Myter om prævention: »Unge tror, spiralen kan bore sig ud gennem navlen«

P-piller, minipiller, p-ring, p-plaster, p-stav, p-sprøjte og hormonspiral. Listen over hormonelle præventionsmidler til kvinder er lang.
Og ud over forskelle i bivirkningsprofil, pris og anvendelse knytter der sig også en række fortællinger og myter til de forskellige præventionsmidler.
»Nogle unge kvinder har hørt, at spiralen kan bore sig ud gennem maveskindet eller navlen, og derfor er de bekymrede for at vælge den,« fortæller Lene Stavngaard, der er nationalchef i Sex og Samfund, for at give et eksempel.
Hun mener, der mangler tidssvarende oplysning til særligt unge om prævention, da de i dag primært får information fra hinanden, hvilket betyder, at myterne frit kan leve.
Den anke er jordemoder og specialist i sexologisk rådgivning, Gabriela Rehfeld, helt enig i.
»Præventionsrådgivning bør ikke kun være den praktiserende læges ansvar, da konsultationsformen sjældent opfylder det, der kræves for at give en fyldestgørende rådgivning,« siger hun.
I dag får kvinder typisk ordineret hormonel prævention hos deres praktiserende læge, og det er ikke nødvendigvis fordelagtigt, mener Gabriela Rehfeld.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
18/nov/2020
Den prævention, der kaldes et kondom,
er et gummi-overtræk til penis, som ud
over at beskytte kvinden mod at blive
gravid også beskytter kvinden mod at
blive smittet med kønssygdomme !
En kvinde kan selv købe og have kondomer
med i lommen, også når hun er i byen !
Venlig hilsen
Claus
Nogen der har hørt om google
"Hun mener, der mangler tidssvarende oplysning til særligt unge om prævention, da de i dag primært får information fra hinanden, hvilket betyder, at myterne frit kan leve.!!
Det lyder som det Amerika vi ser i dag - "folk tro blot på det de hører"!