Nyhed
Læsetid: 2 min.

Formand for praktiserende læger med opfordring til danskerne: »Væbn jer med vaccine-tålmodighed«

Efter at Danmark har vaccineret de mest sårbare, bliver det de praktiserende lægers opgave at udvælge, hvem af os der skal stå næst i rækken til at modtage vaccinen. Det kan betyde, at landets lægehuse vil blive bestormet af patienter, som vil forrest i køen. I sidste ende kan det gå ud over patienter med alvorlige sygdomme, frygter formand for PLO
I forhold til at udvælge, hvilke patienter der skal forrest i køen, har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en række punkter, som de praktiserende læger skal arbejde ud fra. Her nævnes det, hvilke sygdomme man særligt skal have for øje. Det drejer sig om alt fra svær psykisk sygdom til organsvigt og svær overvægt.

I forhold til at udvælge, hvilke patienter der skal forrest i køen, har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en række punkter, som de praktiserende læger skal arbejde ud fra. Her nævnes det, hvilke sygdomme man særligt skal have for øje. Det drejer sig om alt fra svær psykisk sygdom til organsvigt og svær overvægt.

Johanna Geron

Indland
29. december 2020

Nogen nem opgave bliver det ikke.

Når vi engang på den anden side af nytår har fået vaccineret de ældste og svageste borgere samt vores sundhedspersonale, så bliver det de praktiserende lægers opgave at udvælge, hvilke af deres patienter som skal have tilbuddet om en vaccine mod COVID-19.

Sådan står det beskrevet i Sundhedsstyrelsens plan for det danske vaccinationsprogram.

Helt konkret skal de praktiserende læger gå deres patientlister igennem for folk i alderen 16 til 65 år, som lider af sygdomme, der kan øge risikoen for alvorlig sygdom ved smitte med COVID-19, og som ikke allerede er vaccineret.

Selv om det vil kræve ekstra arbejde, så er det en opgave, som lægerne gerne vil løse, fortæller formand for Praktiserende Lægers Organisation Jørgen Skadborg.

»Vi står i en ekstraordinær situation, og vi vil selvfølgelig gerne stå til rådighed og hjælpe, så godt vi kan,« siger han.

Dog forudser Jørgen Skadborg, at de praktiserende lægers telefoner vil blive rødglødende, fordi deres patienter ønsker at forklare, hvorfor lige præcis de skal forrest i vaccinationskøen. Det vil skabe et ekstra pres, der kommer, samtidig med at lægerne også skal lave dette ekstra stykke arbejde og passe deres normale arbejde, hvor de i gennemsnit har omkring 1.600 patienter hver.

Derfor vil han gerne opfordre danskerne til at væbne sig med tålmodighed, mens lægerne gennemgår deres patienters sygejournaler.

»Vi modtager allerede nu mange henvendelser fra patienter, som mener, de burde få vaccinen med det samme. Derfor frygter jeg, at antallet af henvendelser vil stige, jo længere hen vi kommer,« siger han.

Konsekvenser for alvorligt syge

Hvis danskerne ignorerer opfordringen, kan det i sidste ende gå ud over danskere med alvorlige sygdomme, der ikke kan komme igennem til deres læge på grund af de mange henvendelser om vaccination.

En lignende situation oplevede de praktiserende læger i begyndelsen af pandemien, hvor potentielle coronasmittede skulle gå til egen læge.

Og det ønsker Jørgen Skadborg ikke igen.

»Hvis vi får de samme tilstande igen eller endda værre, så vil det betyde, at syge danskere ikke kan komme til læge tidsnok,« forklarer han.

Kend din patient

I forhold til at udvælge, hvilke patienter der skal forrest i køen, har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en række punkter, som de praktiserende læger skal arbejde ud fra. Her nævnes det, hvilke sygdomme man særligt skal have for øje. Det drejer sig om alt fra svær psykisk sygdom til organsvigt og svær overvægt.

Jørgen Skadborg mener dog, at lige meget hvor mange specifikke retningslinjer myndighederne udstikker, så er det i sidste ende den enkelte læge, der står med den endelige vurdering, og det kan i sidste ende medføre en række dilemmaer.

»Det er svært at sige, om det er en patient med en lungesygdom eller en med både diabetes og svær overvægt, som skal vaccineres først,« siger Jørgen Skadborg.

»Det vil i sidste ende altid være en sundhedsfaglig vurdering fra lægerne om, hvem af deres patienter der i højest grad lever op til myndighedernes kriterier, og i den sammenhæng er det vigtigste, at man kender sine patienter godt,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det er ligesom det modsatte scenarie man har fået at vide længe; at danskere simpelthen var imod at lade sig vaccinere..

Det er da kun godt, det er omvendt.

Andreas Christensen

"I don't believe we have the evidence on any of the vaccines to be confident that it's going to prevent people from actually getting the infection and therefore being able to pass it on”, says WHO Chief Scientist @doctorsoumya

WHO ved slet ikke, om vaccinen forhindrer man bliver smittet med Covid !!!

Det er lidt bekymrende at man opreklamerer en eksperimental vaccine for befolkningen og kolporterer indtrykket, at den beskytter 95% fra at blive smitter, når der i Pfizer og Moderna vaccinernes egne dokumenter redegøres for at de KUN mildner symptomer og graden man lider under infektionen med Covid.

Det anbefales heller ikke, at vaccinerede undlader maskebrug, selvom det ved talrige videnskabelige undersøgelser, er påvist masker slet ikke hjælper.

