Interview
Læsetid: 3 min.

Julie Holmegaard Schade blev udsat for overgreb af en kirkegænger i den kirke, hun sang i

Da 27-årige Julie Holmegaard Schade var kirkesanger, blev hun udsat for et overgreb af en fast kirkegænger. Han blev ved med at komme i kirken, mens hun endte med at opsige sit job på grund af episoden. Den klassiske musikverden er hierarkisk og usikker, og det gør det svært at sige fra, mener hun. Nu er hun en af de 147, som har skrevet under på erklæringen om sexchikane og magtmisbrug i den klassiske musikverden, som Information skrev om lørdag
Julie Holmegaard Schade blev sygemeldt og efterfølgende fritstillet fra sit job i kirken, efter at hun var blevet seksuelt chikaneret af en kirkegænger.

Julie Holmegaard Schade blev sygemeldt og efterfølgende fritstillet fra sit job i kirken, efter at hun var blevet seksuelt chikaneret af en kirkegænger.

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
9. november 2020

27-årige Julie Holmegaard Schade er uddannet akkordeonist og har derudover i mange år arbejdet som kirkesanger i en dansk kirke. Her oplevede hun for et par år siden at blive udsat for et overgreb af en ældre fast kirkegænger. Hun er er en af de 147, som har skrevet under på erklæringen om sexchikane og magtmisbrug i den klassiske musikverden, som Information skrev om lørdag.

Ifølge Julie Holmegaard Schade strejfede kirkegængeren flere gange hendes baller, når han kom i kirken. Det stod på et stykke tid. Og en dag, da hun var ude i kirkens køkken for at hente et glas vand, var kirkegængeren der pludselig. Han trak hende helt ind til sig og pressede sine fingre helt op imellem hendes baller.

»Jeg frøs fuldstændig og gik i panik. Han gav først slip, da hans kone kom ud og spurgte, hvor han blev af,« fortæller Julie Holmegaard Schade.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Anker Sørensen

Fortæl dog, hvilken kirke det foregik i, så kan "menigheden" jo nok, måske, gøre noget ved det ved næste valg ?
for det var jo nok et menigheds rådsmedlem, når vedkommende var inviteret med til kirkens personalearrangementer ?

Nej, det er ikke interessant for os, hvor det er sket, for det kunne ske i alle kirker. Derimod er det interessant at se, om man får ændret procedurerne, så det ikke kan ske igen. I alle kirker.

Klaus Lundahl Engelholt, Estermarie Mandelquist, Lone Hansen, Christian Mondrup, Carsten Wienholtz, June Beltoft, Steffen Gliese, Anders Sørensen, Anina Weber og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Konsekvenserne, for krænkeren, er lige hårde nok.

Anders Sørensen

@Freddie Vindberg, hvorfor forsvarer du krænkeren og ikke offeret?

Rikke Nielsen, Christel Nellemann, Estermarie Mandelquist, Søren Fosberg, Anina Weber, Svend Erik Sokkelund, Carsten Wienholtz og June Beltoft anbefalede denne kommentar

Anders Sørensen. En anklaget har ret til et forsvar. At nogen subjetivt tilskriver nogen skyld gør dem jo ikke skyldige.

Svend Erik Sokkelund

Han skulle ha' én på skrinet! At skulle møde de øvrige kirkegængere med fem røde fingre på siden af hovedet skulle nok ha' hjulpet på forståelsen for andre menneskers integritet.

Den anklagede ville nok lov til at forsvare sig - hvis dagen blev rejst. Men det blev den netop ikke. den krænkedeblev afvist og den anklagede inviteret til kaffe og portvin eller hvordan de nu gjorde når de skejede ud i det menighedsråd. Så din kommentar Ulla er helt i skoven.

Det er meget ydmygende at arbejde et sted hvor man bliver behandlet på den måde og ens klage bliver ignoreret eller afvist med bureaukratisk vrøvl efter at have været systematisk chikaneret og endda på kanten af at blive voldtaget.

Jeg synes også navnet på menighedsrådet skal oplyses. Hele banden burde smides på porten, de skal ikke kunne gemme sig. Det kan kun gå for langsomt.

Rikke Nielsen, Eva Schwanenflügel, Estermarie Mandelquist, Ruth Sørensen og Anina Weber anbefalede denne kommentar

Gå til biskoppen Julie, kræv også erstatning. Din sag er mega meget større end Østergård og Jensens.

Torsten Jacobsen

Begås der overgreb i kirkens regi?!

Dén havde jeg aldrig set komme.. :D

Torsten Jacobsen
Din humor er uovertruffen ;-)

Den anklagede ville nok få lov til at forsvare sig - hvis sagen blev rejst. Men det blev den netop ikke, den krænkede blev afvist og den anklagede inviteret til kaffe og portvin eller hvordan de nu gør når de skejer ud i det menighedsråd. Så din kommentar Ulla er helt i skoven. Han vil jo ikke træde frem og høres, manden. Han er også bange for sin kone.

Det er meget ydmygende at arbejde et sted hvor man bliver behandlet på den måde og ens klage bliver ignoreret eller afvist med bureaukratisk vrøvl efter at have været systematisk chikaneret og endda på kanten af at blive voldtaget.

Jeg synes også navnet på menighedsrådet skal oplyses. Hele banden burde smides på porten, de skal ikke kunne gemme sig. Det kan kun gå for langsomt. De