Baggrund
Læsetid: 6 min.

For kvinder med endometriose kan p-piller være en nødvendig behandling

Hver tiende kvinde i Danmark lider af sygdommen endometriose, der kan medføre barnløshed. For dem er p-piller ikke prævention, men medicin. Men flere føler sig udskammet i p-pilledebatten, der hovedsageligt fremstiller p-piller negativt, mener formand for Endometriose Foreningen
Ti procent af danske kvinder lider af endometriose. En meget smertefuld sygdom, hvorfor mange kvinder med sygdommen tager p-piller, da de formindsker symptomer og bremser sygdommen i at udvikle sig. Anne Hovmøller er formand for Endometriose Foreningen og lider selv af sygdommen.

 

Ti procent af danske kvinder lider af endometriose. En meget smertefuld sygdom, hvorfor mange kvinder med sygdommen tager p-piller, da de formindsker symptomer og bremser sygdommen i at udvikle sig. Anne Hovmøller er formand for Endometriose Foreningen og lider selv af sygdommen.

 

Tobias Nicolai

Indland
21. november 2020

Ti procent af danske kvinder lider af sygdommen endometriose. En kronisk betændelsestilstand, som opstår, når væv uden for livmoderen hver måned vokser i forbindelse med menstruation.

Endometriose er meget smertefuldt, og derudover anslås det, at omkring 50 procent af alle kvinder, der lider af endometriose, oplever ufrivillig barnløshed. Risikoen højnes, jo mere sygdommen udvikler sig.

I den forbindelse har p-piller vist sig gavnlige. P-piller kan nemlig forebygge, at sygdommen udvikler sig. Derfor bekymrer det formanden for Endometriose Foreningen, Anne Hovmøller, at p-piller ifølge hende ofte fremstilles i et negativt lys. Det kan nemlig få kvinder med endometriose til at stoppe med at tage pillerne.

»Man bliver virkelig syg, hvis man ikke kommer i behandling. Selvfølgelig skal kvinder oplyses om de bivirkninger, der kan være ved p-piller, men de skal også vide, at sandsynligheden for eksempelvis barnløshed stiger, hvis de stopper med behandling,« siger Anne Hovmøller.

Hun kan ikke bære, hvis tendensen om 20 år viser, at flere kvinder med endometriose ikke kan få børn, fordi de stoppede deres p-pille-behandling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hm, mon ikke de fleste kvinder kan skelne...

Claus Bødtcher-Hansen

21/nov/2020

Mmm ... måske kunne healing være vejen frem :-) ?

Venlig hilsen
Claus