WHO har jo også skiftet holdning på det punkt, som de har gjort med så mange andre anbefalinger og forklaringer om hvordan den smitter. I starten transmitteredes den ikke som luftbåren. Det gjorde så alligevel. Den kunne overleve 14 dage på overflader, indtil den ikke kunne.

Så anbefaler de man lukker samfundet ned og senere gør de det ikke, efter at de fleste regeringer har lukket det ned.

I UK er der til dato “kun” 377 under 65, der er døde af Covid alene.

En forsker fra Johns Hopkins, Genevieve Briand, kunne efter at have gennemgået tal fra CDC og andre offentligt tilgængelige opgørelser over dødstal og årsager konkludere i sin afhandling, at dødstallet i USA IKKE afveg fra normale år, på nogen måde overhoved.

Hvad hun derimod kunne konkludere, var at antallet af folk der var døde af hjerte kredsløbs sygdomme, cancer og andre Mega dræbere, var faldet mirakuløst og i helt usandsynlige tal, hvilket jo kunne få en til at spekulere på, om man bevidst har opskrevet og overdrevet Covid infektionens dødelighed eller om den har virket helbredende, på de nævnte normale dræber sygdomme (sarc).

Det er jo også værd at notere sig, at man, (i USA og andre steder, måske incl DK) registreres som død af Covid, hvis man giver udslag på en test, i nogle tilfælde selvom man er blevet dræbt i en motorcykel ulykke og andre helt Corona ligegyldige ulykker.

På baggrund af ovenstående giver det måske derfor mening, at 59% af franskmændene,ikke har tænkt sig at tage imod “tilbuddet” om at blive vaccineret mod Corona. I Bulgarien er det kun 20% der vil lade sig vaccinere.

Personligt mener jeg også, at det “forsigtighedsprincip”vi som samfund benytter os af generelt, særligt hvad angår klima, har sin berettigelse, med vacciner, der benytter en helt uprøvet teknologi, som mRNA manipulation og udviklet på rekordtid. De har heller ikke gennemgået en fase 3 testning, som man nu Beder folk frivilligt at tilmelde sig, under påskud af, at den giver 95% beskyttelse imod sygdommen, hvilket, som nævnt ovenfor ikke betyder man ikke smittes eller kan transmittere sygdommen.

Der er mange virologer og andre videnskabsmænd, læger og sundhedspersonale der også advarer kraftigt imod at lade sig bruge som prøveklud for en vaccine, hvis testning og viden om langtidsbivirkninger, er så at sige ukendte og uafklarede.

Dertil har der været en del, af de allerede vaccinerede der har fået anafylaktisk chock og man, fra producenterne, advarer folk med allergier, gravide osv. imod at lade sig vaccinere.

I USA,skal der være udstyr tilstede på vaccinationsstederne, til at behandle disse bivirkninger og folk skal blive til observation i mindst 15 minutter efter vaccination. Der har været uheldige episoder hvor bla. en sygeplejerske fra Tennessee og Alaska der er besvimet på åben skærm efter at være blevet vaccineret.

Når man læser hvordan det i tidligere forsøg med katte, viste sig at de efter vaccination, blev udsat for den ægte virus døde. Samtlige de deltagende katte. Dette er en oplysning fra en tidligere Pfizer CEO i hans åbne brev sammen med en virolog, der forklarede om de betænkeligheder og erfaringer med nogle af de forsøgsdyr det var afprøvet på.

På mange måder finder jeg det meeget betænkeligt at vi i pressen kun får lov at høre fra deciderede tilhængere af disse vacciner med betingede godkendelser, og man helt undlader at oplyse om de fagpersoner, der har en begrundet mistanke om massevaccinationer kan føre til uoverskuelige konsekvenser for den enkelte og for samfundet som helhed.

Måske ringer alarmklokkerne højest, ved bevidstheden om at man har fritaget vaccine producenterne for ansvar og søgsmål, ved eventuelle bivirkninger.

I Spanien hvor der tidligere var en høj interesse for at blive vaccineret, som senere er faldt til en meget liden interesse, vil regeringen indføre et register over folk der siger nej til at lade sig vaccinere med en vaccine, der ikke har gennemgået fase 3 testning der normalt tager mindst 2 år.

Som konklusion undrer jeg mig over, at en sygdom, der ikke påvirker det samlede antal årlige døde, som det er tilfældet i DK, berettiger en total samfundsnedlukning og får myndigheder til at forbigå normale sikkerhedsprocedurer for vacciner og medicin i al almindelighed, se stort på forsigtighedsprincippet og vil lade hele befolkningen injicere, med de risici og potentielt katastrofale følger det kan have.

Her er det værd at huske at de langtidsbivirkeninger, der opstod for folk, der lod sig vaccinere imod fugleinfluenza i nullerne, bla. Narkolepsi.

Skulle ikke undre mig hvis nogle vil møve sig frem i rækken.
Jeg håber at lægerne vil sætte dem på plads og råde dem til at finde deres rette plads i køen.

Lægerne kender deres patienter og ved hvem der risikerer et alvorligt sygdomsforløb; Eller har i hvert fald et kvalificeret bud om dette, hvilket andre ikke har.

Peter Engelbrecht

Lad os alle håbe på, at de unge mennesker der følte sig krænket over der indskrænket studenterkørsel og manglende Roskildefestival og alle de unge (primært mænd) med mundbindet hængende nede om hagen som er for stolte til at indordne sig under fælleskabets og flertallets regler også har så meget empati, at de stiller sig bagerst i køen til vaccinen, så dem der det største behov kommer forrest