende og så stiger " Sammenhængskraften".

For DF og NB er forholdet det, at de i det mindste er sandfærdige med deres hensigter. Nemlig der hvor der er for mange muslimer i boligafdelingerne, der driver man familierne ud i stress ved konstant at true dem med flytning og restriktioner f.eks forsamlingsforbud og hvad vi nu ellers kan finde på udenfor COVID19 tider. Resultat måske er vi så heldige at de pakker deres sydfrugter og rejser ad helvede til ? Sig det nu ærlighed skræmmer ikke. Det er endnu være med alle pseudo argumenterne om at planlægge befolkningen ned på gade niveau, så alting er lige ud af en landevej i en rød pærevælling.

Det er simpelthen grænsende til det tragiske at høre historien om mangemillionær familien som bliver rød og solidarisk med de fattiges børn, hvis de også syltes ind i Ghettoplanen. Helt ærlig som liberal jeg tror de rige helt sikkert selv og på egen hånd uden Ghettoplaner og alle det andet udenomssnak sagtens kan finde ud af at være på bølgelængde med og have empati for mennesker med en betydelig ringere indkomst end en selv. Og dem der ikke kan finde ud af det, de har i mine øjne en personlig brist, kan hænde at pengene er steget folk til hovedet.

Hvis vi boligejere var blevet udsat for den samme nedladende planøkonomiske behandling så var vi gået til domstolene omgående. Men her er det endnu værre for flertallet bag ghettoplanen tramper på de svagest stilledes levevilkår og det mest fundamentale forhold i livet: Jeg/Vi vil gerne have trygge boligforhold.

Overlad det sociale boligarbejde til dem som har viden om, hvad der er bedst for at få udsatte borgere tilbage i en så normal tilværelse som muligt. Lad boligforeningerne og beboerdemokratiet bestemme, hvordan boligafdelingen skal se ud i fremtiden.