Interview
Læsetid: 8 min.

Mattias Tesfaye: Vi skal gøre mere for at hjælpe unge indvandrere i deres frihedskamp

Social kontrol er et enormt problem, og der skal gøres endnu mere for at hjælpe de unge, der kæmper for deres frihed. Sådan siger integrationsminister Mattias Tesfaye, der er særligt optaget af at beskytte dem, der som Samia i bogen ’Genopdragelsen’ vælger at fortælle deres historie til omverdenen
Mattias Tesfaye (S) har selv fået henvendelser fra unge kvinder, som har været udsat for social tvang: »Vi skal slet ikke være i tvivl om de enorme omkostninger, de også betaler ved at stå frem og fortælle deres historie. Derfor er det også for mig personligt en kæphest, at vi må gøre, hvad vi kan, for at blæse vind i deres sejl. Altså understøtte dem i deres frihedskamp,« siger han.

Mattias Tesfaye (S) har selv fået henvendelser fra unge kvinder, som har været udsat for social tvang: »Vi skal slet ikke være i tvivl om de enorme omkostninger, de også betaler ved at stå frem og fortælle deres historie. Derfor er det også for mig personligt en kæphest, at vi må gøre, hvad vi kan, for at blæse vind i deres sejl. Altså understøtte dem i deres frihedskamp,« siger han.

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Indland
28. november 2020

Da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) læste bogen Genopdragelsen, tog han noter i margenen.

Bogen handler om den unge kvinde Samia. Hun vokser op i en pakistansk familie i Danmark med en far, der ikke kan acceptere, at hun vil leve et almindeligt dansk ungdomsliv og nægter at indrette sig efter hans traditionelle forestillinger om kvinders rolle i familien og samfundet.

Faren sender hende på en genopdragelsesrejse til Pakistan. Og i flere år må hun leve i fangenskab hos sin onkel.

Mattias Tesfaye har på linje med de øvrige medvirkende i denne interviewserie fået tilsendt bogen før dens udgivelse fredag. Mens han læste, spurgte han sig selv, om de danske myndigheder kunne have gjort mere for at hjælpe Samia. Og han noterede ned, når det måske var tilfældet.

For som han gør klart flere gange i løbet af interviewet: Social kontrol er »et enormt problem«, og det ligger ham særligt på sinde som minister at gøre mere for de unge, der udsættes for det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

-"Vi har rullet den røde løber ud for familier, der er kommet til det danske samfund."- Den med den røde løber er da meget overdrevet - er det ikke kun til de kongelige fremtidige prinsesser ol. som Danmark ruller den ud for. Andre bliver mødt med mistro og en Integrationsydelse måske snare udsmidnings ydelse.

Ja det er det lyder som en forfærdelig læsning. Mon ministeren også har noteret hvordan hele familien kan hjælpes til at føle sig godt tilpas i Danmark - så de ikke savner de gamle sæder og skikke.
Hvad kan vi gøre så familier føler sig velkommen og ikke som en parasit o.l. Det var måske en bedre måde at løse problemerne på. Først kan politikerne og andet "godtfolk" begynde at omtale disse mennesker ordenligt og ikke som en trussel for det danske samfund.

Herhjemme har "vi" desværre også problemer med flere kristne familier, hvor børnene heller ikke må dit og dat. Disse familier skal vel også hjælpes.

PS: kan en sådan læsning så ikke åbne op for de tiltag som boligforeningerne har lavet med Statspuljens midler og taget fra lejernes indbetalinger kan gives over Finansloven - var det ikke også et godt sted at begynde.

Jack Jönsson, Viggo Okholm, Mogens Holme, Thomas Tanghus, Esben Lykke, Christian Mondrup, Lars Løfgren, anne lindegaard, Steffen Gliese, Steen Obel, Lillian Larsen, Lone Hansen, Freddie Vindberg, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen, Ib Gram-Jensen, Christel Gruner-Olesen, Ruba Altawil, Hans Larsen, Bjørn Pedersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det værste er, når et vidnesbyrd om undertrykkelse anvendes til at legitimere endnu mere undertrykkelse, jævnført Dorte Sørensens kloge betragtninger i ovenstående kommentar.

Når der fokuseres så indædt på en bestemt befolkningsgruppe udfra devisen etnicitet og religion - ganske som om alle i gruppen 'brune muslimer' delte den samme overbevisning og kultur - breder de blinde pletter sig, og skygger for de natale problemer, vi selv har med at se indad.

Jack Jönsson, Viggo Okholm, Thomas Tanghus, Esben Lykke, Christian Mondrup, Marianne Jespersen, anne lindegaard, Dorte Sørensen, Ole Frank, Steen Obel, Lillian Larsen, Lone Hansen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Tak for de pæne ord. - men det var ikke derfor jeg gav dig en anbefaling.

anne lindegaard

To kloge koner har allerede ovenfor sagt (næsten alt) det der skal siges. Jeg har en enkelt tilføjelse:
Hvorfor laver Information sådan en gang mikrofonholderi - hvor blev den kritiske analyse lige af?

Jack Jönsson, Mogens Holme, Tonny Helleskov, Marianne Jespersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Det er da godt hvis Matias Tesfaye gerne vil hjælpe piger hvis liv er belastet af social kontrol. Det gøres nok bedst ved tidlig forebyggelse. Familier der inddrages på en positiv måde i det danske samfund er jo ikke så bange som dem der føler sig truet. Så måske skal du holde op med at true .
Herudover kendes tilsvarende elementer situationerr fra en lang række kristne sekter. Jehovas vidner bl.a - der er eksempler på at unge af begge køn skader sig selv for at forblive indlagt i psykiatrien for at undgå, deres families sociale tvang.

Viggo Okholm, Steffen Gliese, Mogens Holme, Thomas Tanghus og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Den såkaldte kristne sociale kontrol & tvang er der vist ikke stemning for at regulere på blandt de vigtige vælgere, (dem, der løber frem og tilbage mellem DF og S)
Så derfor er det irrelevant i politisk sammenhæng..

Gert Romme, Christian Mondrup og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

For mig virker det som om, Mattias Tesfaye ligefrem mener, at Danmark er en indvandremagnet, og det er vist en vild overdrivelse.

For nogle uger siden så jeg på et udenlandsk medie en statistik, der er udarbejdet på grundlag af flerårige faktuelle data fra EuroStat. Og over den viste årrække var Danmark i hvert fald meget langt nede på listen, så langt nede at flere såkaldte østlande faktisk tiltrak flere flygtninge end Danmark.

Jack Jönsson, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Nu handler denne bog så om pakistanere, som e ri dette samfund helt legalt og har været her i mange år. Min opfattelse er at denne kultur også er meget forskellig i sin tilgang til nye normer i forhold til vores kultur og deres oprindelige,
Tesaye kan jeg ikke find eud af? hvor står han reelt som person i forhold til normer og nuancer i en proces som er i gang?
Jeg personlig bryder mig ikke om vores kulturs nedladende holdning og brug af dette i omtalen af Middelalderkultur-.
Ja vi skal gennem gode eksempler forsøge at overbevise vore nye medborgere om at det er bedst at forandre sig og at tvang og ensretning er uacceptabelt. Ikke mindst at vore børn er til låns og må finde deres egen vej og at vi som forældre må give slip og samtidig være der hvis de falder.