Interview
Læsetid: 5 min.

På Brøndbyøster Skole har corona betydet, at klassekammeraterne er kommet tættere på hinanden

Elever og lærere i hele landet bliver jævnligt sendt hjem på grund af mistanke om coronasmitte. Sådan er det også på Brøndbyøster Skole på den københavnske vestegn. Her er den største bekymring dog ikke, om skolen kan leve op til faglige krav. Men om elever, lærere og forældre har det godt sammen trods de mange restriktioner
Coronaregler og hjemsendelser har kostet fagligt, mener Mathilde Filskov fra 9. b på Brøndbyøster Skole. Hun føler, hun har misset en del undervisning under forårets nedlukning. »Især i sprogfagene mangler vi timer,« siger hun og forklarer, at hun har brugt sin fritid på at læse op i tysk.

Coronaregler og hjemsendelser har kostet fagligt, mener Mathilde Filskov fra 9. b på Brøndbyøster Skole. Hun føler, hun har misset en del undervisning under forårets nedlukning. »Især i sprogfagene mangler vi timer,« siger hun og forklarer, at hun har brugt sin fritid på at læse op i tysk.

Indland
30. november 2020

Brøndbyøster Skole er – ligesom alle andre skoler i Danmark – præget af corona. Det ser man straks, når man træder ind på fællesarealerne for de ældre elever, hvor der er sat rød-hvidt afspærringsbånd op.

Her på trætrapperne plejede 8.- og 9.-klasseseleverne at hænge ud i frikvartererne og lave gruppearbejde i timerne. Men for nylig er området blevet spærret af, fordi eleverne ikke kunne lade være med at kramme eller sætte sig på skødet af hinanden på tværs af klasserne. På grund af corona er den form for kontakt ikke tilladt lige nu.

Og det er ikke kun lige her ved trappen. Overalt på gangene er der mærket af på gulvene, opsat plakater og spritbeholdere. Rengøringsmanden er i fuld gang, og der er sat ekstra toiletter og håndvaske op uden for skolen.

Men hvordan præger alle coronarestriktionerne og det stigende smittetal i Danmark ellers skolen, som siden sommerferien har skullet leve op til de sædvanlige krav om minimumstimetal, fuld fagrække, nationale test og 9.-klasses afgangsprøver? Det er Information taget til Brøndby på den københavnske vestegn for at finde ud af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her