Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Præsidenten, der sagde: ’Ja, vi kan’, og opdagede, at det kunne han ikke alligevel

I ugens Radio Information udlægger indlandsredaktør Anton Geist minksagen, chefredaktør Rune Lykkeberg har optur over Obamas selvbiografi, og kunstanmelder Maria Kjær Themsen er kommet til sjette afsnit i vores serie om samtidskunstteorien
Mere mink og Obamas erindringer er blandt emnerne i denne uges Radio Information.

Mere mink og Obamas erindringer er blandt emnerne i denne uges Radio Information.

Philip Davali, Mads Claus Rasmussen, Olivier Douliery & Ritzau Scanpix

Indland
20. november 2020

I denne uge måtte den socialdemokratiske fødevareminister Mogens Jensen træde tilbage.

Det skete efter et forløb, hvor regeringen først besluttede at aflive alle mink i landet for at forhindre spredning af coronavirus og angiveligt først senere opdagede, at beslutningen var ulovlig.

Ifølge indlandsredaktør Anton Geist er der »ingen tvivl om, at den forvaltningsmæssige skandale rækker langt videre end den snart forhenværende fødevareminister«.

Han er med i studiet og fortæller hvorfor.

Også Rune Lykkeberg er med i studiet, han har læst Barack Obamas nye selvbiografi, hvor den tidligere præsident vejer de forventninger, han skabte i forbindelse med valget i 2008, op mod de politiske resultater, han leverede i årene efter.

Lykkeberg skriver blandt andet, at det er »bemærkelsesværdigt, at den mand, som netop gav sine tilhængere og beundrere troen på idealerne tilbage, selv bliver så desillusioneret. Han, der sagde: ’Ja, vi kan’, oplever gang på gang, at det kan han så ikke alligevel.«

Og sidst, men ikke mindst: Kunst! Vi har på Information haft den store indføring i tysk højkultur, de store filosoffer og de franske oste. Men Information er en skole, man aldrig bliver færdig med, og i dag skal vi have billedkunst.

Det er med kunstredaktør Maria Kjær Themsen.

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

 • Podcast: Hverdagskonflikterne er tilbage på Borgen – er det ikke som det skal være?

  26. februar 2021
  I denne udgave af Radio Information analyserer Lars Trier Mogensen ugens politiske armlægninger om genåbningen. Louise Drivsholm ser på ændringerne i befolkningens coronavaner. Rune Lykkeberg anbefaler podcast. Og Jørgen Steen Nielsen ser nærmere på Klimarådets dom over regeringens klimapolitik
 • Podcast: Er der liv på Mars? Er der poesi i Glostrup?

  20. februar 2021
  I denne udgave af Radio Information taler vi om den aktuelle litterære fejde om Glostrup med litteraturredaktør Peter Nielsen. Vi taler om Macrons sekulariseringslov med korrespondent Christian Bennike og om opturs-Mars-missionen med Rune Lykkeberg
 • Podcast: Biomassens bagside, Trumps rigsretsag og Parterapi

  12. februar 2021
  I denne udgave af Radio Information vil klimajournalist Martin Bahn lede os ned af en af klimakampens blindgyder: afbrændingen af træ. Lone Nikolajsen vil tale om det fremragende reality-tv ’Parterapi – elsker du mig stadig?’, og Rune Lykkeberg vil tage os igennem den rigsretssag mod Donald Trump, der bliver afgjort på mandag

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jan Weber Fritsbøger

"Præsidenten, der sagde: ’Ja, vi kan’, og opdagede, at det kunne han ikke alligevel, "

sjovt sagt, meeen øøh Obama sagde jo IKKE "yes i can" og det var jo altså ikke nok at Obama ville når USA ikke ville, så udtalelsen er stadig gyldig, og Obama er altså ikke grunden til at meget af det ønskede/lovede ikke skete, men opgaven var umulig så hvis Obama troede den var mulig har han vel været lidt naiv, men man kan jo ikke være optimst i denne verden uden en vis ( bevidst valgt? ) naivitet,
noget helt andet er at Obama villigt (måske) medvirkede til grimme ting i militarismens navn, drone-likvideringer bla.

Søren Kristensen

Wikileaks, hvis stifter Obama-administrationen har været særdeles ivrige efter at retsforfølge, afslørede en særdeles væsentlig email-korrespondance mellem Obama-kampagnens ledelse og Finansgiganten Citigroup's ditto fra starten af oktober 2008, som indeholdt en liste over personer, der ifølge Citigroup's ledelse var anbefalelsesværdige 'for senior level jobs' når Obama vandt præsidentvalget. Denne liste, som altså forelå d. 6. oktober 2008, godt en måned før Obama's valgsejr var i hus, var i store træk identisk med navnene i dén administration, som Obama siden offentliggjorde forud for indsættelsen af ham i januar 2009. Citigroup blev i øvrigt kraftigt begunstiget af Obama-administrationens bailout's i kølvandet på finanskrisen, hvilket naturligvis ikke beviser korruption, men blot indikerer noget i dén retning.

"We need to get Barack the list that was the outcome of the meeting. Do
you want to do or do you want me to do?"

https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/6684