Interview
Læsetid: 5 min.

Sissel fik en blodprop i hjernen af p-piller: »Jeg havde aldrig tænkt, at de var farlige«

31-årige Sissel Danielsen fik i slutningen af 2017 en blodprop i hjernen forårsaget af p-piller. Hun fortæller her sin historie til journalist Siri Franceschi
I starten af oktober 2017 fik Sissel Danielsen dundrende hovedpine. Hun fik kvalme og blev svimmel, og lægerne diagnosticerede hende med migræne. 19. oktober vågnede Sissel med føleforstyrrelser i højre arm. Senere samme dag fandt lægerne en blodprop i hendes hjerne forårsaget af p-piller.

I starten af oktober 2017 fik Sissel Danielsen dundrende hovedpine. Hun fik kvalme og blev svimmel, og lægerne diagnosticerede hende med migræne. 19. oktober vågnede Sissel med føleforstyrrelser i højre arm. Senere samme dag fandt lægerne en blodprop i hendes hjerne forårsaget af p-piller.

Emilie Lærke Henriksen

Indland
17. november 2020

»I starten af oktober 2017 forlod jeg mit arbejde med dundrende hovedpine. Det var der som sådan ikke noget mærkeligt i, bortset fra at jeg aldrig har hovedpine. Jeg slog det hen, men efter fire dage med konstant hovedpine tog jeg kontakt til min læge, som henviste mig til en neurolog.

Senere samme aften begyndte jeg at få kvalme. Jeg blev svimmel og kastede op og besluttede mig for at ringe til 1813, som bad mig komme ind på akutmodtagelsen. Her blev jeg taget igennem en snorlige skemaundersøgelse, som man skal svare på, når man kommer og siger, den er gal øverst oppe.

Jeg skulle blandt andet føre fingeren op til næsen og gå lige på en streg. Jeg havde ingen problemer med at udføre øvelserne, og lægen konkluderede derfor, at jeg havde et langvarigt og voldsomt migrænefald, selv om jeg aldrig før havde haft migræne.

Jeg blev sendt hjem med noget smertestillende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

steen ingvard nielsen

?
Det viser sig i øvrigt, at man kan få hjerneblødning af, at bruge medicin mod Erektil dysfunktion.
Det er man opmærksom på, selvom det kun sker i ganske få tilfælde.

Kunne i have lyst til at skrive om det Information?

Eller undersøge problemet.
For forsikringsselskaberne kryber udenom deres ansvar på dette område også, om det ser ud i dag.

Bent Christensen

Og hvordan ved man så lige at årsagen er p-piller?