Læsetid: 6 min.

Studerende mistrives stadig efter genåbning

Over halvdelen af de nye studerende mener, at onlineundervisningen gør det meget svært at blive en del af studiefællesskabet, viser ny undersøgelse. Det vækker bekymring hos både universiteter og eksperter, fordi manglen på fælleskab kan give mere frafald
Rigtig mange studerende synes, at onlineundervisningen gør det svært at være en del af studiefællesskabet. Signe Helms har haft så få timers fysisk undervisning, siden hun startede på Copenhagen Business School i august, at hendes motivation er helt i bund, og hun er kommet i tvivl om, hvorvidt studiet og universitetet er det rigtige.

Rigtig mange studerende synes, at onlineundervisningen gør det svært at være en del af studiefællesskabet. Signe Helms har haft så få timers fysisk undervisning, siden hun startede på Copenhagen Business School i august, at hendes motivation er helt i bund, og hun er kommet i tvivl om, hvorvidt studiet og universitetet er det rigtige.

Anders Rye Skjoldjensen

16. november 2020

Undervisere og studerende kæmper stadig med den øgede onlineundervisning, efter de videregående uddannelser er genåbnet i sommer. De studerende har svært ved at finde mening, og de føler ikke, de er en del af studiefælleskabet, men snarere, at de er tilskuere til undervisningen.

Det fremgår af et notat fra Studenterrådgivningen. Og især blandt de nye studerende kan manglen på studiefællesskab blive et stort problem, fordi det er en af hovedårsagerne til frafald.

Ifølge en endnu ikke offentliggjort spørgeskemaundersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), der har været udsendt til alle nye studerende på de videregående uddannelser, mener 56 procent af dem, at onlineundervisningen i meget høj grad eller i høj grad gør det svært at være en del af studiefællesskabet.

Både de nye studerendes og de lidt ældre studerendes meldinger om mangel på mening og fællesskab er bekymrende, mener Camilla Thorgaard, der er områdechef for videregående uddannelse i EVA. Men især de nye studerendes mangel på studiefællesskab kan føre til mere frafald.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Reinholdt
  • Jane Jensen
  • Anker Heegaard
  • David Zennaro
Anders Reinholdt, Jane Jensen, Anker Heegaard og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu