Nyhed
Læsetid: 5 min.

Pensionskasse reagerer på medlemmernes krav: Vil være klimaneutral i 2050

Pensionskassen P Plus vil øge transparensen og sætter som mål at blive klimaneutral i alle sine investeringer i 2050. Det sker som reaktion på en generalforsamling, hvor bestyrelsen blev stemt ned af kritiske medlemmer. Initiativtager bag medlemsforslaget kritiserer bestyrelsen for stadig at gøre for lidt
Alle olie- og gasselskaber, der »modarbejder Parisaftalen« eller har en »forretningsmodel, der ikke er i overensstemmelse med Parisaftalen«, skal sælges fra inden generalforsamlingen i 2021. Det mener et flertal af medlemmerne i pensionskassen P Plus.

Alle olie- og gasselskaber, der »modarbejder Parisaftalen« eller har en »forretningsmodel, der ikke er i overensstemmelse med Parisaftalen«, skal sælges fra inden generalforsamlingen i 2021. Det mener et flertal af medlemmerne i pensionskassen P Plus.

Stuart Conway

Indland
6. november 2020

Et mål om at blive klimaneutral i alle investeringer i 2050, et kommende frasalg af en række kul- og olieselskaber og øget transparens om, hvorfor man vælger at beholde sine mest klimaskadelige investeringer.

Det er nogle af de nye initiativer, som pensionskassen P Plus nu ønsker at gennemføre.

»Vi sætter et klart mål om, at vi skal være klimaneutrale i 2050, og vi vil tegne en vej hen til det år for år og demonstrere, at vi er på vej i den retning. Det er ikke at udskyde det, men at tage en årlig diskussion om det,« siger Anders Eldrup, der er bestyrelsesformand i P Plus.

Målet om klimaneutralitet og frasalg af kul- og olieselskaber gælder både aktier, obligationer, infrastrukturinvesteringer og unoterede investeringer og betyder, at pensionskassen hvert år vil diskutere, om den er på vej mod målet.

Og den øgede transparens betyder, at pensionskassen årligt skal begrunde på skrift, hvorfor den beholder aktier i hver enkelt af de mest klimabelastende selskaber i porteføljen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

2050 er uambitiøst.

I 2050?! Det ville batte noget, hvis det var i 2030.

P for pest. Det er jo fuldkomment latterligt. Er det ikke en idé at flytte til en anden pensionskasse? Måske endda én hvor man er fri for alle disse professionelle direktions- og bestyrelsesryttere, honorarslugere og andet udskrab.