Nyhed
Læsetid: 4 min.

Politiets vejledning om omstridt magtmiddel bør præciseres, mener retsmedicinere

Vejledningen om et særligt magtmiddel, som dansk politi i modsætning til svensk må anvende mod urolige udlændinge under en tvangsudsendelse, bør præciseres, lyder vurderingen fra to retsmedicinere. Rigspolitiet vil nu undersøge, om der er behov for sproglige præciseringer
Vejledningen om et bestemt magtgreb, som politiet kan anvende, når de tvangsudsender en urolig udlænding med fly, bør præciseres, mener to retsmedicinere.

Vejledningen om et bestemt magtgreb, som politiet kan anvende, når de tvangsudsender en urolig udlænding med fly, bør præciseres, mener to retsmedicinere.

Mads Claus Rasmussen

Indland
27. november 2020

Vejledningen om et bestemt magtgreb, som politiet kan anvende, når de tvangsudsender en urolig udlænding med fly, bør præciseres. Det ville nemlig være godt, hvis den enkelte betjent ved, præcis hvor mange sekunder vedkommende må anvende det pågældende magtgreb.

Sådan lyder det fra to retsmedicinere fra Retsmedicinsk Institut på Syddansk Universitet, professor og statsobducent Peter Mygind Leth og vicestatsobducent Peter Thiis. 

Kort fortalt er magtmidlet et særligt greb, hvor en politimand tager godt fast i udlændingens hoved og trykker det ned mod vedkommendes bryst. Som tidligere beskrevet i Information er det som følge af et dødsfald i lufthavnen i Stockholm i 2015 ikke længere tilladt for svenske betjente at anvende magtgrebet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Den slags magtgreb hvor luftvejene obstrueres, bør naturligvis forbydes totalt - på linje med for eksempel knæ for halsen.

Det er modbydeligt, at overgreb i det hele taget er tilladt.

Ruth Sørensen, Ib Gram-Jensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar