Feature
Læsetid: 8 min.

I Favrskov Provsti er de stærke i troen: Vi kan reducere med 70 procent i 2030

Som de første i landet har det østjyske provsti Favrskov med 35 sogne fået udarbejdet en plan for, hvordan man kan leve op til det nationale klimamål for 2030. Nu skal menighedsrådene til at diskutere, hvordan man skal gå frem
Ifølge provst Anders Bonde er der stor opbakning i menighedsrådene til at handle på baggrund af den klimarapport, som de har fået udarbejdet i Favrskov Provsti. »Alle klapper i hænderne, alle bakker rapporten op,« siger han.

Ifølge provst Anders Bonde er der stor opbakning i menighedsrådene til at handle på baggrund af den klimarapport, som de har fået udarbejdet i Favrskov Provsti. »Alle klapper i hænderne, alle bakker rapporten op,« siger han.

Tobias Nicolai

Indland
29. december 2020

Mens det endnu er uvist, om regering og folketing kan levere på klimalovens mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030, så mener man i Favrskov Provsti i Østjylland, at man kan.

Provstiet, der ligger mellem Silkeborg, Randers og Aarhus og omfatter 35 sogne, lige så mange kirker og godt 40.000 folkekirkemedlemmer, har op til jul offentliggjort sin Klimarapport Favrskov Provsti 2020, der viser vej til CO2-reduktioner på alle de områder, hvor kirken belaster klimaet.

»Folkekirken bør gå foran i denne dagsorden,« siger provst Anders Bonde, en af initiativtagerne til rapporten.

»Jeg synes, vi som folkekirke har et særligt ansvar, men det handler ikke så meget om at slå ud med armene og holde store prædikener. Det handler om at gå mere lavpraktisk til det, og det er det, rapporten er et udtryk for.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Luk halvdelen af landets kirker. Der kommer vel i gennemsnit 10 sognebørn pr. gudstjeneste i kirkerum bygget til 500. Indret kirkerne som kulturhuse så de igen kan danne ramme om udvikling i lokalsamfundene. Det må da være win-win: C02-reduktion og nyt lokalt liv.

Palle Yndal-Olsen, Niels-Simon Larsen og Jacob Johansen anbefalede denne kommentar