Nyhed
Læsetid: 4 min.

Skolefolk: Urealistisk at leve op til krav om timetal med masser af hjemsendte lærere

Folkeskolen skal leve op til de samme krav som før corona, og det holder hårdt, når hundredvis af lærere og elever er sendt hjem. Undervisningsministeren er villig til se på, hvordan skolerne kan få større fleksibilitet i en presset hverdag
»Hverdagen skal kunne hænge sammen. Derfor er jeg også i gang med at se på, om vi kan sikre skolerne noget mere fleksibilitet, så enderne bedre kan mødes ude lokalt,« skriver undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Information.

»Hverdagen skal kunne hænge sammen. Derfor er jeg også i gang med at se på, om vi kan sikre skolerne noget mere fleksibilitet, så enderne bedre kan mødes ude lokalt,« skriver undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) til Information.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
30. november 2020

Selv om coronaforholdsregler har været en del af hverdagen på landets skoler siden den første genåbning i april, så har skolernes vilkår ændret sig efter sommerferien.

Fra august har lærere, skoleledere og elever igen skullet leve op til de samme krav om for eksempel minimumstimetal, fælles mål og nationale test som før corona. Og det presser skolerne så meget, at forældre, lærere, skoleledere og rådmanden for børn og unge i Aarhus Kommune tidligere i november henvendte sig til undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) med et nødråb om at give skolerne friere rammer.

Men også andre steder i landet er der problemer, mener Skolelederforeningen og Danmarks Lærerforening.

I midten af november var 1.800 børn og 300 lærere og pædagoger i Aarhus sendt hjem for at stoppe smittespredning, og det gør ifølge børne- og ungerådmand Thomas Medom (SF), at skolerne har svært ved at leve op til de normale krav.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her